AFP-vel és magzatvíz vétellel kapcsolatban van valakinek hasonlo tapasztalata?
Szia, hasonló történt velem is. Nagyon alacsony volt az AFP, behívtak a genetikai tanácsadóba (körbe a falon mindenféle kromoszómarendellenesség, képekkel demonstrálva!!!), kikérdeztek, hogy van-e a családban bármiféle betegség, elküldtek genetikai UH-ra (viszont engem nem küldtek magzatvízvételre - én 23 éves voltam). Az UH-on minden rendben volt. Persze senki nem mondott semmi biztosat, a genetikai tanácsadóban még arra kérdésre sem kaptam választ, hogy milyen rendellenességek jöhetnek szóba, úgyhogy végig idegeskedtem a terhességemet. A szülés rendben ment, egészséges babám lett (ezt így 12 év távlatából már bátran kijelenthetem), viszont igazán csak kb. egy héttel a szülés után lettem ideges: kaptam egy levelet a genetikai tanácsadóból, hogy legyek szíves visszajelezni, mi lett a végeredmény - egészséges, sérült, ha igen milyen rendellenességgel született a baba!!!!!!!!!
Sajnos nem tehetsz mást, mint türelemmel kivárod, vigaszod legyen, hogy nem 17 hetet kell várnod! Szorítok, hogy minden rendben legyen!
Nekem a kombi tesztem lett pozitív down kórra 1:100-hoz.
Magzatvízvétel, 4 hét múlva eredmény-minden ok.Megszültem már 7 hete és gyönyörű egészséges kisfiam van.
Nekem is el volt számolva a terhességi kor.Legyen nálatok is minden rendben.szép napot
Egy: soha nem teherbeeséstől számolják az időt az orvosok, hanem az utolsó menstruáció kezdetétől. És persze lehet, hogy nálad ez december 11 volt, bár pont menstruáció első napján teherbe esni, ritka dolog, de nem lehetetlen.
Ha viszont a menstruációd dec 5 volt, a teherbeesés reális a dec11, de a számolás jó.
Egyébként pedig az ultrahang alapján küldenek vizsgálatra.
Nekem alacsony volt az AFP_m, 33 évesen és az égvilágon nem küldtek sehova. Mondjuk magzatvíz vételre nem is mentem volna, mert nagy kockázatú beavatkozás, kicsi az esély a beteg babára és egészséges babát elveszíteni... Úgyhogy az én orvosaimban fel sem merült ez a lehetőség (3 volt)
És teljesen egészséges a babám. Az orvosom egyébként is azt mondta első szóra, hogy semmiképp nem utal genetikai rendellenességre az alacsony AFP, ennyi és kész. És elolvastam szinte az összes ezzel foglalkozó honlapot, tudományost, féltudományost stb és mind egyöntetűen azt mondja, az alacsony AFP NEM JELENT semmit. Már rég megdőlt az a nézet, hogy esetleg a Down kórt jelezné, mert egyáltalán nem.
Szia, ugyanigy vagyok en is!20 hetes terhesvagyok az integralt tesztnel a Down kor kockazata 1:120 volt ezert az orvosom elkuldott amniocentezisre, jovo heten varom az eredmenyt, en is ideges vagyok, de bizom benne, hogy minden ok lesz, + megcsinlattam a genetikai vizsgalatot es azt mondta a doki hogy minden oke, de 100% a magzatvizvizsgalatbol tudnak mondani, ugyhogy nagyon varom az eredmenyt!
S tuti, hogy mndekttonkenk minden a legnagyobb rendeben lesz!Fel a fejjel, s csak pozitivian!
Kellemes napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!