Van-e itt rajtam kívül terhességi cukorbeteg kismama, aki paleo diétázik?
Kedves Kérdező!
Te hogy gondolod, milyen gyümölcsöt, mennyit és mikor tudsz enni, hogy a cukrod ne menjen fel? A magvakban nem sok szénhidrát van.
Kedves 19-es válaszadó!Nekem nem az volt a célom a kérdésemmel,hogy vitatkozást,buta beszólásokat váltsak ki!
Sajnos nagyon sok az olyan válaszadó,akinek az ég világon semmi köze a témához,a tudása ezzel kapcsolatban hiányos,és úgy próbál másokat kioktatni,leszólni.
Ez nem korrekt dolog,a KÉRDÉS NEM EZ VOLT-kiemelem a gyengébbek kedvéért!
Én voltam a naív,mert azt hittem,itt inteligens emberek,inteligens válaszokat adnak.De tévedtem.......(tisztelet a kivételnek,azoknak köszönöm a válaszokat!)
Kedves Kérdező!
Ha nem is akarsz válaszolni a kérdésemre, (hogy milyen gyümölcsöket eszel), akkor legalább mérd rendszeresen gyümölcsevés után a cukrodat. Én végigcsináltam cukorbetegen egy terhességet és nagyon fontos, hogy ne menjen fel a cukrod. Nekem szinte semmilyen gyümölcs nem fér bele sajnos. Csak tízóraira tudok enni mondjuk 1 kivit, vagy mandarint. Esetleg uzsonnára néhány szem málnát, vagy meggyet pl. túróval. A legtöbb gyümölcs, vagy ha más időpontban eszem őket, iszonyúan emeli a cukromat. Emiatt én nem tudnék paleolit diétával megfelelő mennyiségű szénhidrátot bevinni, ami a babának kell. Nekem kellett a teljes kiörlésű kenyér, tészta, barna rizs, hüvelyesek.
Én semmi rosszat nem akarok neked azzal, hogy leírom, hogy szerintem nem teszed jól, hogy ezt a diétát csinálod.
Kedves 21-es válaszadó!
A gyümölcscukor,ami természetes formában összetett,lassan felszívódó szénhidrátként jelen van a gyümölcsökben,nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet,és pont ez a cél,hogy lehetőleg egyenletes szinten maradjon a vércukor,ne legyenek hirtelen nagy ingadozások.
Ha például valamilyen gyümölcsöt eszek,mindenképp eszem mellé valamilyen formában zsiradékot(olajos magvat,kemény sajtot-ez megengedett a paleo diétában)
A rostok és a zsír csökkenti a gyümölcsben levő gyümölcscukor vércukoremelő hatását.
Gesztenyét is eszem,paleo sütiket csinálok(ami ugye maglisztekből készül:kókuszliszt,mandulaliszt,gesztenyeliszt,lenmagliszt,és még sorolhatnám....).Cukor helyett:nyírfacukrot,erythritet használok.
A fehérjék a legfőbb építőkövei a szervezetnek,sejteknek.
A zsírok energiát szolgáltatnak,nélkülük lehetetlenné válna a zsírban oldodó vitaminok felszívódása,és nem utolsósorban részt vesznek az idegrendszer felépítésében és működésében.
A szénhidrátok energiát szolgáltatnak.
A szervezet kevesebb szénhidrátbevitel esetén képes a zsírból,energíát szolgáltató glükózt előállítani
A glükózt meg ugye a sejtek veszik fek.
Tehát kérdezem én,hol itt a probléma?
Nézd, én nem foglak győzködni, sok sikert hozzá.
Már leírtam korábban, hogy terhesség alatt 160gr Ch a minimum, amit be kell vinni és a cukrod sem lehet magas. Ha ezzel a diétával ez megoldható akkor minden rendben, ha nem akkor veszélyezteted a gyermeked egészsését, de semmi közöm hozzá.
Nem állítottam azt,hogy a gyümölcsök nem emelik a vércukorszintet.
Emelik,nyilván,de lassan,és nem hirtelen,mint a finomított szénhidrátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!