Terhesség és étvágytalanság? Más is van így ezzel?
Én nem értem ezt...mióta terhes vagyok egyszerűen nincs étvágyam.Nem tudom mit egyek,mert semmi sem esik jól.Nem vagyok hányós,bár elég rossz a gyomrom,inkább émelygek.
Hamarosan betöltöm a 12 hetet.Mindenki ellát tanácsokkal,hogy ezt és azt egyek,de ha csak a zsömlét tudom megenni.
Én a 20. hétig csak hánytam, és 5 kilót fogytam a 20. hét végére.. utána indult csak meg a hízás. (8 kg-ot híztam a 40. hétre).
Nekem se volt étvágyam, de azt a 3 féle ételt is kihánytam minden alkalommal, amit elcsipegettem. (nekem amúgy a túrós tejfölös tészta, a banán és a coca cola volt ami néha bennem maradt). A babám egészséges lett, nem történt semmi attól, hogy a 20. hétig gyakorlatilag nem kapott "normális" táplálékot :) Elevitet szedtem mellette.
Edd azt,amit meg tudsz enni,és ami nem akar inkább kifelé köszönni!!
Nem sokáig lesz ez már így,a 12.hét után elmúlik az émelygés,és minden egyéb tünet!!Legalább is a legtöbb kismamánál.Nekem a 13. hétben csillapodtak a tünetek,és azóta úgy érzem magam,mint aki nem is terhes :)
Mondjuk ahogy betöltöttem a 19. hetet,kb 5 napig semmi étel nem esett jól..vagyis akkor amikor ettem jól esett,de rá egy órára már jönni akart minden kifelé,bántotta a gyomromat.Egyedül a keksz volt az,ami nem akart kikívánkozni.Hála Istennek nem hánytam.De az is elmúlt,most megint jól vagyok :) Inkább edd most azt,amit meg tudsz enni,ami nem bántja a gyomrodat és amitől nem émelyegsz,és ha átlépsz a második trimeszterbe,akkor onnantól már sokkal jobb lesz és megtudsz majd enni bármit!
20 hkm
Köszi a gyors válaszod!!!
Próbálkozom én...néha megbírom enni a leveszöldséget,de agyümölcs nem nagyon megy.Pedig mielőtt terhes lettem imádtam a zöldséget és a gyümölcsöt is a salátáról nem is beszélve.
Köszi kedves 2. és 3. válaszoló!
Igen aggódom azért is,hogy nehogy baja legyen a babámnak,azért mert most nem túl változatos az étkezési paletta!
De örülök,hogy azt írtátok,hogy egyek most azt amit tudok és,hogy nem lesz baja a babámnak!
Köszi!
Én teljesen úgy vagyok ahogy a kedves kérdező. Már 8 kilót fogytam ez miatt, bár van rajtam felesleg. A baba ettől függetlenül szépen fejlődik, nincs semmi baj.
Eddig a mandarint, narancsot tudtam megenni, a sós túrót, tejfölt és pár falat sós tésztát. De ezekből is olyan minimális mennyiséget, hogy másnak reggelire nem lenne elég.
Most töltöttem be a 14. hetemet, kezdek néha éhséget érezni, de még mindig nem kívánok semmit és ha eszem valamit, rögtön utána bántja a gyomrom.
Igyekszem mindig azt enni ami éppen jól esik és figyelek arra, hogy abban legyen tápérték, vitamin.
Egyszer sem hánytam (eddig).
Kitartást! Lesz ez még jobb is!
Boldog babavárást!
14 hkm.
Megnyugtató számomra,hogy nem csak én vagyok így ezzel!!!
Mert ugye az ember mindíg azt hallja,hogy a terhesnők kettő helyett esznek,mindíg kívánósak stb...és így,hogy belecsöppentem (EDDIG) teljesen más a helyzet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!