Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második gyermeküket váró...

Második gyermeküket váró anyukák! Nektek is vannak ilyen érzéseitek?

Figyelt kérdés

Kicsit szégyellem magam de az utóbbi pár napban olyan érzéseim vannak,hogybiztos kellett nekem/nekünk ez a 2.baba?

Most vagyok 34 hetes és van egy 2,5 éves fiam!Igazából csak a nagyobbik fiam féltem/sajnálom,hogy nehogy nagy lelkitörés legyen neki a tesó!Nagyon anyás és nagyon egy hullámhosszon vagyunk lelkileg!

Ráadásul az utóbbi hónapokban valahogy anyagilag is alig bírunk helyreállni,amikor eldöntöttük,hogy legyen kistesó akkor biztossabb volt az anyagi helyzet csakhát azóta annyi mindent elvettek (melegétkezési utalvány 36 e ft,jövőre nem lesz még az az 5 e ft-os Erzsébet utalvány sem,Szép kártyát is megadóztatják stb)Tehát kilátás sincs rá hogy jobb lesz inkább csak rosszab és akkor jön a kérdés:"Biztos el fogunk tudni tartani két gyereket?"

Ráadásul jan végén szülök,tök hideg,hó sehova nemtudunk menni,ki se tudunk majd mozdulni,itt fogok megbolondulni a lakásban a két gyerekkel...és tudom,hogy az elsőnél is voltak hasonló érzéseim:"vége az eddigi életemnek"

Ja meghogy ilyenek,hogy fogom-e ugyanúgy szerteni a 2.-at mint az elsőt,hogyan fogom a szeretetetem megosztani kettejük között??Stb

Légyszíves ne ítéljetek el emiatt de tényleg nagyon hullámzó a hangulatom modjuk biztos a hormonok is tombolnak,ja meg két hete köhög a fiam és ki s e tudunk mozdulni ebben a hidegben biztos ez is rájátszik!

Kérem olyanok ne írjanak akik szerint ez miatt xar anya vagyok...

2012. dec. 16. 13:57
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó!

Ennek a könyvnek utánnanézek a könyvtárba bár tényleg nem akarom agyon olvasgatni a témát,bízok az anyai ösztöneimben.

Ja igen rendeltem egy könyvet a netről:"Testvérek féltékenység nélkül!

Az a két író írta akik a híres,sikeres "Beszélj úgy hogy elmesélje...könyvet"

Gondoltam majd ebből is milyen jó gyakorlati tanácsokat merítek!De hát ugye abban is csak a konfliktuskezelések vannak és akkor elbizonytalanodtam,hogy tesók azok csak utálhatják,verhetik,püfölhetik egymást akik állandóan csak versengenek a szüleik szereetéért??

Mi csakis azért vállaltuk be a kistesót hogy a nagynak jobb legyen:tudjon kivel játszani,felnőtt korában tudjon kire támaszkodni,számítani(férjem egyke én meg bátyámmal évek óta nem beszélek tehát jó testvérviszonyról nincs tapasztalatunk)

No azért már most egy kicsit jobb a kedvem mint mikor kiírtam a kérdést!Bízok benne hogy jó tesók lesznek mégha tudom is hogy a testvérféltékenységet nemtudjuk el kerülni!

2012. dec. 18. 07:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen, ilyenkor el sem tudod képzelni, hogy milyen lesz, de hidd el, a második babát nem "betolakodónak" fogod tekinteni, aki megfosztja a kisfiadat a veled töltött időtől, hanem nagyon-nagyon jó lesz, és ahogy telnek a hetek, elkezded majd úgy érezni, hogy vele lett teljes a család. Picit önállóbb lesz a kisfiad, mert persze, nem tudsz mindig azonnal menni, de ez nem árt nekik. Töltsetek majd együtt minőségi időt ugyanúgy, mint a kistesó születése előtt. Nálunk pl. úgy működik, hogy a séták, játszóterezések csak a nagyobbé, mert a picit magamra kötöm, és ahogy kilépünk a házból, már alszik is (egészen odáig, hogy hazaérünk). Így teljesen olyan, mintha 1 gyerekkel lennék csak. :-)

Legyél laza! Én pl rendszeresen leteszem a kiságymatracot a lányom szobájában a földre, és úgy szoptatom a picit, és hasonlók.

Hidd el nekem, hogy eltelik 3 hónap, és már annyira természetesnek fogod venni, hogy hárman vagytok (+ a férjed), mintha mindig is így lett volna. Én legalábbis így érzem 3 hónappal a szülés után.

7. válaszoló

2012. dec. 18. 20:44
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Igen az előző kommentednél is akartam írni csak elfelejtettem,hogy nagyon sokan azt mondják,hogy az első hónapokban nincs semmi gond míg eszik-alszik a baba de mihelyst elkezd kúszni-mászni,eléri a tesó játékait onnanstól kezdve kezdődik a veszekedés!persze nem ilyeszgetni akarlak ezzel és lehet nállatok nem is lesz így meg nállunk se csak ez elég nagy tendencia!

Igen én is arra gondoltam,hogy az elején ha nagy hó lesz nem bírom tolni a babakocsit magamra kötöm kistesót van jó nagy kabátom,becipzárolom és mehetünk is a naggyal.Remélem a kicsi is fogja szeretni a hordozást!

Azt megkérdezhetem,hogy te mit használsz hordozásra?Kenguru vagy mei-tai vagy mit?Az elsőt 1-2x kötöttem magamra de nyilván a 2.-nál többet kell ezt alkalmaznom!

2012. dec. 19. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!