Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye olyan 8 hetesen már...

Ugye olyan 8 hetesen már kevés az esélye a vetélésnek?

Figyelt kérdés

Már volt 2 vetélésem, az egyik 7 hetesen ott még embrió se látszott, a másik 4 hetesen még semmi se látszódott!

Úgy tűnik, hogy sikerült kideríteni, az okát, hormonproblémák voltak, és gyógyszerrel kezeljük!

Most leszek 8 hetes péntek körül, és idáig még sohasem jutottunk!

Most úgy néz ki hogy minden rendben van, tökéletesen fejlődik a kicsi mogyoróm, van szívhangja is, minden tökéletes, de azért bennem motoszkál, hogy vajon mikor fogok végleg megnyugodni, hogy nem vetélek el..

Valahol azt olvastam, hogy miután van szívhangja az embriónak, már nagyon kevés az esély a vetélésre, igaz ez?

Azt tudom, hogy ahogy haladunk előre az időben, annál kevesebb erre az esély, de azért csak ott motoszkál :D

Amúgy tényleg nagyon pozitívan gondolkozok, nem gondoltam hogy 2 vetélés után sikerülni fog, de megy hál istennek :D

2012. dec. 18. 10:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha kezelitek a bajt, ami miatt volt az előző 2 vetélés, akkor azzal rengteget tesztek. Én ebben bíznék. Nem akarlak riogatni azzal, hogy mennyi az esélye a vetélésnek ELVILEG és meddig, mert ennek semmi értelme, gondolkodj pozitívan továbbra is és szedd a gyógyszert. Boldog babavárást kívánok.

Hogy ki mikor nyugszik meg, egyénfüggő. Én a 19.hétben ugyanolyan ideges vagyok, mint az első 12-ben voltam, nekem is volt már vetélésem, nem is régen.

2012. dec. 18. 10:06
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Először is gratula, örülök hogy sikerült! én úgy tudom 12 hét az amit olyan vízválasztónak mondanak, a betöltött 12.hét után szokták elmondani a kismamák hogy várandósak. legalábbis mifelénk :). ne aggódj ha megtalálták a gondot most már biztos minden rendben lesz :).
2012. dec. 18. 10:07
 3/16 anonim ***** válasza:
91%
A 12. hét a vízválasztó. De még utána is lehet bármi. Ha kezelitek a problémát, amitől az első kettő sajnos elment, akkor az már nagyon jó. Én még most is, 17 hetesen is néha elgondolkozom rajta, hogy mi van ha, de el kell hesegetni a rossz gondolatokat és csak pozitívra szabad gondolni!
2012. dec. 18. 10:13
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges esélyeket latolgatni. Mikor nyugodtam meg teljesen? Mikor már a kezemben volt! :D Még szülésnél is rettegtem, hogy csak ne legyen baja! Tök gyagya voltam. Nem lett baja! Gyönyörű, egészséges kisfiú! Szóval majd megnyugszol ha kibújt a kicsi! :D Amúgy élvezd a babavárást ez a legfontosabb. Ne kezdj el hülyeségeket olvasni! Olvasd az épp aktuális fejlődési szakaszokat, olvass a tested változásairól. Hallgass zenét, olvasgass. Próbálj a lehető legjobb hangulatban lenni, azzal segítesz magadnak a legtöbbet! :)
2012. dec. 18. 10:13
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

szia! először is nagyon szeretnék gratulálni és sok-sok egészséget kívánni.

a szakirodalom úgy tartja,h. a vetélés kockázata a 12.hétig a legmagasabb, addig fejlődnek ki a létfontosságú dolgok. de sajnos a 24. vagy 39.héten is halt már meg magzat. szóval erre az én legnagyobb bánatomra sincs garancia, h. a 12.hét után minden rendben lesz. az viszont nagyon jó, h. ilyen pozitívan gondolkozol. csak így tovább, minden rendben lesz! ;)

25hkm

2012. dec. 18. 10:14
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm :D Tényleg úgy hiszem, hogy most nem lesz gond, és nyilván 12 hétig azért ott van a kockázat, hiszen bármi történhet és nyilván utána is, de most olyan jó megérzéseim vannak :D

Egyébkén én is úgy hiszem, hogy majd ha a kezembe lesz akkor lehetek teljesen biztos benne :D

2012. dec. 18. 10:19
 7/16 anonim ***** válasza:
91%
Szia! Gratulálok! Nagyon sok boldogságot! Megnyugodni szerintem két vetélés után sosem fogsz a 9 hónap alatt. Nekem is volt egy vetélésem 7 hetesen, nem volt szívhang szintúgy, mint nálad. Nagyon megviselt, azonban a következő hónapban terhes maradtam, nem tervezetten. Nagyon boldogok voltunk, de féltem, hogy nem lesz-e veszélyes rögtön vetélés után. Nem csak a 12 hetet idegeskedtem végig, hanem az egészet. De Hála Istennek erős babám lett, és megmaradt annak ellenére, hogy 8 hetesen Montenegroban összeszedtem egy durva vírust, véreztem is. Nem kívánom senkinek azt az időszakot! Később a 24. hét felé, már azt olvasgattam, hogy mennyi esélye lenne, ha most születne. 40. hétre született majd 4 kilóval.Gyönyörű baba. Azóta már 9 hós és majd 10 kiló. Próbálj csak szépre és pozitív dolgokra gondolni! Ez a baba megmarad! Szurkolunk!
2012. dec. 18. 10:31
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nekem két vetélésem volt, 10 és 11 hetesen. (van 3 gyerekem is)Megnyugodni a 12 hét után fogsz igazából, amikor az uh-n látod,hogy minden rendben van. Amúgy meg végig fogod aggódni az egész terhességet, de szerintem mindenki végig aggódja. Nyugodj meg, ha gyógyszerrel kezelitek a bajt, akkor elég kicsi már az esélye,hogy baj lenne.. Biztos rendben leszel!!! Üdv, 3fiús anyuka.
2012. dec. 18. 12:01
 9/16 anonim ***** válasza:
91%
En is 2 vetelesn vagyok tul,es most itt a 3.babacskam a hasamban.Kb 6 hetes vagyok,es csak jamuarban lathatom ultrahangon..En akkor kicsit meg fogok nyugodni az biztos...De amugy sem vagyok ideges,erzem hogy ez a terhesseg teljesen mashogy zajlik mint az elozo ketto!Ez tenyleg terhesseg es nem lehet semmi baja a babanak!Persze nekem is volt mely pontom,azutan par nappal mikor pozitiv lett a tesztem..De azota sikerult megnyugodnom..Viszont nagy mazlitok van hogy lathattatok a babatokat UH-n..Nekem meg varnom kell januar 3.ig..
2012. dec. 18. 12:16
 10/16 A kérdező kommentje:
Nem sok van már addig nyugi, mondjuk ha már volt 2 vetélésed, azért nekem furcsa, hogy nem nézik sűrűbben! Nekem eddig mióta megtudtam hetente kellett mennem és most kell 2 hétre, majd a jövőhéten, de nekem az lesz a búcsúalkalom, és utána már csak a terhesgondozás...
2012. dec. 18. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!