Eddig nem foglalkoztam vele de ma mondta az egyik ismerősöm hogy lehet baj abból hogy nekem 0-ás a férjemnek pedig A-s a vére(mind a ketten RH pozitívosak vagyunk).Tényleg lehet baja a kicsinek hogy van ez az összeférhetetlenség??Mi lehet tőle a baja??...eddig nekem senki sem mondta h ez baj lenne pedig mind a kettőnk vércsoportját tudja a doki is meg a védőnő is.Előre is köszönöm a válaszokat.30hkm
Az egyetlen, ami esetleg - ha nem veszik észre - gondot okozhatna, ha az RH-csoport nem egyezik, minden más esetben semmi baj sem lehet belöle, az ismerösd egyszerüen csak hülyeségeket terjeszt.
2012. nov. 25. 16:44
2/11 anonim válasza:
Nem jól tudja az ismerősöd. Nem a vércsoport számít, hanem az RH. Ha Te negatív vagy, a férjed pedig RH+ abból lehet gond, de erre is megvan az orvostudomány megoldása. Ha mind a ketten RH+ak vagytok akkor semmi baja nem lesz a babádnak! Ne hagyd, hogy minden hülyeséggel rémisztgessen az ismerősöd, főleg, ha tényleg hülyeség, márpedig ez az!
NEM LESZ BAJA A BABÁDNAK! Boldog babavárást és könnyű szülést kívánok!
2012. nov. 25. 16:49
3/11 Jubilee válasza:
Miért lenne? Szerintem olvasgass utána a vércsoportoknak egy kicsit a neten! Az ismerősödnek sem ártana tájékozódni, mert feleslegesen ijesztgetett téged!
2012. nov. 25. 16:50
4/11 anonim válasza:
Én A RH- vagyok, kiemelt kategória és a dokit sem érdekelte, hogy a férjemé milyen. Az RH- mindig a terhesség elején és végén érdekes, hogy lesz-e belőle terhesség és hogy nem szabad a végén egy injekciónak elmaradnia, ami az ellenanyagtermelés számlálóját újraindítja.
Más vércsoport összeférhetetlenségi problémáról nem hallottam.
2012. nov. 25. 17:00
5/11 A kérdező kommentje:
Megnéztem egy ilyen vércsoportos könyvet (volt itthon, még anyumtól kaptam de kb sose nyitottam ki) abban is írnak valami ilyen összeférhetetlenséget de hogy nagyon kicsi az esélye, meg felhívtam anyumat is h most ez hogy van és ő mondta h akkor apumnak is lenne baja mert nála ugyan ez volt csak ott a nagyim az A-s...Úgyhogy nagyon tudok örülni hogy nem elég h veszélyeztetett terhes vagyok még a frászt is rám hozzák pluszban.( amugy ebből indult ki az egész hogy biztosan azért van nyitva a méhszájam meg h ezért szivárgott a magzatvizem is...)Azért köszönöm a válaszokat azt én is tudtam h az RH összeférhetetlenség az baj mert anyum negatívos apum meg pozitívos,ezt én sem hallottam még, csak most hogy a 26.hét óta feküdnöm kell amugy is aggódok a baba miatt erre még a hülyeségeikkel jönnek itt nekem...csak már nem is tudtam mit gondoljak ezért is írtam itt hátha valaki tud erről!Még egyszer köszönöm a válaszokat most megnyugodtam egy kicsit!:)
2012. nov. 25. 17:04
6/11 anonim válasza:
IGEN IGEN IGEN ha már voltál terhes
he pl egy rh negatív nőben rh pozitív baba fejlődik, ilyenkor ha az első terheség akkor még nem jelentkezik probléma, de a többi terhesség esetén szülésnél az anya vérébe jut a baba vére és a két összeférhetetlen rh csoport találkozik, mivel ezek idegen ˝anyagok˝ az anyának, az anya szervezete antitesteket képez ellenük, ez első terhességnél még nem de kősőbb jelentkezhet ha megint pozitív rh-s babát vár az anya, ekkor a baba vörösvérsejtjei kicsapódnak és az embrió meghal ... 18éves voltam, és csak simán gimnéziumba járok, mégis többet tudok az előző válaszolóknál, de azt ajánlom menj orvoshoz ilyen kérdésekkel
2012. nov. 25. 17:07
7/11 anonim válasza:
és gratulálok!!:D:D
2012. nov. 25. 17:08
8/11 anonim válasza:
Csak abból lehet ha te Rh pozitív vagy negatív vagy a férjed pedig az ellenkezője.
2012. nov. 25. 17:09
9/11 anonim válasza:
Hehe :) RH összeférhetetlenség lehet, de csak akkor, ha az anyuka RH-.
Annyi csak, hogy időközönként végeznek ellenanyag-szűrést, és ha a baba RH+, akkor szülés után kapsz egy szurit.
Én az vagyok (A-), a férjem B+, mégsem kaptam anti-D-t, mert a Kicsi is RH- lett.
2012. nov. 25. 19:37
10/11 anonim válasza:
Igen, jól tudja az ismerősöd! A 0-ás vércsoport nagyon ritkán, de gondot okozhat. Én is tanultam genetikából!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!