Vérhígítót mikor adnak egy kismamának?
Én Leiden heterozigóta vagyok, ez egy génhiba, ami növeli a mélyvénás trombózis kockázatát. Ezért kellett magam szúrni végig a terhesség alatt és még utána 6 hétig.
Nálam egy korábbi vérvételnél derült ki, mikor még fogamzásgátlót szedtem, így tudtam hogy terhesség alatt majd szúrni kell magam.
Utolsó vagyok. Már magánlaborokban is kérhető Leiden vizsgálat, nekem még TB alapon nézték, de Leiden előtt valami APC rezisztencia vizsgálatot néztek, szintén vérből (kétszer vették le, mert állítólag a Leiden olyan drága, hogy csak 2 + APC után nézik...). Mindkétszer pozitív lett, csak ezután nézték a leident, így szerintem 2-3 hónap is volt, mire eredményt kaptam. Bár ez már vagy 10 éve volt, nem tudom, hogy most is így megy-e.
Ha ilyenre gyanakszol, magánlaborban érdemesebb nézetni, szerintem gyorsabban van eredmény, olyan 5-6 ezer körül leveszik Neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!