5,9 és 8,5-ös cukorral a védőnő szerint cukorbeteg vagyok, orvost nem érem el, szerintetek is rossz eredmény? 30 hetes kismama
nem egy fényes eredmény, de én még nem mondanám cukorbetegségnek ( de az a mérvadó amit az orvos mond, mert én nem vagyok az)
val.szeg szigorú szénhidrát diétát kell tartanod.
Kérj beutalót a háziorvostól éhomi és terheléses laborra, valamint a cukorgondozóba. A magas vércukorszint lepényi elégtelenséget okozhat. Lehet, hogy csak szigorú diétára fognak, de az is lehet, hogy a terhesség végéig inzulinos leszel, aztán meg szépen elfelejtheted az egészet. Nem mindenhol kezelik egyformán a kérdést, nálunk erre az értékre már inzulin jár, de hidd el, nem vészes a dolog.
Gyakorló cukros anyuka
Érdekes, hogy mennyire megoszlanak a vélemények még szakemberek között is.
Hasonló cipőben járok, az én eredményem 8,2 lett. A nődokim tovább küldött dietetikushoz, de én sem érem el őket.
A védőnő azt mondta nekem, hogy ez nem is olyan vészes eredmény, lehet, ha két hét diéta után mérnénk, már normális lenne.... Addig kerüljem a cukrot, fehér lisztet, fehér kenyeret, krumplit, a nagy szénhidrát tartalmú gyümölcsöket.
Igyekszem odafigyelni a szénhidrátbevitelre, közben meg elérni a diabetológiát, jó lenne ha már valaki konkrét dolgot is tudna mondani ezzel kapcsolatban.
Egyébként azt olvastam valahol, hogy 8 fölött még csak inzulinzavar, 11 fölött cukorbetegség, és akkor kell inzulinpótlás. De látod, valahol már 8 körül is azt adnak.
Egyébként melyik orvost nem éred el?
11:51 vagyok. Ezt az értéket valóban csökkent cukortoleranciának hívják, de nem terhesség alatt. Ha te kevés inzulint termelsz, a baba fogja helyetted termelni, születése után pedig ez többletet eredményez, és neki nagyon leesik a cukra.
Amúgy amíg eléritek a dokit, néhány hasznos tanács.
180g-os diéta, 6 felé elosztva. Reggelire 30g, tízóraira 20g, ebédre 50g, uzsira 20g, vacsorára 40g, pótvacsira 20g szénhidrát. Első étkezés legkésőbb reggel 8-kor. Délelőtt 10-ig kerülni a tejcukrot és a gyümölcscukrot, de ezt nagyon komolyan. Fehér liszt helyett teljes kiőrlésű élelmiszerek.
Persze ez a diéta nem szentírás, lehet, hogy nektek kicsit másként állítják be, de nem ártotok vele, amíg orvoshoz juttok, sőt...
Újra 11.51.
A védőnőnek meg annyit, hogy a terhességi cukor diétától nem múlik el, csak diétával karbantartható. Ha két hét után jó eredményt mérsz, és újra rendesen eszel, újra felugrik.
Nekem a 16. heti terheléses 7,4 lett, ez már figyelmeztető jel volt, a 26. heti meg 7.9
A 7,9 terhességi cukorbetgségnek számítiott, a 30. héttől 200 grammos CH diátén voltam, dietetikushoz ill. 6 hetente vér és vizeletvizsgálatra jártam.
Én nem értem, náluk a kórházban egyből dietetikushoz küldtek, külön foglakoztak a cukrossokal a laborban.
A nőgyógyászom tudott róla, de nem ő felügyelt rám, hanem szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!