Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy tegyem le a cigi?

Hogy tegyem le a cigi?

Figyelt kérdés
Nagyon nem akarok cigizni de nem tudom megállni.

2012. dec. 4. 11:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Babát vársz?

Amikor pozitívat teszteltem a kukába dobtam a cigit és kész. Erősebb lett volna a lelkiismeret furdalásom, mint a cigi iránti vágy.

Tedd le a babád érdekében.

2012. dec. 4. 11:59
 2/17 A kérdező kommentje:
Igen terhes vagyok 8 hetes. Lelkiismeret furdalásom van ha rágyújtok.
2012. dec. 4. 12:02
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Kidobod és megkéred a közeledben levőket hogy vegyél kia kezdedből akkor is ha hisztizel érte mint a kisgyerek.

(páromnál ez hatott,15 év után így tette le,csak 1 hónapig volt szörnyű,vagy 5 dobozzal törtem darabokra,vettem ki a kezéből,túrtam fel a lakást dugicigi után kutatva...de megérte,most már 5 éve ne cigizik,ma is hálás amiért elviseltem a hárpiásságát akkor)

2012. dec. 4. 12:03
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nem cigizek szerencsére. De sógornő amint megtudta, hogy terhes letette a cigit és egészen a pici 6 hónapos koráig nem is gyújtott rá (akkor is csak egy hirtelen jött nagy stresszhelyzet miatt). Egyik munkatársam pedig még nem is tudta, hogy terhes, de már nem kívánta úgy a cigit, rendesen rosszul lett tőle. Másik munkatársam barátnője viszont nem volt felkészülve a babára, nem is tervezték a kicsit, nem is tudta letenni a cigit. Szerintem minden csak elhatározás kérdése. A bab érdekei fontosabbak, mint az, hogy meglegyen a napi nikotin adagod. Ezt kell fejben tartani, és akkor menni fog.
2012. dec. 4. 12:04
 5/17 A kérdező kommentje:
Mit csináljak ha rám tör és rá kell hogy gyújtsak?
2012. dec. 4. 12:05
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy egészséges ,gyönyörű, fejlett,érett baba,kellő motiváció!Amikor rágyújtanál képzeld magad elé a TE babádat!

Én sajnos láttam a kórházban,milyen egy nikotin-elvonásos baba!(én még babavállalás előtt 4 évvel szoktam le,nem az én babám volt)

2012. dec. 4. 12:06
 7/17 anonim ***** válasza:
79%

A dohányzás a terhesség alatt nagyon ártalmas lehet, hiszen károsíthatja a magzat egészségét, valamint növeli a vetélés és koraszülés kockázatát. Ennek ellenére sok kismama nehezen, vagy egyáltalán nem mond le káros szenvedélyéről a várandósság alatti időszakban.

Sokan dohányoznak körülöttünk és mindannyian tisztában vagyunk a dohányzás káros hatásaival, ennek ellenére nehezen tesszük le a cigarettát. Ha állapotos vagy azonban egy másik tényezőt is figyelembe kell venned: már nem csak rólad, hanem gyermeked életéről és egészségéről is szó van, felelősséggel tartozol érte.

A terhesség alatti dohányzás következményei a magzatra nézve

Jó tudni, hogy nem csupán a nikotin, hanem a dohányzás következtében felszabaduló szénmonoxid is veszélyes a terhesség alatt, hiszen érszűkítő hatása révén a szükségesnél kevesebb oxigénhez juttatja a babát.

A magzatra nézve a dohányzás súlyosabb következményei közé sorolható az alacsony születési súly, ami azt jelenti, hogy a csecsemő gyengébb és kevésbé ellenálló lesz, valamint megnő egyes betegségek kockázata, ami bizonyos esetekben akár halálhoz is vezethet.

A legsúlyosabb lehetséges következménye a SIDS vagyis a hirtelen csecsemőhalál szindróma. Kutatások egyértelműen kimutatták, hogy a terhesség alatti dohányzás egyike a legnagyobb rizikót jelentő tényezőknek a bölcsőhalál esetében. A várandósság alatti dohányzás növeli a magzati szénmonoxid-koncentrációt, amely következtében a szülés után késleltetett ébredési reflex és az alvás alatti légzéskimaradás figyelhető meg a babánál. Ezek a babák általában kisebb súllyal születnek, amely szintén a dohányfüst egyik következménye. A SIDS gyakoribb a kisfiúknál, mint a kislányoknál, nincsenek tünetei és nem lehet kezelni.

A tudomány mai ismerete szerint sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a gyermek tüdőgyulladást kapjon és kórházba kerüljön az első életévében, ha az édesanya a terhesség alatt dohányzott.

Az asztma és a csecsemőkori hörghurut is gyakoribb azoknál a gyermekeknél akinek az édesanyjuk rendszeresen dohányfüstöt lélegzett be és a várandósság alatt sem hagyott fel szenvedélyével.

Olyan fejlődési rendellenességek, mint az ajak- és szájpadhasadék (nyúlajak és farkastorok), szintén többek között a terhesség alatti dohányzásnak és az alkoholfogyasztásnak köszönhetőek.

Egyes kutatások szerint továbbá a terhesség alatti dohányzás, a stressz és az alkoholfogyasztás is elősegítheti a figyelemhiány és figyelemzavar kialakulását, amely a gyerekek 4-6%-át érinti.

(csaladivilag.hi)

Gondold meg,érdemes letenni,neked most már felelősséget kell vállalnod a babádért!Sikeres leszokást kívánok!

2012. dec. 4. 12:09
 8/17 anonim ***** válasza:
87%
Tedd le holnap, de egész nap ne kelj ki az ágyból és a terhesség ideje alatt ne idegeskedj semmin.Tudom mondani könnyű, de nekem így sikerült pont 8 hetes terhesen lerakni.Ha ideges vagy inkább egyél...55 kg voltam 90 kg-mal mentem szülni :).
2012. dec. 4. 12:10
 9/17 anonim ***** válasza:
80%

Lehet hogy furcsán hangzik, de ropi!

Legyen otthon, és amikor érzed hogy rá kellene gyújtani, elrágcsálsz egyet.

2012. dec. 4. 12:12
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonló helyzetben voltam, mint Te. Nem tervezett baba, és dohányoztam. Aztán megtudtam, hogy terhes vagyok. Addig napi 1 dobozzal szívtam. Úgy éreztem, egyszerűen nem tudom letenni, főleg, hogy a terhesség híre teljesen felkavart, és stresszhelyzetben mindig rágyújtottam. A férjem és a barátaim sokat segítettek nekem. Először is megpróbáltuk elkerülni azokat a helyzeteket, amikor rágyújtok. Pl a férjemmel felhagytunk a reggeli kávézással és az esti borozással, helyette kitaláltunk más rituálékat. Pl reggel narancsot facsartunk, együtt reggelit készítettünk stb. A barátaimmal csak nemdohányzó helyekre jártunk fecsegni, ebédelni stb. A munkatársaim is iszonyat aranyosak voltak, akkor mentek ki cigizni, ha én éppen wc-n voltam, vagy olyan helyzetben, h esélyem se legyen rágyújtani. Most 8 hónapos a babám, még szoptatok napi egy-kétszer, és még mindig nem gyújtottam rá :)

Sok sikert és erőt kívánok Neked.

2012. dec. 4. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!