Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kleopátra, mint név, hogy...

Kleopátra, mint név, hogy tetszik?

Figyelt kérdés
2012. dec. 5. 09:09
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
mi a vezetéknév?
2012. dec. 5. 09:23
 12/33 A kérdező kommentje:
hát azt nem írnám le,de nem vagyunk sem cigányok sem más.
2012. dec. 5. 09:26
 13/33 anonim ***** válasza:
62%
Nekem tetszik ez a név, ÖNMAGÁBAN! De valahogy egyik vezetéknévhez sem tudom elképzeli! Amúgy ezt a nénizés bácsizást hagyjuk mááár!!!! Mitől ne lehetne Kleo néni valaki, ha már itt tartunk... :)
2012. dec. 5. 09:31
 14/33 anonim ***** válasza:

Nem nem tetszik, az meg hogy szemtől szembe nem mondják meg mások ez semmit se jelent, az emberek már csak ilyenek (vagy jó részük) hogy bólogat kedvesen vagy mosolyog közben meg más ismerősével megbeszéli hogy na ezek se tudnak már mit kitalálni, szegény gyerek stb.stb...

Szóval erre én nem alapoznék.

De persze a te dolgod mit adsz. Azért Kleopátra nem fog "kimenni a divatból" tehát nem úgy lesz mint a Pamela vagy Samantha nevek hogy pl. jó esetben arra már senki se fog emlékezni 20-30 év múlva hogy volt a Dallas így nem olyan ciki (ez most csak egy példa volt) de Kleopátra egy történelmi személyiség ráadásul nem is annyira szimpatikus személyiségjegyekkel...de te dolgod:)

2012. dec. 5. 09:35
 15/33 A kérdező kommentje:
Mert sok ember nagyon földhözragadt és számukra azok a nevek a menők amelyik minden második baba neve.mint régen mindenki Kati,Mari,Ica stb volt.most mindegyik Hanna,Zsuzsi és társai.de Mindegy.
2012. dec. 5. 09:36
 16/33 A kérdező kommentje:
De ha valaki ezt a nevet adja a lányának,nem az egyiptomi Kleopátra személyisége miatt adja.
2012. dec. 5. 09:37
 17/33 A kérdező kommentje:
Akkor térjünk vissza a történelemhez.Ott van Katalin aki szintén hercegő,vagy Erzsébet vagy Krisztina,Zsófia.mindezekhez köthetnénk hogy így hívták....ezt meg azt.
2012. dec. 5. 09:42
 18/33 anonim ***** válasza:

Jó de Kleopátra EGY volt.. a Katalin pedig azért nem jó példa mert az bibliai név tehát az volt előbb nem Nagy Katalin pl. de mindegy, visszatérve a Zsuzsi nem gyakori manapság egyáltalán a Hanna, Lili, Zsófi, Anna, Panna, Jázmin stb annál inkább.

Én értem hogy nem akarsz a csapból is folyó nevet adni (én se adtam azt egyik fő szempontom volt a lányom nevénél hogy a mostanában adott első 100 névben ne legyen benne) de azért van más semlegesebb hatású név is mint a Kleopátra.

De a te ízlésed, ha úgy érzed az a név jó akkor jó, egyébként meg simán lehet az is hogy te adod aztán pár év alatt felkapják azt a nevet mondjuk tehát néha kivédhetetlen hogy gyakoribbá váljon a neve a gyereknek:)

2012. dec. 5. 09:47
 19/33 A kérdező kommentje:
ennyi erővel ne adjunk semmit sem a gyerekünknek legyen az fiú vagy lány mert mindenki volt anno valaki.Nekem ha fiam lenne Előd lenne vagy Álmos nagyon tetszik mindkettő,de ne adjam mert valaki volt valamikor akit így neveztek?
2012. dec. 5. 09:48
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem érted amit írok (meg mások is) nem az a baj hogy valakit hívtak már úgy mert olyan nevet nem fog találni senki amit még senki nem viselt (hacsak nem jegyeztet be kitalált nevet) , hanem hogy egy nagy jelentőségteljes vki viselte ráadásul csak egy valakit és nagyon közismert és egyáltalán nem illik a kultúránkhoz, tehát magyar kisgyereknek ilyen név hivalkodónak vagy furcsának tűnik. Hangsúlyozom ITT EBBEN a környezetben.

Ha nem itt fog élni vagy nem itt terveztek maradni akkor lehet hogy jobb.

De egyébként nem értem miért tetted fel itt a kérdést, ha mindenkit megkérdezel és mindenkinek tetszik és neked is nagyon akkor nem mindegy mi itt mit mondunk? :))

2012. dec. 5. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!