Dohányos kismamák! Ti egyből le tettétek a cigit ahogy meg tudtátok hogy babát vártok? Volt valami trükkötök?
Nagyon jó terhességem van,nem vagyok rosszul nem fáj semmim,de viszont annyira kivánom a cigit hogy rosszul vagyok ha nem gyújtok rá!néha úgy érzem hogy elfogok ájulni a kivánosságtól!
Szabad terhesen nikotin tapaszt használni?
Vagy nikotinos rágót?
Kedves Kius!
Ugy gondolom azok az emberek akik köpködnek azok nem értik ezt az érzést!
Azért mert valaki nem tud egyből leszokni az nem azt jelenti hogy rossz ember,és nem érdekli a babája.
Ezt csak azok érthetik akik ebben a cipőben járnak vagy jártak!
Mindenkinek nagyon köszönöm a választ,kedvesek vagytok!
Holnap megyek az első ultrahangra(mert itt külföldön a10.hét a szokás)talán nekem is nagy segítség lesz a leszokäsban ha megpillantom elsőre a bébym!
Hidd el mikor meglátod és hallod a kicsi szívét dobogni lehet az lesz az első gondolatod h minek szívjad? Ennyit nem ér az egész h ennek a kicsi apróságnak ne adj Isten vmi baja legyen tőle :)
Persze ez nem törvényszerű de jót biztos nem tesz mert ajánlanák akkor :) Na mindegy gondolom érted mire gondolok. :) Sok sikert a leszokáshoz és kitartást hozzá. :)
Kius!
A nagynéném mindkét terhessége alatt rengetegett dohányzott.
Még is két gyönyörü egészséges gyereket hozott a világra.a nagylány 17 a fiú 12 éves kitünô tanuló mind a kettő.
Semmi probléma nincs velük.
Édes anyám soha de soha nem dohányzott mégsem voltunk csoda gyerekek.rengeteg gondja volt velünk.most anya ellen fogok beszélni de szerintem ezek nevelés kérdése,és ahogy mondtad genetika.
Gratulálok hogy ilyen kis talpra esett gyermeked van,valószinů jó nevelést kap:-)
Jaaaj, nem azt kel nézni, hogy kinek milyen egészséges gyereke született, úgy hogy anyuka dohányzott. A férjem is egészséges, pedig anyósom végigbagózta a terhességet.
Arra kell gondolni, hogy milyen kockázatot vállalsz ezzel. Azt hogy a kicsi nagyobb eséllyel indul egy esetleges asztmára, kruppra, felső légúti betegségekre, a születési rendellenességről meg ne is beszéljünk. Képzeld el, hogy az a pici a pocakodban ugyanúgy szívja azt a szart, rossz neki, rosszul érzi magát, és esetleg megbetegedhet tőle.
2 gyerekem van, a nagy 4,5 éves, a kicsi 2 éves. Mielőtt a naggyal terhes lettem én is kemény bagós voltam, több, mint egy dobozzal elszívtam egy nap, de mikor pozitív lett a teszt ott abban a pillanatban elhatároztam hogy soha többet. Aznap szívtam el az utolsó cigit (legalább is egy időre) Sem terhesség sem szoptatás alatt nem cigiztem. Aztán visszaszoktam, de a másodiknál ugyanúgy voltam, mint az elsővel. Sajna a szopi végével nála is visszaszoktam, most is cigizek, de most is csak úgy, hogy őket véletlenül se érje füst, általában csak akkor cigizek, ha nagyon el vannak foglalva és kiosonok 3 percre, vagy míg alszanak.
Hidd el, nem éri meg a kockázat. Utólag meg hiába hibáztatod magad, mikor a 1,5 éves gyerek kruppos rohamot kap az éjszaka közepén és rohansz vele élet halál között a kórházba, hogy jó ég, ez vajon a cigi miatt volt!?
Ennyivel tartozunk a gyerekeinek, hogy legalább ennyivel hozzájáruljunk ahhoz, hogy egészséges, boldog kisgyerekek és később ugyanilyen felnőttek legyenek.
Tedd le a cigit!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én is csak erősíteni tudom, amit az utolsó írt.
Könyörgöm ne gyertek már az "egyik ismerősöm dohányzott és mégis egészséges gyereke lett" szöveggel. Itt arról van szó, hogy bizonyos betegségek esélyét növeled a dohányzással!!!! Lehet, hogy semmi baja nem lesz a picinek de lehet, hogy valami egyszer majd előjön. És utólag majd rághatod magad azon, hogy vajon a bagótól van-e? Azt kell mérlegelni, hogy megér-e ennyi lelki nyugalmat a babád vagy pedig kockáztatsz!
Ennek ellenére szerintem mindenki azt csinál amit akar. Csak azt látom igazságtalanságnak, hogy az a gyerek aki tegyük fel asztmás lesz a dohányzás miatt, egész életében ezzel kell majd együtt élnie, felnőttként is, a családjával is és még 70 éves öregemberként is.
egy kismama aki a terhessége előtt lerakta a cigit
Basszus gyönyörű hogy a kommentek végefelé átmentetek (kedves kérdező és akik még bagóztak terhesség alatt) abba, hogy másnak sem volt semmi baja az enyémnek sem lesz!
Csak azt sajnálom, hogy annak akiben még ennyi önuralom és kitartás sincsen annak összejön a baba, aki meg bármit megtenne azért hogy legyen annak meg nem lehet. Az ilyen nem érdemli meg!!!
ÉS LE LEHET PONTOZNI MEG FIKÁZNI!!!
Kedves utolso!
3Évet vártam a babára. Nekem ne mutasd be milyen az amikor valaki akarja és nem sikerül!
És az hogy elmondtam hogy ismerek olyan embert azzal nem azt mondtam hogy na akkor én sem fogok leszokni.mert ha az ővé egészsëges lett akkor biztos az enyém is!.
Elsőnek tanuljunk meg szöveget értelmezni utána kommenteljünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!