Angliába készülök. A szüleim már kint vannak, és azt mondták vigyek nekik "szeretet csomagot" (kolbász, házipálinka, túrórudi, cigi) 16 éves vagyok. A cuccokat felvigyem a gépre vagy a bőröndbe tegyem? Egyáltalán vihetek én ki ilyesmiket?
A feladott poggyászban ezek lehetnek, csak a szabályzatban benne van, hogy nem vállalnak érte felelősséget, "ki vannak zárva a fuvarozásból". Mert gyakori, hogy a hajigálók ezt-azt kivesznek a csomagból. Javaslom, hogy fóliáztasd le! WizzAirrel utazol? Nekik a honlapjukon ez le van írva.
Amúgy én is tettem a bőröndbe csomó olyan dolgot, amik elvileg ki vannak zárva, de semmi bajuk nem lett (mondjuk én áttöltöttem műanyag flakonba az italokat, mert az üveg törékeny és nehéz stb.).
Mi is vittünk ilyesmiket Londonba a repcsin. A feladandó poggyászba kell tenni, de csak saját felelősségedre mehet (dobálástól az üveg összetörik, a rákerülő többi poggyász súlya alatt kilapulnak, szétnyomódnak a kaják, stb.)
Jó tanács: ha a ruhák közé teszed, mindenképpen csak többszörösen szag- és vízzáró csomagolás után tedd, különben odakint elég furcsa illatfelhőt fogsz magad után húzni a sok kolbásztól és társaitól :=) A törékenyet érdemes pukifóliával is áttekerni, az védi az ütéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!