Van-e itt rajtam kívül terhességi cukorbeteg kismama, aki paleo diétázik?
Mielőtt válaszoltok legalább olvasnátok utána!!!
Nem ehetnek gyümölcsöt..... aha.
A teljesség igénye nélkül:
Ajánlja:
+ Gyümölcsök
+ Zöldségek
+ Állati húsok, zsírok
+ Halfélék, tenger gyümölcsei
+ Tojás
+ Olajos magvak/csonthéjas gyümölcsök (mandula kesudió, törökmogyoró, pisztácia, fenyőmag, dió, tökmag, gesztenye, stb.)
+ Hidegen sajtolt növényi olajok (olívaolaj, kókuszzsír)
+ Gombák
Nem ajánlja:
+ Gabonafélék (búza, árpa, köles, zab, rizs, vadrizs, rozs, kukorica, cirok, stb.)
+ Hüvelyesek (babfélék, borsók, szója, amerikai mogyoró, stb.)
+ Tej és tejtermékek
+ Keményítő tartalmú zöldségek (burgonyafélék)
+ Növényi olajok (hidrogénezett növényi olaj, transzzsír, margarin)
+ Cukorfélék (répacukor, nádcukor, fruktóz)
+ Készételek
Árulja már el valaki, hogy ebben mi az egészségtelen?
Gyakorlatilag Norbi diéta csak kizárja a tejterméket, meg a búzaféléket.
A szénhidrátbevitel attól még megvan, és ilyen ételekből simán be lehet vinni a napi 180 g szénhidrátot.
Kérdező! Még annyi, hogy a tejtermékeket én sem zárnám ki teljesen, néha egy naturjoghurt, kefír, tej belefér. Fontos a kalcium bevitel a kismamának.
Aki normális érdemleges választ írt,annak köszönöm szépen a válaszokat!
Aki csak fikázik,ítélkezik,és nem a kérdésemre válaszol,azzal egyszerűen nem foglalkozom,illetve nem érdekel a véleménye!
Kedves 12-es.
A paleos ehet gyümölcsöt, de a Kérdező csak nagyon keveset, mert cukros. Azokból, amit felsoroltál a gyümölcsök nélkül nem tud annyi szénhidrátot bevinni, amennyi a terhessége miatt szükséges.
Igen, a gyümölcsök nagy része kiesik a glikémiás indexe miatt, bent maradnak az alacsony szénhidrát tartalmúak a pakliban, mint azt már fentebb is említettem, bár valakinek nagyon nem tetszett. :o)
De kérdezem én, szerencsétlen kismama napi hány db citromot fog benyomni, hogy fedezze szénhidrátszükségletét?
És a gyomorsava hogy reagál majd erre?...
Azért, mert nem eszem gyorsan felszívódó,finomított szénhidrátot,ami hirtelen megemeli a vércukorszintet(ami egyébként a lehető legkárosabb,mert hosszútávon kimeríti a hasnyálmirigy intenzív inzulintermelő képességét),azért miért születne beteg gyerekem?
Csak hülyeségeket ne írjatok!
A lassan felszívódó összetett szénhidrátok(ilyen van a gyümölcsökben,olajos magvakban,stb.) az egészséges szénhidrátok,mert nem okoz nagy vércukoringadozást,ami sok esetben pont a diabéteszhez vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!