Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhességtől mennyire...

A terhességtől mennyire "csúnyul" meg a test? Mikre érdemes oda figyelni? Mik azok amiket mondjuk ki lehet védeni vagy csökkenteni lehet?

Figyelt kérdés
Érdekelnek esetleg már szült nők tapasztalatai is! Remélem nem fogtok ettől rossznak tartani persze a babám a legfontosabb nekem is. De azért a másik oldal is érdekel.
2012. dec. 31. 16:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nekem sajnos szétnyílt a hosszanti hasizmom(rectus diastasis) tehát úgy nézek ki szülés után 3 évvel mint egy 8 hónapos terhes.Rendre meg is kérdezik mikorra várom.Előtte életemben nem hallottam ilyen szövődményről azt mondják alkati.158 cm vagyok és 4400 gr volt a babám bár van akinél semmilyen problémát nem okoz a nagy baba.Sajnos csak komoly plasztikai műtéttel tudják összevarrni az izmot ez még előttem van.Ráadásul állati drága is és nem támogatja a tb!Ettől függetlenül ha ezt előtte mondják, hogy ilyen lesz(amit nyilván senki nem tudhat)akkor is vállalom gondolkodás nélkül!A kislányom mindennél többet ér!:)BUÉK!
2012. dec. 31. 22:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Én nekem 3 év utn sikerült úgy teherbe esnem spontán, hogy azt mondták csak lombik lehet. Mégis aggódtam (és aggódom) a testem miatt (is). És nincs lelkiismeretfurdalásom.

Nő is vagyok és csak azért mert anyává válok majd nem szeretném elveszíteni ezt a részét az énemnek.

Félek az elhízástól, de ezt megpróbálom kontrollálni megfelelő étkezéssel. Nem szeretném, ha lógnánka a cicieim, mert az az egyetlen testrészem, amit szépnek találok magamon.

Sajnos most feküdnöm kell az első trimeszter végéig, mert egy kiterjedt hematómát találtak a legutóbbi uh-n. De ennek a pozitívuma, hogy mivel rengeteg vizet kell innom (amit be is tartok szigorúan) visszahúzodott a csúnya narancsbőröm. :) Nekem is furcsa de szemmmel látható. :)

Én a későbbiekben amúgy főleg az eü komplikációktól tartok. Az inkontinenciától, attól, hogy az aranyerem (ami már évek óta van amúgy is) rosszabbodik. Félek a gátszakadástól, illetve metszéstől és bármi előre nem látható dologtól. Egy barátnőmnek a háta ment trapára.

Én értem hogy a babáért mindent de nekem sem mindegy, hogy a hátralévő életemet milyen minőségben élem tovább.

Szerintem.

2013. jan. 1. 18:22
 13/13 anonim ***** válasza:

Ne egyél ész nélkül, és akkor nem fogsz elhízni, utána kevesebb gondod lesz a fogyással. A csíkok adottság kérdése. Nekem egy darab sincs. Mondjuk kentem is napi 3-szor. A hasam meg olyan, mint terhesség előtt. Meg nem mondja senki, hogy szültem. A mellem formája változott picit, de még így is bőven jó. Csak a méretével nem voltam soha megelégedve. Ja, de, szoptatás alatt :)

Majd ráérsz aggódni, ha tényleg lesz problémád.

2013. jan. 1. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!