Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 10 hetesen már megnyugodhatok?...

10 hetesen már megnyugodhatok? Kissebb már az esélye a vetélésnek?

Figyelt kérdés
2012. jan. 6. 13:28
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Szia. Hát rosszat írni nem akarok,de nekem sajna először a 11-ik,másodszor a 10-ik héten mentek el a babáim. Most 9 hetes vagyok és még én is pont ezen gondolkodom! Nem tudok még megnyugodni,csak majd a 12hetes uh után. Bizakodj,én is azt teszem! Ne is gondolj ilyenekre!!
2012. jan. 6. 13:30
 2/9 A kérdező kommentje:
első terhességem,eddig minden problémamentesen megy,de már nagyon várom a 12.heti ultrahangot!
2012. jan. 6. 13:35
 3/9 anonim ***** válasza:
40%
miért, van esély rá, hogy elmegy a magzat? A vetélés egyénként a 12. hétig esélyes, mivel akkor veszi át a placenta a sárgatest hormon szerepét. Ha nincs elég progeszteron, akkor elvetélhetsz.
2012. jan. 6. 13:52
 4/9 anonim ***** válasza:
55%
miért nem nézettek progeszteron szintet? Ha alacsony, könnyen orvosolható...
2012. jan. 6. 13:52
 5/9 Anikó1985 ***** válasza:
79%
Szia! 12. hetes kort szokták mondani a vízválasztónak, de persze ez után sem 100 %-os a dolog. Ha viszont első terhességed és soha nem volt vetélésed akkor ezen ne aggódj, ha mind ketten egészségesek vagytok nem lehet probléma:) Ma már sok problémát hallani, de nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Én Például mindig azt mondogatom magamnak ( ha elkap valami, hogy nem e lesz baj vagy ilyesmi), hogy nálam minden rendben lesz a legtöbb terhességnél nincs semmi gond a rokonaimnál nem volt semmi , akkor miért pont nálam lenne :) Szóval ne aggódj! Minden rendben lesz és láthatod a picidet lubickolni a 12. héten. Boldog baba várást!
2012. jan. 6. 16:18
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

A kolléganőm betöltötte a 12. hetet, mikor elvesztette.

Én is nagyon paráztam, mert vérömlenyem volt, meg nagyon fájt a hasam hetekig.

Eddig minden rendben, remélem így is marad.

Nagyon igyekezetem pozitívan gondolkozni, az fontos...

2012. jan. 6. 17:03
 7/9 anonim ***** válasza:
65%
Én viszont azt mondom, hogy igenis nagy átlagban elmondható, hogy 10 hét körül már kezdhetsz megnyugodni, ilyenkor már 2-3 cm-es az embrio és jól meg van tapadva. a 12 hét csak egy hozzávetőleges időpont igazából akkor ha már szűnnek a rosszuléteid akkor az azt jelenti, hogy a méhlepény veszi át a szerepet és akkor már sínen vagy. Ez már korai esetben de 10 hét körül is lehet. Szóval sztem, ha jól vagy akkor semmi okod nincs aggódni.
2012. jan. 6. 20:08
 8/9 anonim ***** válasza:
37%

Kedves Utolsó Hozzászóló! Ezt a méhlepényes dolgot ki mondta, hogy attól függ a reggeli rosszullét? Első terhességemet csak annyira hánytam végig naponta több alkalommal, hogy még a szülőszobán is kaptam hánytálat. Most is már a 3. trimeszterben vagyok, de még mindig hányok reggelente többször is.

Vetélés. A 12. hét nem garancia semmire! 14 hetesen vetéltem el, de olyat is ismerek, akinek 24 hetesen megindult a szülés és sajnos akkor még életképtelen a baba a kinti életre. Ne parázz ezen, mert nem tesz jót. Én is pozitívan álltam hozzá, pedig gondolhatod, hogy milyen ideges voltam minden UH-n, hogy nehogy megint megtörténjen! Főleg mikor megláttam, hogy ugyanaz a szonográfus páros fogad, mint amikor közölték a rossz hírt.

Állj úgy a dologhoz, hogy minden rendben van és minden rendben lesz. Ha nehezen megy elterelni a gondolataidat találj valami változatos hobbit. Pl fejts rejtvényt és ott tuti másra koncentrálsz.

2012. jan. 6. 21:29
 9/9 anonim ***** válasza:
90%
Kedves utolsó!Én nem azt mondtam, hogy mindig mindenkire ugyanaz érvényes. Én a nagy átlagról beszéltem és azért lásd be, nem az az átlagos, hogy valakinek szülésig tartanak a rosszullétek.nézz utána nyugodtan, 10-12 hét körül ÁTLAGBAN szűűűni kezdenek a rosszullétek, mivel már csökken a hcg termelés és a tplálás szerepét a méhlepény veszi át. De ti különben lényegében (és tisztelet a kivételnek) ahelyett, hogy megnyugtattátok volna a kismamát inkább beparáltatjátok ismerősök és a saját szörnyű történeteivel. Ő is tudja h vannak szomorú esetek, de azért legyen vele tisztába, hogy az az átlagos, h a nő teherbe esik, kihordja majd szül. Természetesen kell hozzáállni. A terhesség egy gyönyörű dolog, élvezni kell. És az az átlag, h az ember szépen kihordja a babáját. én veszélyeztetett terhes vok 2. babámmal és az elsőbél és a 2. nál is úgy állok hozzá, hogy persze h nem lesz baj és símán halad minden ahogy kell. Ha bármi történne, akkor ráérek szomorkodni.
2012. jan. 6. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!