Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felmondasi vedelem kismamaknak?

Felmondasi vedelem kismamaknak?

Figyelt kérdés

13 hetes kismama vagyok.

De Tescoban dolgozom es el akarok menni tappenzre.

Kirughatnak alatta? Vagy van valami vedelem ram nezve??

2012. dec. 11. 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogyha közlöd a munkaadóddal (érdemes ilyenkor írásban megtenni ezt, tértivevénnyel feladni, vagy aláíratni, hogy átvették), hogy terhes vagy, onnantól nem rúghatnak ki. De nem vagyok 100%-ig biztos.
2012. dec. 11. 14:06
 2/6 anonim ***** válasza:
40%

A munka törvénykönyvébe benne van,hogy onnantól kezdve védett vagy,ahogy bejelented a terhességet!!Szóval eljöhetsz nyugodtan táppénzre,nem rúghatnak ki!!

Ja és ami még nagyon fontos,a munkáltató nem kérhet arról igazolást,hogy valóban terhes vagy-e,mert nem vagy köteles igazolni,el kell,hogy higgye amit mondasz!!

19 hkm

2012. dec. 11. 14:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem rúghatnak ki. Kivéve, ha próbaidős vagy.

Meg arra figyelj, hogy csak addig kapsz táppénzt amennyit előtte ledolgoztál.

2012. dec. 11. 15:17
 4/6 anonim ***** válasza:
40%

Igen,az utolsónak igaza van,ha próbaidős vagy,akkor bizony kirúghatnak!

Én a táppénzzel is úgy jártam,hogy csak 5 hónap 20 napig kapom,mert csak ennyi időt dolgoztam le táppénz előtt.

19 hkm

2012. dec. 11. 16:47
 5/6 A kérdező kommentje:
2eve vagyok itt!!
2012. dec. 11. 17:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkor nem lesz gond, menj el nyugodtan táppénzre!
2012. dec. 11. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!