Mit tegyek, egyedül nem tudom vállalni?!
Tanácsot szeretnék kérni! Mióta kiderült h terhes vagyok(7 hetes) azóta a párom (akivel fél éve vagyunk csupán együtt) teljesen kifordult önmagából...Nem foglalkozik velem, a babáról meg egyszerűen beszélni sem akar! Egyedül nem vagyok képes felnevelni, az már biztos!
Mit tehetnék ebben a helyzetben?
Köszönöm a válaszokat, némiképp a segítségemre voltatok!
Ítélkezés nélkül mondom, úgy fogok dönteni ahogy kell!Inkább én szenvedek a tudattól, mint egy ártatlan csöpség aki nem tehet semmiről sem!
Ez a kisbaba a Jóisten betervezett gyermeke, ha ti nem is terveztétek, vele dolga van.
Ne legyél hülye!
vagy ez egy hobbi ide jön pontozgat de írni nem ír
DE én őszinte leszek betiltanám ab. úgy ahogy van csak is kivételes esetbe kéne elvégezni!!!!!
Na most aztán lehet pontozni
Én annyiból vagyok jobb helyzetben,higy a párommal együtt vagyunk,és ő is akarta a babát!
Viszont mi is nagyon nehezen élünk most is és fogalmam nincs,hogy mi lesz!DE VALAHOGY LESZ!!!!!!!!
Soha nem vetettem volna el a picit!!!!!!!Akkor sem ha egyedül maradok.
Persze ez a te életed a te döntésed!Én csak a magam álláspontját írhatom le!
Semmiképpen ne dönts elhamarkodottan, gondolj át minden lehetőséget és a döntéseid esetleges következményeit is pro/kontra. Azaz ha megtartod a kicsit, miből fogod eltartani, felnevelni. Tudod-e teljesen egyedül vállalni? Van-a munkád, megtakarított pénzed, lakásod. Ha egyedül nem menne, van-e családi támaszod, akik tudnak segíteni, szülők, testvérek, stb.
Ha nem tudod vállalni, akkor együtt tudsz-e élni egy abortusz után a saját lelkiismereteddel? Nem fogsz-e beleőrülni, egész életedre tönkremenni? (én ismerek olyan nőt, aki teljesen bekattant, majd öngyilkos lett, mert nem tudta felolgozni; de olyat is, akinek már volt több abortusza, több megtartott gyereke is van, és "túllépett" az egészen). Ha nem vagy képes az abortuszra, de bevállalni se tudod, akkor képes lennél-e örökbe adni? Biztosan tudod, hogy nagyon sok pár éveken át vár egy kisbabára, mert nem lehet sajátjuk.
Lehet, hogy ha megtartod, akkor később lesz majd egy szerető párod, aki a babáddal együtt elfogad, de erre azért nem lehet szerintem alapozni. Lehet, hogy 1 hónap múlva találsz új párt, lehet, hogy 5 év múlva, és lássuk be, nem minden férfi akarja más gyerekét felnevelni és eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!