Megtartsam vagy ne? Túl sok a jó és a rossz tényező :/
Sziasztok!
Van egy problémám, amiben tanácstalan vagyok...
Babát várok, a 11. hétben vagyok és párom még mindig nem jutott dűlőre ezzel kapcsolatban. Én nagyon meg szeretném tartani, mert pár évvel ezelőtt megállapították, hogy mindkét petefészkem tele van cisztákkal, ezért 14 éves korom óta fogamzásgátlót szedtem és anno a dokim azt mondta, hogy nagyon esélyes, hogy soha nem lesz emiatt gyerekem. Belenyugodtam, feldolgoztam nagy nehezen. Aztán 1 hónapja megint kimaradt a mensesem (idén nem először, eddig a stressz miatt), és a dokim mondta, hogy babát várok. Nagyon örülök neki, viszont most jönnek a nehézségek:
párommal megromlott a kapcsolatunk, többször szakítottunk, "maradjunk barátok", de ez amint látszik, nem ment, már lassan 6 éve együttvagyunk, szerinte nem bírná el a kapcsolatunk
mindketten tanulunk még, bár pont a vizsgáink utánra vagyok kiírva, szal elvileg a szakmáink pont meglennének az érettségivel együtt
majdnem 2 milliónyi adósságot halmoztunk fel különböző okok miatt, amit most próbálunk összeszedni, könnyebb törlesztéssé alakítani
mivel én nappalin csinálom a sulim, állandó munkahelyem április óta nincs, csak diák vagyok egy mekiben
szinte mindenki amellett érvel, hogy vetessük el, még az ő szülei is
de: 2 ismerősöm is van, akik az első abortuszuk miatt lettek meddők, az egyik egyáltalán (még lombik-bébivel sem) nem tud teherbe esni, a másik pedig már 5 éve próbálkozik.
23 évesek vagyunk mindketten és kissé elbizonytalanodtam, mert egyszerűen az anyagi, érzelmi háttér nincs teljesen meg, de annyira boldog vagyok, hogy mégis sikerült és anya lehetek, ahogy kiskoromban elképzeltem és félek is, hogy a negatív dolgok miatt nem fogom tudni megadni a gyerekemnek mindazt, amit megérdemel....
Pár jótanács vagy véleményt szeretnék kérni...
Nagyon köszönöm!
Van 2 bnőm is,akik tudnak adni szinte mindent lánynak is meg fiúnak is,ezzel nem lesz gond,csak azt nem tudjuk hogyan fogjuk megoldani,hogy egy ideig nem fogok tudni dolgozni, és párom fizetéséből kifizetni az albit meg a törlesztőrészletet és megélni... Ettől félek nagyon :(
De nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, asszem elég löket volt számomra,hogy kiálljak a babám mellett,pláne,hogy egy olyan embertől lesz,akit szeretek. Még ha ő el is fog hagyni emiatt vagy lemond rólunk:) bár igazán remélem,hogy nem teszi és tényleg annyira szeret,ahogy mondja :)
Mégegyszer köszönöm mindannyiatoknak!
Látszik, hogy már most szereted a picúrt. Én nem vetetném el a helyedben. Végső esetben örökbe adnám. Adott esetben utána még találkozhatsz is vele.
Gyereket nevelni sajnos nem olcsó mulatság, tudd, hogy ha megtartod, sokszor lesz nagyon nehéz, és sokszor fogod úgy érezni, hogy eleged van, feladod. De egy gyerek annyi örömet tud okozni a szüleinek, hogy azt előre el sem tudjuk képzelni. És ez talán kárpótol mindenért. A szeretet legyen meg, az a lényeg. Persze, nem árt, ha van mit enni, és van hol lakni. Ha ezek biztosítottak, én nem gondolkoznék tovább a helyedben.
Szia!
Nem olvastam el a magyarázatodat,
IGEN.
Bár 3 év eltelt, úgyhogy nem számít...
Koszonom a kerdest! :)
Igen, vegul megtartottuk. Probaltuk rendezni az eletunket, a kapcsolatunkat, ami ideig-oraig ment is, de 3 ev utan feladtam es vegleg szakitottam. 2016 ota egyedul neveltem a fiam, es egy eve ujra ramtalalt a szerelem, es annyira szeretjuk egymast, mint mas soha. :) Nagyon szereti a fiamat, sot, fianak tekinti, o pedig elkezdte apanak szolitani 😍 nagyon szep kis mozaik csalad lettunk :) sot, mult heten a kezemet is megkerte parom, szoval az eletem szepen egyenesbe jott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!