Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felmondási védelem mikor lép...

Felmondási védelem mikor lép életbe várandós kismamáknál?

Figyelt kérdés

Terhességi kis könyvet 2-hét múlva fogok csak kapni,akkor lesz a magzat 8-hetes,viszont a munkaköröm olyan,hogy minél hamarabb szólnom kellene a főnökömnek,hogy állapotos vagyok,mert eléggé kemény fizikai munkát végzek.

Azzal viszont nem vagyok tisztába,a munka törvénykönyv erre nem tér ki,hogy meg kell-e várnom a kis könyvet,amivel igazolni fogom tudni,hogy állapotos vagyok,vagy szólhatok már most a főnökeimnek. Félek,hogy esetleg a kis könyv megszerzése előtt kirúghat a munkahelyemről.

2012. nov. 20. 12:57
 1/4 anonim ***** válasza:

írásban/szóban közölni a munkáltatóval

(azért jobb írásban h nyoma maradjon, e-mail is megteszi)

kiskönyv nem kell hozzá

2012. nov. 20. 12:59
 2/4 anonim ***** válasza:

A védelem a terhesség tényének bejelentésétől él.

Nem kell hozzá kiskönyv, hogy írj egy mailt a főnöködnek, hog gyermeket vársz, kötelesek felajánlani könnyített munkakört.

2012. nov. 20. 13:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom,hogy onnantól védett vagy,ahogy bejelented a terhesség tényét,és eljössz táppénzre.És nem vagy köteles igazolni a terhességedet semmilyen papírral,sem lelettel,sem semmivel.Ilyen kötelezettséged nincs a munkáltató felé!

Ha jól emlékszem,akkor ezt a munka törvénykönyvében olvastam!

2012. nov. 20. 13:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm szépen. Akkor megnyugodtam. :)
2012. nov. 20. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!