Második gyermeküket váró anyukák! Nektek is vannak ilyen érzéseitek?
Kicsit szégyellem magam de az utóbbi pár napban olyan érzéseim vannak,hogybiztos kellett nekem/nekünk ez a 2.baba?
Most vagyok 34 hetes és van egy 2,5 éves fiam!Igazából csak a nagyobbik fiam féltem/sajnálom,hogy nehogy nagy lelkitörés legyen neki a tesó!Nagyon anyás és nagyon egy hullámhosszon vagyunk lelkileg!
Ráadásul az utóbbi hónapokban valahogy anyagilag is alig bírunk helyreállni,amikor eldöntöttük,hogy legyen kistesó akkor biztossabb volt az anyagi helyzet csakhát azóta annyi mindent elvettek (melegétkezési utalvány 36 e ft,jövőre nem lesz még az az 5 e ft-os Erzsébet utalvány sem,Szép kártyát is megadóztatják stb)Tehát kilátás sincs rá hogy jobb lesz inkább csak rosszab és akkor jön a kérdés:"Biztos el fogunk tudni tartani két gyereket?"
Ráadásul jan végén szülök,tök hideg,hó sehova nemtudunk menni,ki se tudunk majd mozdulni,itt fogok megbolondulni a lakásban a két gyerekkel...és tudom,hogy az elsőnél is voltak hasonló érzéseim:"vége az eddigi életemnek"
Ja meghogy ilyenek,hogy fogom-e ugyanúgy szerteni a 2.-at mint az elsőt,hogyan fogom a szeretetetem megosztani kettejük között??Stb
Légyszíves ne ítéljetek el emiatt de tényleg nagyon hullámzó a hangulatom modjuk biztos a hormonok is tombolnak,ja meg két hete köhög a fiam és ki s e tudunk mozdulni ebben a hidegben biztos ez is rájátszik!
Kérem olyanok ne írjanak akik szerint ez miatt xar anya vagyok...
Az anyagi helyzetre nem tudok mit mondani...
A többi sokkal jobb, nekünk már 1,5 éves a kicsi, és nagyon nem bántam meg. Sokkal jobb, hogy van tesója, és igen, persze ezentúl minden más lesz, fele annyi, vagy még kevesebb figyelmet fog kapni a nagy, és én látom az egyke barátnőm gyerekét, mennyire önállótlan, elkényeztetett, nem olyan, mint az én lányom, aki kénytelen sok dolgot maga megoldani, mert nem tudok első füttyre ugrani. És ez hosszú távon bizony az előnyére válik.
És nem is baj, hogy otthon vagytok az elején egy újszülöttel, még ha nyári baba lenne sem nagyon jó az első hetekben csavarogni.
Szóval mire eljön a tavasz biztos szuper lesz minden. :)
A tél mindig rosszabb. :)
Köszönöm egy kicsit megnyugtattál!
Igen nem is az első hetekre gondoltam kimozdulni de gondolj bele még márc-áprilisban is lehetnek rosszabb idők:eső,szél meghátolyankor a játszón sincs még senki csak nyáron!Szóval nem sok szabadtéri program van az év első felében..
Szia, először is a kicsivel is ki kell mozdulnod majd, és ha így teszel, hamar megerősödik. Nekem 2 év van a fiúk között, a kicsi novemberi, az egész telet végighúztuk így. Muszáj volt menni, a nagy igényelte a levegőzést, mozgást, a pici meg hamar hozzászokott. És neked is jobb, ha kimozdulsz velük.
A másik, hogy tudjuk-e egyformán szeretni gyermekeinket.
Én pedagógus vagyok, és ugye egy osztálynyi gyereket nem lehet ugyanúgy szeretni. Minden gyereknek másra van szüksége. Az egyik igényli, hogy megsimogassák, a másik hárítja ezt. Meg kell ismernem őket ahhoz, hogy tudjam, mire van szükségük. A szeretet megnyilvánulása lehet különböző, de az erőssége lehet ugyanaz. Így vagyok a fiaimmal is, két különböző egyéniség, különböző igényekkel, de mindkettőt egyformán szeretem, csak lehet az egyiket épp megölelem, a másikkal meg viccelődök egyet, mert arra van szüksége.
Szerintem természetes az aggodalmad, de ezek az érzések majd kialakulnak, ösztönösen fogod tudni, mire van szüksége a gyermekeidnek. Biztos, hogy jó anya vagy, mert ilyenek miatt aggódsz, hiszen a legjobbat szeretnéd a gyerekeknek.
Szerintem ezen minden anya keresztül megy valamilyen szinten.
Én igaziból most azt tudnám javasolni, hogy amikor a párod otthon van akkor tessék elmenni egyet akár egyedül is sétálni. Tudom mert az én lányom is novemberi és az első időszak nagyon nagyon nehéz volt.
Mi még az elején vagyok a második gyermekem kihordásában még csak 6 hetes vagyok de már én is kérdeztem ezeket. Viszont már most minden bajom van, ha bele gondolok, hogy vele történhetne valami.
Fel a fejjel szerintem még a szülés előtti pánikban vagy. :)
2 éves kislány és egy 6 hetes pocaklakó anyukája.
Örülök, hogy nem vagyok egyedül ilyen "hülye" félelmekkel, érzésekkel. :) 21 hetes kismama vagyok, most 21 hónapos a kisfiam. Az anyagi részhez nem tudok mit mondani, mondjuk kevesebb lesz majd a TGYÁS-om mint az elsőnél, de én nem az anyagiak miatt aggódom, hanem amiatt, hogy fogja megélni a "nagy" a kicsi születését, hogy nem leszek otthon 3-4 napig, hogy utána már nem csak ő lesz a középpontban, szóval félek, hogy sérülni fog, akármennyire is próbálom majd megosztani az időmet, a kicsi nyilván többet igényel majd egy ideig.
Meg én is félek attól, hogy két gyerekkel kevésbé leszek "mobil", nekem is volt az elsővel egy ideig "vége az eddigi életemnek" érzés, depressziós is voltam egy ideig, félek tőle, hogy megint előjön majd, persze tudom, hogy nem biztos, hogy így lesz, és ha így is lesz, megint túl leszek rajta a megfelelő kezeléssel, de nem szeretném újraélni azt a nehéz időszakot. Meg félek a szüléstől is, vagyis nem is a szüléstől, én a kórházi tartózkodást viseltem nagyon nehezen, az első nap még elment, de utána állandóan sírtam, haza akartam már menni, amikor a fiam aludt állandóan a telefonon lógtam és anyukámmal, férjemmel, sógornőmmel beszélgettem. Most még ott lesz az is, hogy a nagy fiam hiányozni fog, ettől is félek, hogy viselem majd,szóval tele vagyok én is félelemmel. :( De azért bizakodom, hogy jól alakul minden.
Azt nem tudhatom, hogy nálatok is olyan lesz-e mint nálunk, de mi is nagyon egymásra voltunk/vagyunk hangolódva a kislányommal. El sem tudtam képzelni, hogy ő mellé érkezik valaki, aki egy picit is át tudja venni a helyét, mit fog tudni adni az új kis jövevény, amivel überelheti a kislányom iránti rajongásomat. Eltelt 3 és fél hónap a kiskrapek születése óta, és hihetetlen módon megszerettem. Mindenben teljesen más, mint a kislányom. 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát, kislányom 21 hós volt, amikor nem ébredt éjjel. Egyfolytában mosolyog, még az orrszívást is hang nélkül "viseli", nagyon-nagyon kedves baba.
Túl kell lenni az első néhány héten, és kialakul az emberben szerintem, hogy milyen jó, hogy van a másik baba is. Szerencsére nálunk féltékenység sincs.
Illuzióid ne legyenek, nagyon kemény hónapok elé nézel, mikor mindkettő egyszerre akar tőled valamit, vagy pl hiába éjszakáztál a picivel, másnap a nagynak ugyanúgy szüksége van rád. Biztosan sírni is fogsz, de azért akárhogyis, nagy boldogság és öröm két gyerek. Ez ad értelmet az életünknek. :-)
Az anyagiak megoldódnak valahogy!!
Első vagyok, a második gyerekkel meg lazábban kell venni a dolgokat. AMúgy meg ha eső, szél van, a naggyal sem mennél játszóra.
Mindent meg lehet oldani. :)
Hát igazán köszönöm,hogy írtatok!Egy kis lelket öntöttetek belém.
Legfőképpen 6-os válaszoló te szóltál szívemhez mert sajna az első után nekem is volt egy kis depim,úgy éreztem vége az eddigi életemnek,nem csinálhatok azt amit akarok,nem mehetek akkor és oda ahova akarok!Ráadásul olyan alvászavaros voltam egy darabig a rám szakadt új érzéstől és a feleleősségérzettől,hogy még akkor sem tudtam aludni mikor a babám aludt!Pedig jó baba volt nappal is csak evett-aludt éjszaka is csak 1-2 x kelt,6 hós korától átaludta az éjszakákat!Így útólag belátom hülye gondolatok voltak mert tényleg az ÉLETBEN A LEGNAGYOBB ÖRÖRMÖT A GYEREK A CSALÁD ADJA!!
Most tudatosan próbálok majd jobb kedvre derülni a szürke napokon és nem engedem hogy hatalmába kerítsen ez az érzés ha mégis akkor már legalább tudom mit kell tennem.
Igazából tudjátok ami nagyon elvette a kedvem,hogy itt ezen az oldalon beírtam a keresőbe,hogy testvérféltékenység és hát olvastam elég cifra dolgokat pedig isten lássa lelkem csak azért akartam utánnaolvasni hogy fel tudjak készülni és hogy olyan jól tudjam kezelni hogy a nagyobbik fiamat a legkevésbé viselje meg a kistesó érkezése.
Igen attól is félek,hogyha lesz egy szarabb éjszakám a picivel attól a nagyhoz úgyanúgy másnap reggel kelni kell és játszani vele,foglalkozni vele stb nem hanyagolhatom el,míg az elsőnél másnap én is ledőltem(míg ha nem is aludtam csak olvastam,netezte,pihentem)és,hogy nehogy a nagy ebből azt szűrje le,hogy akor már Anya nem is foglalkozik velem annyit mint előtte!Mert most nagyon sokat foglalkozok vele,sokat viszem társaságba,játszóházba,kisgyerekes ismerősökhöz.
Na most megint jó kiöntöttem magamból!
Szóval igen tudom minden agyban dől el,próbálok is pozitívan hozzáálni és lesz ami lesz alapon várni a második kisfiam!
Köszönöm mégegyszer mindannyiótoknak!
Na igen, a neten nem szabad baromságokat olvasgatni. :)
van egy jó könyv, Ha jön a második gyerek a címe, vagy valami hasonló. régi kiadás, de érdemes elolvasnod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!