Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye olyan 8 hetesen már...

Ugye olyan 8 hetesen már kevés az esélye a vetélésnek?

Figyelt kérdés

Már volt 2 vetélésem, az egyik 7 hetesen ott még embrió se látszott, a másik 4 hetesen még semmi se látszódott!

Úgy tűnik, hogy sikerült kideríteni, az okát, hormonproblémák voltak, és gyógyszerrel kezeljük!

Most leszek 8 hetes péntek körül, és idáig még sohasem jutottunk!

Most úgy néz ki hogy minden rendben van, tökéletesen fejlődik a kicsi mogyoróm, van szívhangja is, minden tökéletes, de azért bennem motoszkál, hogy vajon mikor fogok végleg megnyugodni, hogy nem vetélek el..

Valahol azt olvastam, hogy miután van szívhangja az embriónak, már nagyon kevés az esély a vetélésre, igaz ez?

Azt tudom, hogy ahogy haladunk előre az időben, annál kevesebb erre az esély, de azért csak ott motoszkál :D

Amúgy tényleg nagyon pozitívan gondolkozok, nem gondoltam hogy 2 vetélés után sikerülni fog, de megy hál istennek :D

2012. dec. 18. 10:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Orulhetek hogy megnezik pont azert mert volt mar 2 vetelesem,amugy csak kb februar/marcius korul neznek meg UH-n..Es amugy az lesz az utloso UH-m..Itt Skociaban csak 1 van..:( De mi majd megyunk a 20, het korul kulon es utana majd valamikor egy 4D-s re is,igy lesz 4 ultrahangom..Jo babavarast nektek!:)
2012. dec. 18. 14:58
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én másfél hete vetéltem el 9 hetes terhes voltam.

De ez nem jelent semmit.Rendszeresen jársz orvoshoz,kapsz a hormonproblémára gyógyszert minden rendben lesz.

Most én is úgy vagyok vele,hogy a következő babánál végig fogom izgulni,sőt a párom azt mondta hogy ő többet nem akar engem ilyen helyzetbe látni.Inkább nem kell baba.Hát a vetéléskor én is ezt mondtam úgy megrémültem.De mi sem adjuk fel.Mert a szívünk mélyén tudjuk nincs nagyobb kincs a babánál.

Pihenj sokat,próbálj megnyugodni ami tudom nem könnyü az előzmények miatt,de azt írtad érzed minden oké akkor úgy is lesz.

2012. dec. 18. 22:45
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A hormonproblémák miatti vetélés, vagy elhalás jellemzően a 9-10 hét körül következik be, mivel ekkor sorvad el a sárgatest, ami termeli a progeszteront, és ekkor kellene a placentának átvennie a hormontermelést, ha ez a két folyamat nincs összehangolva, akkor következhet be vetélés/elhalás.

Most, hogy kezelnek gyógyszerrel, ezt a problémát jó eséllyel kivéditek.

Nekem 9 hetesen halt el a babám, a következő terhességnél szedtem progeszteront, és megmaradt a baba.

Jól mondták a többiek, elsősorban a 12. hét a vízválasztó, ezután már sokkal ritkábban következik be vetélés.

2012. dec. 19. 04:01
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is 2 vetélésem volt. Jelenleg 9 hetes vagyok és most érzem, hogy minden rendben van. Tudom hülyén hangzik és nem kellene ennyire biztosnak lennem benne, de a 6. hétig végig izgultam magam, majd lefeküdtem /szó szerint, 2 hétre/, elmúlt a bevérzésem, szedtem/szedem az Utrogestant és émelygek azóta is. :s :) A pozitív hozzáállás és az, hogy mit érzel a legfontosabb.

Minden oké lesz, ez BIZTOS! :)

2012. dec. 20. 10:53
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a megértését! Hál istennek, én is kapok, progi pótlást is, mert a hormon dokim mindent megnézett a terhesség elején, és bizony az is elég alacsony volt! Ezen kívül szedek még pár bogyót, de most tényleg úgy érzem, hogy jó lesz minden! :) Az előző kettőnél szinte az elejétől rossz érzésem volt, és sajnos be is jött!
2012. dec. 20. 11:01
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez nálam is így volt. Az elejétől teljes nyugalom öntött el. Pedig mondták, hogy ne éljem bele magam. Oly annyira nyugodt voltam, hogy 9 hetesen meg vettem a kis ágyat, 12hetesen a babakocsit. Szép apránként a 24-ik hétig minden meg lett. 32 hetesen össze pakoltam a kórházi cumót. 36-ik hétre megszületett a gyönyörű, egészséges kisfiam. Azt is tudtam, hogy előbb jön. Nem tudom miért de éreztem. Az nagyon jó jel, hogy most te is így érzed! :)Unokatesóm a másik véglet. Semmit nem vett csak 38 hét után 1-2 dolgot, nem élte bele magát, azt mondta nem akarja hogy baj legyen. Sajnos 40-ik héten halva született a pici. Ezt csak azért írtam le, hogy tudd ha jó érzésed van, akkor úgy is lesz. Nem lesz probléma. Ezt egy anya megérzi!!! Szóval éld bele magad nyugodtan. Hamarosan anya leszel! :)
2012. dec. 20. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!