Hogy tegyem le a cigi?
Babát vársz?
Amikor pozitívat teszteltem a kukába dobtam a cigit és kész. Erősebb lett volna a lelkiismeret furdalásom, mint a cigi iránti vágy.
Tedd le a babád érdekében.
Kidobod és megkéred a közeledben levőket hogy vegyél kia kezdedből akkor is ha hisztizel érte mint a kisgyerek.
(páromnál ez hatott,15 év után így tette le,csak 1 hónapig volt szörnyű,vagy 5 dobozzal törtem darabokra,vettem ki a kezéből,túrtam fel a lakást dugicigi után kutatva...de megérte,most már 5 éve ne cigizik,ma is hálás amiért elviseltem a hárpiásságát akkor)
Egy egészséges ,gyönyörű, fejlett,érett baba,kellő motiváció!Amikor rágyújtanál képzeld magad elé a TE babádat!
Én sajnos láttam a kórházban,milyen egy nikotin-elvonásos baba!(én még babavállalás előtt 4 évvel szoktam le,nem az én babám volt)
A dohányzás a terhesség alatt nagyon ártalmas lehet, hiszen károsíthatja a magzat egészségét, valamint növeli a vetélés és koraszülés kockázatát. Ennek ellenére sok kismama nehezen, vagy egyáltalán nem mond le káros szenvedélyéről a várandósság alatti időszakban.
Sokan dohányoznak körülöttünk és mindannyian tisztában vagyunk a dohányzás káros hatásaival, ennek ellenére nehezen tesszük le a cigarettát. Ha állapotos vagy azonban egy másik tényezőt is figyelembe kell venned: már nem csak rólad, hanem gyermeked életéről és egészségéről is szó van, felelősséggel tartozol érte.
A terhesség alatti dohányzás következményei a magzatra nézve
Jó tudni, hogy nem csupán a nikotin, hanem a dohányzás következtében felszabaduló szénmonoxid is veszélyes a terhesség alatt, hiszen érszűkítő hatása révén a szükségesnél kevesebb oxigénhez juttatja a babát.
A magzatra nézve a dohányzás súlyosabb következményei közé sorolható az alacsony születési súly, ami azt jelenti, hogy a csecsemő gyengébb és kevésbé ellenálló lesz, valamint megnő egyes betegségek kockázata, ami bizonyos esetekben akár halálhoz is vezethet.
A legsúlyosabb lehetséges következménye a SIDS vagyis a hirtelen csecsemőhalál szindróma. Kutatások egyértelműen kimutatták, hogy a terhesség alatti dohányzás egyike a legnagyobb rizikót jelentő tényezőknek a bölcsőhalál esetében. A várandósság alatti dohányzás növeli a magzati szénmonoxid-koncentrációt, amely következtében a szülés után késleltetett ébredési reflex és az alvás alatti légzéskimaradás figyelhető meg a babánál. Ezek a babák általában kisebb súllyal születnek, amely szintén a dohányfüst egyik következménye. A SIDS gyakoribb a kisfiúknál, mint a kislányoknál, nincsenek tünetei és nem lehet kezelni.
A tudomány mai ismerete szerint sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a gyermek tüdőgyulladást kapjon és kórházba kerüljön az első életévében, ha az édesanya a terhesség alatt dohányzott.
Az asztma és a csecsemőkori hörghurut is gyakoribb azoknál a gyermekeknél akinek az édesanyjuk rendszeresen dohányfüstöt lélegzett be és a várandósság alatt sem hagyott fel szenvedélyével.
Olyan fejlődési rendellenességek, mint az ajak- és szájpadhasadék (nyúlajak és farkastorok), szintén többek között a terhesség alatti dohányzásnak és az alkoholfogyasztásnak köszönhetőek.
Egyes kutatások szerint továbbá a terhesség alatti dohányzás, a stressz és az alkoholfogyasztás is elősegítheti a figyelemhiány és figyelemzavar kialakulását, amely a gyerekek 4-6%-át érinti.
(csaladivilag.hi)
Gondold meg,érdemes letenni,neked most már felelősséget kell vállalnod a babádért!Sikeres leszokást kívánok!
Lehet hogy furcsán hangzik, de ropi!
Legyen otthon, és amikor érzed hogy rá kellene gyújtani, elrágcsálsz egyet.
Én is hasonló helyzetben voltam, mint Te. Nem tervezett baba, és dohányoztam. Aztán megtudtam, hogy terhes vagyok. Addig napi 1 dobozzal szívtam. Úgy éreztem, egyszerűen nem tudom letenni, főleg, hogy a terhesség híre teljesen felkavart, és stresszhelyzetben mindig rágyújtottam. A férjem és a barátaim sokat segítettek nekem. Először is megpróbáltuk elkerülni azokat a helyzeteket, amikor rágyújtok. Pl a férjemmel felhagytunk a reggeli kávézással és az esti borozással, helyette kitaláltunk más rituálékat. Pl reggel narancsot facsartunk, együtt reggelit készítettünk stb. A barátaimmal csak nemdohányzó helyekre jártunk fecsegni, ebédelni stb. A munkatársaim is iszonyat aranyosak voltak, akkor mentek ki cigizni, ha én éppen wc-n voltam, vagy olyan helyzetben, h esélyem se legyen rágyújtani. Most 8 hónapos a babám, még szoptatok napi egy-kétszer, és még mindig nem gyújtottam rá :)
Sok sikert és erőt kívánok Neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!