Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második babavárás, teljesen...

Második babavárás, teljesen új érzések?

Figyelt kérdés
A második babánkat várjuk, tervezett baba, mégis szinte sosem jut eszembe, hogy Ő is ott van, nincsenek meg azok a "várakozások" mint az első babával. Persze minden alkalommal várom az Uh-t, hogy lássam a picit odabennt, de valahogy más érzések kavarognak bennem. Hiányzik az az izgatott várakozás... A fiunk igaz, hogy szinte minden időnket lefoglalja, lehet hogy ettől is gondolok rá kevesebbet. Ti tapasztaltatok hasonlót? Más is szorongott ettől?

2013. jan. 9. 16:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló volt , míg az elsőnél ugye naponta nézegettem a hasam , meg minden . Most meg alig van arra idöm , hogy nézgessem a hasa a tükörbe , meg a kelengyéket keresgéljem . Persze nagyon várjuk , csak háta a nagy 99% leköti az energiámat . De nagyon várjuk meg izgatott vagyok a kicsi érkezésére .

38 hkm:

2013. jan. 9. 16:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is kevesebbet "foglalkozom" a 2. terhességemmel. Az elsőnél minden gondolatom a terhesség volt, mindent elolvastam. Most már amit akartam tudok, nem olvasgatok annyit, és lefoglal az, hogy a 15 hónaposommal játszak, megetessem, tisztába rakjam stb.

Nekem nincs ettől lelkiismeret furdalásom. Nagyon várjuk a kistesót, ugyanannyira szeretjük, mint a nagyot, csak most nem minden gondolatom a terhesség.

2013. jan. 9. 17:03
 3/4 Timóca Szamóca ***** válasza:
100%
Szia,én is ebben a cipöben jártam.Az elsöt nagyon vártam,csupa izgatottság volt bennem,öröm,leírhatatlan boldogság,fiam szemem fénye volt,sokáig nem is akartam másodikat,mert annyira a mindenem (volt)hogy el sem tudtam képzelni,lehet e majd a másodikat is ugyanígy szeretni....de nagyon szerettem volna a kistesót is...Hát 5 évet vártam....De úgy voltam a terhességemmel,hogy hát ha jö,akkor jön...semmi izgalom,szinte kezdtem magam utálni,miféle anya vagyok,hogy közömbös számomra a terhességem,de hidd el minden más lesz,amikor megszületik...megint én voltam a legboldogabb anya a világon!!!!!!Most 6 és fél hónapos a pici lányom,gyönyörü,és mindkettejüket egyformán szeretem,söt,imádom!!!!Nem lehet és nem is akarok különbséget tenni.Szóval csak nyugi...... :)
2013. jan. 9. 17:07
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat csajok! :)

Timóca, te találtad el legjobban a félelmeimet, az aggodalmam. Bocsi, de így egy kicsit megnyugodtam, hogy nem csak én küzdök ilyen "démonokkal", hanem más is van/volt hasonló cipőben. :)

Igyekszem, elhessegetni ezeket a számomra negatív gondolatokat, és megpróbálok a jövőben pozitívabban hozzáállni a második babavárásomhoz. :)

2013. jan. 9. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!