Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 22 hetes kismama vagyok...

Divaa18 kérdése:

22 hetes kismama vagyok tegnap elmentem röntgenre nagy baj?

Figyelt kérdés
Az álkapcsom nagyon fáj ezért elküldött vele röntgenre de az orvos meg a mellkasomrol is keszitetett röntgent és nem közöltem az orvossal hogy állapotos vagyok viszont utána olvastam és nagyon aggódom hogy lehet e maradandó károsodása a babának mivel tegnap meg má is éreztem mozgást így kicsit megnyugodtam hogy él meg! Vajon lehet maradandó károsodása? Úgy tudom 22 hetes magzat már teljesen kifejlodott?

2012. nov. 27. 13:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Az orvosodat hívd fel mindenképp, csak ő tud erre hitelesen felelni.
2012. nov. 27. 13:40
 2/17 anonim ***** válasza:
2012. nov. 27. 13:41
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Talán közölnöd kellett volna az orvossal, hogy terhes vagy. Akkor ő eldöntötte volna, hogy megcsinálja vagy sem. Egyébként én úgy hallottam, hogy terhesség alatt káros a röntgen, de ez ugye csak egyszeri és rövid ideig tartó sugárzás volt, úgyhogy az orvosodat kellene kérdezni, hogy lehet-e belőle baj.
2012. nov. 27. 13:43
 4/17 anonim ***** válasza:
és nem látszódik rajtad a terhesség? Főleg, hogy le is kellett vetkőznöd felülről.
2012. nov. 27. 13:51
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a. Válaszokat mindenképp elmegyek a nögyogyászomhoz reméljük a kisöbbiekben sem lessz probléma!!
2012. nov. 27. 13:54
 6/17 anonim ***** válasza:
nekem a lányom már 2 éves múlt, amikor röntgenre mentem. Szóltam előre, hogy még szoptatok. Nem szóltak gúnyosan, nem tettek megjegyzést,inkább kedvesek voltak, adtak rám egy nehéz védőmellényt, így mehettem a röntgen alá csak. Mindenféle képpen szólni kellett volna, hogy kismama vagy. Ettől az egy alaklomtól reméljük nem lesz semmi baja, azért egy ennyire rövid ideig tartó dolog nem károsíthatja a magzatot, akárhány hetes is vagy. Az orvosodat tájékoztasd!
2012. nov. 27. 13:56
 7/17 A kérdező kommentje:
Vékony vagyok pici gömbölyödés latszodik csak bár elég bunkó volt a nö.
2012. nov. 27. 14:02
 8/17 anonim ***** válasza:
51%
engem mellultrahangra sem enged a nődokim, nem hogy mellkasröntgenre...
2012. nov. 27. 14:16
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Aki elküldött röntgenre, az sem tudta hogy babát vársz?

Mikor a röntgent készítették nem kérdezték hogy terhes vagy?!

Ha szólsz hogy terhes vagy, letakarták volna a hasad ólomköpennyel, de így 2x is érte sugárzás a babádat, mivel 2x röntgeneztek!

Hiába van már meg mindene a babának, a sugárzástól még károsodhat, és daganatos lehet, vagy nem fejlődik majd tovább rendesen, vagy a végtagjai nem nőnek majd tovább...

Barátnőm fia sajnos szellemi fogyatékos lett a röntgentől...

Menj el a nőgyógyászhoz, mondd el mi volt, ezek után jobban oda figyel majd a terhességedre, lehet elküld majd genetikai ultrahanra, hogy kiderűljön lett-e gondd.

2012. nov. 27. 14:37
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Én épp tegnap voltam fogorvosnál és épp ezért nem csinált semmit a bölcsességfogammal mert röntgenezni kellett volna. Mondta ha majd megszültem menjek vissza. De nem értem aki elküldött az se tudta és még nem is kérdezték ez nekem furi. De azt nem értem az egészben végképp h TE MIÉRT NEM MONDTAD MAGADTÓL????? Nem gondolod h felelőtlenség? És most utána kár érte sopánkodni. MIt gondoltál majd itt mindenki megdicsér és majd megnyugtat h semmi gond ügyes voltál máskor is???? csodálkozol h beszólnak??? Ha nem lenne veszélyes akkor egy bizonyos héttől mondanák h mehetsz!!!! És igen lehet baja tőle de az rajtad már semmit nem segít. Szörnyen felelőtlen voltál!!!! Mindenképp beszéld meg az orvosoddal mi volt majd ő kioktat!

25hkm

2012. nov. 27. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!