Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek ez lehet preeklamp...

Szerintetek ez lehet preeklampszia újra?

Figyelt kérdés

Első fiam 2022ben született szülés előtt korházban voltam vele utolsó 2 hónapot,mivel magas volt a vérnyomásom

Kiderült preeklampsziám volt adtak tablettát elkezdett helyreállni hazaküldtek,de pár nap után vissza mert elkezdtem erősen vérezni és megint felfutott nagyon a vérnyomásom

Levették a májteszteket és kiderült,hogy magas volt a hemoglobin szint ami ahhoz vezetett,hogy hajlamos voltam a trombózisra,mivel sűrűsödött a vérem és még a vizeletben is találtak magas értékű fehérjét

Végül úgy volt,hogy indítani fognak

De indítás előtt egy nappal sikerült világra hoznom a kisfiamat

Na de most még csak a terhesség elején vagyok volt több pozitív tesztem és hívtam az orvost,de ő csak most péntekre adott időpontot ha minden igaz akkor pénteken kb 8 hetes terhesnek kéne lennem és ma reggel észrevettem,hogy vannak a vizeletben ilyen fehér nyálkás valamik nemtudom kezdjek e aggódni,hogy vissza tér e ugyan az a szörnyű diagnózis

Volt akinek vissza tért vagy lehet nem lesz gond a terhesség alatt?

Volt valaki akinek ilyen hamar jelentkezett a vizeletében fehérje?

ma 13:18
 1/1 anonim ***** válasza:

A kérdésedre pontos választ nem tudok adni, csak javaslattal élhetek. Mérd otthon a vérnyomást, ha nincs mérőd, most menj és vegyél. Ha 140/90 vagy a feletti értéket mérsz (akkor is, ha csak az egyik érték ilyen magas), mindenképp beszélj legalább a háziorvossal és írjon fel vérnyomáscsökkentőt (dopegyt).

A nőgyógyásznka mindenképp említsd az előzményeket is, szinte biztos, hogy szúrnod kellene a vérhigítót, de minimum egy vérvétel trombózis hajlamra.

Sajnos a magas vérnyomás akinél előfordult, annál szinte biztos, hogy újra lesz. Persze vannak kivételek.

Ha jóba vagy a védőnővel, hívd fel és kérd meg csináljon egy vizelettesztet, hogy valóban fehérje van e benne. Ha igen, ezt a háziorvosnak egyből említheted is.

Nekem első babával nem volt gond, viszont azóta magas vérnyomásos lettem, szedem a gyógyszert 31 hetes vagyok, naponta többször mérek, egyelőre minden ok, az elején szúrtam vérhigítót is 8.héttől és még akkro le lett véve a vér, hogy megnézzük van e trombózis hajlam, mivel nem volt, í]y leállhattam a szúrással.

Próbálj meg nem stresszelni rajta, nem vagy elkésve semmivel :) Az nagyon jó, ha figyelgeted magad és mindneképp tájékoztasd a dokijaid (nőgyógyász és háziorvos). Mielőtt eljutsz uh-ra szerintem írd is fel az előzményeket, mert gyakori jelenség, hogy a dokinál elfelejtünk kérdezni, vagy mondani dolgokat, így a papírra írt gondolatok nem vesznek el és minden fontosat meg tudsz majd kérdezni.

Kitartás, csak nyugalom!

ma 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!