Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye nem gondoljátok komolyan,...

Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy a 12. hétig nem mentek orvoshoz?

Figyelt kérdés

Volt egy hasonló kérdés néhány könnyed válasszal.

Lehet, hogy csak a 12. héten van az 1. kötelező (!) UH, de mi van, ha rossz helyen van, nem egészséges, többes terhesség, stb?

Tényleg ilyen lazák egyesek, vagy csak akkor, ha másról van szó? Kétlem, hogy a kiskönyvet is a 12. héten akarja megkapni.

2009. aug. 25. 09:30
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
58%

Abban a kérdésben amiről te írsz, nem tanácsoltuk a kismamának hogy várjon az uh val, hanem megnyugtattuk, hogy ha már nem tudott elmenni korábban, ne aggódjon, nem maradt le semmiről, mással is előfordult már!

Olvasd el légyszi újra a kérdéses válaszokat, senki nem mondta hogy mardjon MÉG két hétig otthon, nehogy uhra menjen!

Szerintem te csak kötözködsz, mert ott majd az összes válasz a megnyugtatásról és a praktikus tanácsokról szólt!

2009. aug. 25. 12:15
 22/36 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem jó hogy van erre lehetőség, hogy már korán megnézik a babát! 5 percnél nem több az uh vizsgálat. Ha valakinek nincs panasza, és várni akar vele, akkor az is érthető. Esetleg ha nem az első baba, akkor már tudja, hogy mikor érdemes menni. De hogy azért ne menjen, mert nincs ideje? És a gyerekre hogy lesz ideje?? Nekem ez magas!
2009. aug. 25. 12:17
 23/36 A kérdező kommentje:
12:15! Szerintem meg Te kötözködsz, és nem olvastad el, amit írtam. Tudom, melyik kérdésre gondolsz, nem egyről beszélünk, akinek nem inge...
2009. aug. 25. 12:25
 24/36 anonim ***** válasza:
bocs, akkor melyik kérdésről van szó? azt hittem egyről beszélünk.
2009. aug. 25. 12:50
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Én értem kedves Kérdező, hogy mire gondolsz.

Én is az 5. héten mentem el először UH-ra, mert engem ez nyugtatott meg. Ezzel gondot nem okoztam se magamnak, se a picinek, se másnak. Valóban még csak a petezsák látszódott és semmi érdekes nem volt, de engem ez megnyugtatott, mert így már teljesen biztos voltam a terhességemben, és abban, hogy jó helyre ágyazódott be, hiszen valóban jobb és kíméletesebb úgy észrevenni az esetleges bajt, hogy nem repedtél szét, mint például egy ismerősöm.

Értelemszerűen ha valakit ez megnyugtat, mint engem is, az mindenképp menjen el, aki pedig feleslegesnek tartja a korai vizsgálatot, az pedig maradjon otthon, de az biztos, hogy ha a jövőben is lesznek hasonló kérdések, én mindenkinek azt fogom tanácsolni, hogy inkább menjen el az orvoshoz korán, abból nem lehet baj.

Az már elég gáz, ha valaki sajnálja a vizsgálatra a pénzt, hiszen a gyrekéről van szó, aminél nincs fontosabb a világon normális esetben.

2009. aug. 25. 12:54
 26/36 A kérdező kommentje:
Nem a kérdés számít, ez most egy másik kérdés. Ha valamelyik régebbi kérdés izgatna, oda írtam volna. Csak példaként hoztam fel, mert eszembe jutatott egy másik kérdést, amit fel is tettem. Nem értem, miért ragadunk le itt és a méhenkívüli terhességnél. Ez egy elvi kérdés lenne.
2009. aug. 25. 12:58
 27/36 anonim ***** válasza:
64%

aha, most meg már nem is a kérdés a fontos? Sumákolsz:) a kérdésedben azokra a könnyed válaszokra hivatkozol és egyesek lazaságára... Mi abban az elvi kérdés hogy valaki 5 hetes v 12 hetesen megy ultrahangra? A "mindenki maga dönt" elv? Csak magyarországon divat az ilyen gyakori terhesgondozás, de mondjuk nem is csodálom, hiszen élen járunk gyógyszerszedésben, alkoholizálásban, drogozásban, egészségtelen életmód terén, kell is minket gondozni:)

Mindegy, azért a 12. heti első orvoslátogatás tényleg túlzás, de az is igaz hogy hiába mentem el 5 hetesen dokihoz, ha baja lett volna a babának, azt úgyis csak a 12. heti genetikai ultrahangon derített volna ki, addig csak a szívverést és a méreteket nézi.

2009. aug. 25. 13:14
 28/36 anonim ***** válasza:
69%

12:54 esnek: Nem a gyerekére sajnálja az ember a pénzt. Hanem nem költi az ember olyan dolgokra, amelyek feleslegesek a saját véleménye szerint. És én a mai magyar nögyógyászati vizsgálatoknak egy nem kis százalékát a terhesség alatt teljesen feleslegesnek tartom. Ez nem jelenti azt, hogy az ember ne venne részt vizsgálatokon. Söt! De attól nem lesz a babádnak jobb (szerintem), ha kéthetente mész ultrahangra, mintha csak háromhavonta mész. De viszont a nögyógyászod esetleg szép villát épít magának belöle :-) Persze ha baj van, felmerül probléma, az ember aggódik, stb, akkor mindenképpen menjen el ellenöríztetni. De ha nem, akkor meg nem kell a vizsgálatokat túlzásba vinni. És még ha agyonvizsgálják a gyereket, akkor is lehet számos olyan rendellenesség, ami csak szüléskor derül ki!

Na de ha te nyugodtnak érzed magad ettöl, akkor menj el. Neked úgy akkor a legjobb. Én meg nyugodtnak érzem magam másképp, és ezért én meg úgy csinálom. Nekem meg úgy a legjobb. És én ezt már korábban is jeleztem, orvosilag nem indokolható a kéthetente nögyógyászhoz járás a terhesség elején. De persze lehet. SOk nögyógyász nagyon jól él ebböl!

2009. aug. 25. 13:35
 29/36 anonim ***** válasza:

12:54-es vagyok. Én sem írtam azt, hogy két hetente menjen orvoshoz az ember, nem tudom, hogy ezt honnan szedted.

Elvileg az első vizsgálatról van szó, és én ezzel kapcsolatban írtam a véleményem, és ugyanazt írtam, amit Te is...aki el akar menni, az menjen, aki nem, az ne menjen. Engem az nyugtatott meg, hogy elmentem. Most 18 hetes vagyok, és azóta a kötelező, 12 hetesen voltam, és majd 20 hetesen megyek a következő kötelező UH-ra. Ez gondolom nem sok!....

2009. aug. 25. 13:56
 30/36 anonim ***** válasza:
Nem, az egész normális. Én csak arra reagáltam, hogy "aki sajnálja a gyerekére a pénzt".
2009. aug. 25. 14:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!