Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van valakinek ezzel kapcsolatb...

Van valakinek ezzel kapcsolatban valamilyen tapasztalata? Bővebben lenn

Figyelt kérdés
Barátnőm 12 hetes terhes, ma elment a háziorvosához, hogy kérjen beutalót vérvételre. Mondja a dokinak, hogy endo-ja van, erre a doki azt mondta neki, hogy előfordulhat ilyen betegeknél, hogy nagyon véreznek és kipakolják őket. Szegény majdnem elájult az idegességtől, tényleg előfordulhat ilyen? Hallottatok már ilyen esetről?
2009. aug. 27. 20:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát inkább nőgyógyászhoz menjen, az talán megbízhatóbb véleményt mond. De mi az az endo?
2009. aug. 27. 20:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Húú, az lemaradt, hogy ha szülés után nagyon véreznek akkor kipakolják. Bocs
2009. aug. 27. 21:00
 3/10 A kérdező kommentje:
endometriozis, a nőgyógyásza nem mondott ilyesmit, azért van most kiakadva
2009. aug. 27. 21:00
 4/10 A kérdező kommentje:
mi már mindenféle cikket elolvastunk az interneten ezzel kapcsolatban és soha nem olvastunk ilyet.
2009. aug. 27. 21:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem vagyok szakértő, de én azt hallottam, hogy pont a szüléstől szoktak meggyógyulni az endometriózisos betegek. Ismeretségi körömben van olyan, akinek az orvosa pont ezért ajánlotta, hogy szüljön. Azóta úgy tudom semmi baja.

Mindenképp beszéljetek a nőgyógyásszal, mégis ő ért hozzá legjobban.

2009. aug. 27. 21:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Jaj,annyi hülyeséget mondanak néha az orvosok,hogy beijesztgessék a tudatlanokat!Ne izguljatok,nem lesz semmi baj!Az utolsó válaszolóval különben egyetértek!

Jó egészséget,boldog babavárást!:)

2009. aug. 27. 22:26
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
En is ugy tudom ahogy a 21:21-es valaszolo irta!
2009. aug. 27. 22:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az endometriózist lehet kezelni. Vannak rá nagyon jó gyógyszerek.

Amúgy ez annyit jelent, hogy a méh nyálkahártyája nem csak a méhfalon helyezkedik el, hanem különböző helyeken: mál, bélfal, sőt akár a tüdőben is lehet.

Szóval, józan paraszti ésszel végiggondolva, attól, hogy valakinek kiveszik a méhét, meg a petefészkeit csak azért mert endometriózisos (tele van mindene méhnyálkahártyával), akkor mondja már meg nekem valaki, hogy a bélfalról hogy távolítják el????

Na, ennyit a hülye dokik hülye szövegeléseiről.

Egészségügyis vagyok amúgy.

Ja, az endometriózisos betegeket meg egyébként erős vérzés esetén egészségügyi kaparásban részesítik, nem pedig kipakolásban!!!!

És ezt csak tényleg erős, több napja fennálló vérzés esetén végzik el.

És ne aggódjon a kismama, mert a terhesség hatására olyan hormonok szabadulnak fel a szervezetben, melyek ténylegesen képesek megszűntetni az endometriózist (hiszen minden szervünk azon dolgozik, hogy a babának jó legyen, akár az anya kárára is, ha kell).

Szülés után meg mindenki vérzik, ki erősebben, ki gyengébben.

12 hetes eü. dolgozó

2009. aug. 28. 07:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Májat akartam írni! bocs. Helyesen: máj, bélfal,
2009. aug. 28. 07:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszönöm mindenki válaszát. Mi is úgy tudtuk, hogy a legjobb gyógymód ha szül. A nődokija is ezt tanácsolta, csak a háziorvos ráhozta a frászt. Köszi még egyszer
2009. aug. 28. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!