Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye nem gondoljátok komolyan,...

Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy a 12. hétig nem mentek orvoshoz?

Figyelt kérdés

Volt egy hasonló kérdés néhány könnyed válasszal.

Lehet, hogy csak a 12. héten van az 1. kötelező (!) UH, de mi van, ha rossz helyen van, nem egészséges, többes terhesség, stb?

Tényleg ilyen lazák egyesek, vagy csak akkor, ha másról van szó? Kétlem, hogy a kiskönyvet is a 12. héten akarja megkapni.

2009. aug. 25. 09:30
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
89%

Nekem is volt hasonló kérdésem,jó pár nappal- 2 héttel ezelőtt.Védőnő problémáról írtam akkor.

Én sem akartam elkapkodni az orvos látogatást éppen a vetélést elkerülendő,de mégis akkor nyugodt az ember,ha lát már valamit.

Én ma vagyok 11 hetes,és semmi tünetem nincs,az émelygést leszámítva.Tehát nem gyanakszom bajra,de mégis várom már,hogy pont egy hét múlva meg ultrahangozzanak,és láthassam a szívhangját,gerincvonalát.

Persze mindenkinek szuvenír joga eldönteni,hogy mikor megy orvoshoz,és mikor kéri a terhes-kis könyvet,de én jobb szerettem volna már a kezemben tartani,mintegy bizonyítékot.Ettől még valóságosabbnak éreztem,hogy kismama vagyok.(nem mintha nem éreztem volna szinte minden rossz tünetet ezzel kapcsolatban!!!!)

Arról nem beszélve,hogy egyéb vizsgálatok is vannak(fogászat,belgyógy,stb)

amit csak akkor tudsz intézni,ha már van könyved,és beutalóid.(szerintem senki nem szereti,ha hirtelen kell mindenhová időpontot kérnie,és loholni egyik helyről a másikra,hogy minden meglegyen.Én kényelmes ember vagyok,semmit nem bízok a véletlenre.

Egyenesen abba betegedtem volna bele,ha nem mehettem volna hamarabb,mint 10-12 hét.Kövezzetek meg!

2009. aug. 25. 10:27
 12/36 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy megértetted a kérdést! :)
2009. aug. 25. 10:31
 13/36 anonim ***** válasza:
61%
Össze-vissza írtál először azt, hogy ugye nem gondolják komolyan, utána pedig, hogy mindenkinek szuverén joga mikor megy orvoshoz. most akkor miért a kérdésed???!!!!
2009. aug. 25. 10:34
 14/36 A kérdező kommentje:
Igen, szuverén joga. Csak én ezzel nem értek egyet, főleg azzal nem, ha ezt tanácsolják másnak. Ugye jogom van nem egyetérteni? :)
2009. aug. 25. 10:38
 15/36 anonim ***** válasza:
47%

Persze, hogy igazad van. Nem is értem hogy lehet olyat tanácsolni valakinek, hogy menjél csak 10 hetes korod fölött dokihoz...stb. Itt Magyarországon másként működnek a dolgok, mint mondjuk Svédországban. :)

Ilyen butaságot tanácsolni...

2009. aug. 25. 10:42
 16/36 anonim ***** válasza:
49%

10:27esnek: Az, hogy te attól érzed magad kismamának, hogy a könyved a kezedben van, meg hogy jól esik látni (és nem csak tudni), hogy ott van a babád, az még nem jelenti azt, hogy orvosilag feltétlenül megalapozott, hogy mindenki a 6. héten menjen el vizsgálatra. A fentebb említett szempontokat teljesen meg lehet érteni, mindenki szereti ténylegesen "átélni" a terhességét. Egyszerüen más látni, mint csak "tudni". De mondjuk az, ha a 12 hetes uh-on azt mondják, hogy minden ok, még nem garancia amúgy arra sem, hogy ténylegesen minden rendben lesz végig...

Azzal meg egyetértek, aki a kérdezö következetlenségét kommentálta, mert szerintem az illetönek igaza van. Igazából mi itt a baj? Ha ö el akar menni 6 hetes uh-ra, hát menjen. Más meg nem akar, az meg ne menjen. Amíg te fizetsz a magánorvosnak, addig annyi uh-ra mész, amennyire a pénztárcádból telik, meg amennyit az orvos hajlandó elvégezni :-) És ha te különben ideges vagy (ha nem tudod, mi a helyzet a méhenkívüli terhességgel kapcsolatban), akkor tényleg jobb, ha elmész, mert az idegesség nem tesz jót általában semelyik terhességnek!

2009. aug. 25. 10:45
 17/36 A kérdező kommentje:
Csak szerettem volna megérteni, Ti, akik nem akartok korai UH-ra menni, miért nem mentek. Nem vagyok biztos benne, hogy aki tanácsolja, az valóban úgy is tesz, ezt persze nem tudom meg. Felhoztam érveket arra, én miért mennék, és miért nem értek egyet. Sajnálom, ha sértő volt a kérdésem, nem kötelező ám válaszolni...
2009. aug. 25. 10:52
 18/36 anonim ***** válasza:
48%
Azért nem mentem, mert feleslegesnek tartottam. Teljesen jól voltam, minden különösebb zavaró tünet nélkül. Engem meg öszintén szólva a hüvelyi ultrahang ötlete sem vonzott annyira, hogy erre feleslegesen pénzt áldozzak. Az egészségügyben meg senki sem javasolta, hogy menjek ellenörzésre, ezért aztán nem tettem. Nem bántam meg. Inkább elmentem sielni az ötödik héten. Az sokkal jobb volt :-))) Ezenkívül pedig egy magasabb szintü egészségügyi végzettséggel rendelkezve a saját helyzetemet elemezve sem tartottam a dolgot különösebben érdekesnek...
2009. aug. 25. 11:24
 19/36 A kérdező kommentje:
Köszi. Én is eü-s vagyok, mégis mennyire másként látjuk. Ez nem baj.
2009. aug. 25. 11:56
 20/36 A kérdező kommentje:
Na, megjelent a lepontozóbajnok is! :)
2009. aug. 25. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!