Ha az afp alacsony de az uh-n minden jo akkor megnyugodhatok?
szia!
Nem vagyok szakember, de több helyen olvastam, hogy nem az alacsonyabb afp, hanem a magasabb szokott bajra utalni, de ez sem 100%os, ahogy az egész afp sem.
Nehéz döntés, de itt nem tudok neked jobbat írni, ezt neked kell mérlegelned.
Én is pont ebben a cipőben járok/jártam.
Nekem is alacsony lett, pedig megfelelő időben mentem. A dokim csinált egy genetikai uh-t és megnyugtatott, hogy a baba teljesen egészséges, szépen fejlődik, vagyis nem kell semmi egyéb vizsgálat. Amit még mondott: hogy ha valakinek alacsony az afp-je, akkor automatikusan ugyanabból a vérből ún. Béta-hcg szintet is néznek, mert ha az sem jó, akkor van baj, vagyis csak akkor beszélhetünk kromoszóma rendellenességről (pl. Down-kór). Nálam ez szerencsére jó volt.
A nagy izgalom közepette azért utána olvastam és kiderült, hogy sok esetben egészséges magzatnál is alacsony az afp...
Szorítok, hogy Nálad is úgy legyen, mint nálam!
20 hetes kismama
Utolsó vagyok: a papíromon két hcg-vel kapcsolatos eredményt találtam. Az egyik szerint a terhességi hcg mom: 0,60; a másik szerint a korrigált mom thcg: 0,69.
Nem értek hozzá, így nem tudom, hogy milyen tartományban jó, de a dokim megnyugtatott, hogy az enyém tökéletes.
Szorítok! Majd írd meg, mi volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!