Mikor érdemes elkezdeni a készülődést a baba érkezésére?
Én ahogy magamat ismerem 26. hétre minden meglesz :)
8. héten csinálta meg férjem a babaágyat (asztalos, és nem vagyunk babonások). Ha valamit találunk jó árban, ami tetszik is, akkor megvesszük :)
amit nem vettem meg előre :
cumi
cumisüveg
hasfájás elleni kecerék
hordózó kendő
mindenféle márkájú babakozmetikum
6 hónaposnál nagyobb ruha
babajáték
fürdető karika, vödör
mellszívó
anyatej tároló rendszer
a többi fontos dolog szépen sorba került megvételre
de kb 30 hétre minden megvolt
Szia!Mi még semmit sem vettünk,most kezdünk csak nézelődni, mert nem akartunk semmit sem előre nagyon megvenni!
Most 27hetes vagyok, de talán a babaholmikat karácsony körül kezdjük szép fokozatosan megvenni (még dolgozom időm sem nagyon van), majd januártól a nagyobb dolgokat (kiságy, babakocsi...stb.), mert úgy tervezem, hogy januártól már nem dolgozom, és akkor több időm lesz erre, nyugodtan nézelődni a neten, a bababoltokban!
Amúgy március 2-re vagyok kiírva, szüval még van időm! :)
Boldog babavárást! 27hkm
Van olyan tipusu ember, aki nyugodt tud maradni, ha 30 hetes és még szinte semmit sem vett meg. Én meg olyan vagyok, hogy akkor nem tudnék nyugodni, ha már lassan 30 hetesen nem lennének meg a cuccok.
Apróságok,-cumisüveg,egészségügyi dolgok, 20. hétre, babaruhák 20-24. hétre már megvoltak, bútor megvan-szoba még nincs teljesen kész.), kórházi csomagba a dolgok már majdnem összegyűjtve. Bármi történhet, én azt mondom ha a szoba nincs is flottul összekészítve, legalább a szülőszobai csomag legyen a 30-32 héten készenlétben. Babakocsi még nincs meg.
Mivel nekem már van itthon 2gyerek ovis sulis róluk nem maradt semmi úgy voltam vele nem lesz több baba. A terhesség elejétől vásároltam neten-bababörzén...
medela elektromos mellszívót etetőrendszert, cumisüvegek,cumik, játékok, ágyneműgarnitúra ezen kívül több fajta kis paplan vékonyabb vastagabb rájuk való 4váltás huzat biztos ami biztos, kisplédek, törölköző , frottír-textil, rengeteg kisruha,overálok,hagyományos pólya, de szerintem veszek addig kókuszt is,hordozó van most készül a nagy szopipárnánk majd. Kiságy-kókuszmatrac megvan, pelenkázó megvan,
orrszívót kell még vegyek biztos ami biztos és a kiskád ha kapok jó áron újjab fajta állványosat veszek, valami popsikrém, pelenka, popsitörlő, mindenképp beszerzek egy sterilizálót- melegítőt, cumisüveg melegentartót mert ha reggel megyünk majd oviba-suliba még hideg lesz... és jól jöhet
csak félek ki ne hagyjak semmit ezért kérdeztem ki hol tart.
egyre nehezebb mozogni, takarítani és még pluszba 2gyerek szóval jobb előbb mint az utsó percben kapkodni
mivel nem hiszem el 100%-ra tényleg fiú lesz (2. lányomra is végig azt mondták az utsó héten is) ezért babakocsit, pihenőszéket más nagyobb dolgot csak akkor veszek meg ha már meglesz hiszen úgyse fogom rögtön kivinni elvileg 5-6hetet várni kell míg megejthetjük az első babakocsis sétát.
Ha eszetekbe jut még valami írjátok meg légyszi.
Mindenkinek boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!