Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány éves korig vállalnál be...

Hány éves korig vállalnál be egy terhességet?

Figyelt kérdés
Melyik az a legvégső időpont, amíg gond nélkül vállalnád, hogy kihordod, felneveled, ha csak az életkorod az egyetlen akadály? Elsősorban a tudatosan tervezett terhességre gondolok, de persze érdekelne az is, hogy meginognál-e akkor, ha közel a nagymama korhoz (45 felett) "becsúszna" a baba? Van olyan, amikor már túl öregnek érzed magad egy kisgyerekhez?
2013. jan. 5. 09:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%

Manapság a nagymamakor inkább 60 körül van, mint 45 körül, de mindegy.

Így hogy már van gyerekem, de még szeretnénk nálam a határ olyan 35-38 körül van. (32 vagyok)

Viszont 6 évig vártunk a babánkra és akkor azt gondoltam, hogy az első gyerekért folytatott küzdelmet a halálom napjáig nem adnám fel. Ezt most is így gondolom. Ha nem sikerült volna eddig, akkor biztos, hogy nem adnám fel csak azért, mert 40 éves elmúltam.

2013. jan. 5. 09:53
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Zsigerből rávágtam volna, hogy 35. Akkor még tudnám támogatni a gyermekemet az egyetemi évei alatt is, illetve 60 pár évesen akár még nagyszülőként is segíteni tudnék az unokák születésekor, oviba hordásában stb.

Aztán rájöttem, hogy már 34 vagyok, s a 4 évesem és az 5 hetesem mellé szeretnénk még egy tesót, szóval utánaszámolva 37-38?

Ha 45-höz közel becsúszna egy baba (mindig azt mondtam, hogy sosem tudnám elvetetni s gyermekemet) valószínűleg az anyagiakat és az eü-t mérlegelnénk. De a szívem szakadna meg. Most, hogy újra babázunk, szívem szerint hetente szülnék egyet. :-) Pláne, hogy most a szülés is pozitív élmény volt.

2013. jan. 5. 09:57
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
57 éves korig vállalnánk be a babát.
2013. jan. 5. 10:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Közel leszek a 35-höz, mikor a harmadik megszületik, és ő lesz az utolsó babánk, pont az életkor miatt. Egészséges vagyok, de azért már érzem az ízületeimet, stb.

Becsúszott babát bármikor vállalunk, de nem hinném, hogy erre túl nagy az esély idősebben, mert már a harmadikra is többet vártunk kicsit.

2013. jan. 5. 10:31
 5/13 anonim ***** válasza:
56%
30-32 utána már valahogy nem lenne türelmem kicsi gyerekhez,és kivénültnek is érezném magam egy csecsemőhöz.
2013. jan. 5. 10:35
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
40 éves kor felett nem szülnék.
2013. jan. 5. 12:57
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nekem is van már egy gyermekem és most várjuk a másodikat (29 évesen fogok szülni), így én is azt mondom, 35 fölött már nem terveznék. Viszont, ha tervezésen kívül, véletlenül csúszna be, biztos megtartanám még 40 körül is. Én sem tudnám elvetetni. És ha még nem lenne gyermekem, akkor is simán szülném az elsőt (tervezetten) is 40 körül.
2013. jan. 5. 13:01
 8/13 anonim ***** válasza:
79%

(Mivel már a 3.-at várom és 4-et nevelek, így nem vállalnék már többet.) Viszont ha valamilyen okból korábban nem szültem volna, és nagyon vágynék rá bármennyi idős is lennék megtartanám. Pl anyósom 42évesen szült és 20 évig várt rá, hogy terhes legyen. Barátnőm 13 éve várja a csodát most ő 40, a férje közelebb a 60hoz és a sokadik lombikra készülnek. Szerintem ebben nincs felső határ, max. a klimax. El nem ítélnék ez miatt senkit, hiszen magam is tudom mit jelen éveket várni egy gyerekre, és küzdeni érte, mik azok a sikertelen hónapok, és milyen a rengeteg negatív teszt fölött zokogni az inszemek után. Bár tudom sokan más véleményen vannak, lásd Fehér Anna.

[link]

2013. jan. 5. 13:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

35 fölött már nem szülnék.

Ha első babáért küzdenék, akkor talán 40-45, de utána már nem.

2013. jan. 5. 15:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
31 évesen szültem az első babámat, aztán két évre rá akartunk kistesót, de 4 év alatt 4 vetélés lett a vége. 37 évesen úgy éreztem már öreg vagyok, feladtam. Aztán egy év múlva becsúszott egy terhesség, és minden rendben ment. Most 11 hónapos a kicsi, és dehogy vagyok én öreg egy kisbabához. A türelmem pedig szerintem több, mint huszonévesen volt. (.. és gondolkodunk egy 3. babán...)
2013. jan. 5. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!