Megtartsam vagy ne? Túl sok a jó és a rossz tényező :/
Sziasztok!
Van egy problémám, amiben tanácstalan vagyok...
Babát várok, a 11. hétben vagyok és párom még mindig nem jutott dűlőre ezzel kapcsolatban. Én nagyon meg szeretném tartani, mert pár évvel ezelőtt megállapították, hogy mindkét petefészkem tele van cisztákkal, ezért 14 éves korom óta fogamzásgátlót szedtem és anno a dokim azt mondta, hogy nagyon esélyes, hogy soha nem lesz emiatt gyerekem. Belenyugodtam, feldolgoztam nagy nehezen. Aztán 1 hónapja megint kimaradt a mensesem (idén nem először, eddig a stressz miatt), és a dokim mondta, hogy babát várok. Nagyon örülök neki, viszont most jönnek a nehézségek:
párommal megromlott a kapcsolatunk, többször szakítottunk, "maradjunk barátok", de ez amint látszik, nem ment, már lassan 6 éve együttvagyunk, szerinte nem bírná el a kapcsolatunk
mindketten tanulunk még, bár pont a vizsgáink utánra vagyok kiírva, szal elvileg a szakmáink pont meglennének az érettségivel együtt
majdnem 2 milliónyi adósságot halmoztunk fel különböző okok miatt, amit most próbálunk összeszedni, könnyebb törlesztéssé alakítani
mivel én nappalin csinálom a sulim, állandó munkahelyem április óta nincs, csak diák vagyok egy mekiben
szinte mindenki amellett érvel, hogy vetessük el, még az ő szülei is
de: 2 ismerősöm is van, akik az első abortuszuk miatt lettek meddők, az egyik egyáltalán (még lombik-bébivel sem) nem tud teherbe esni, a másik pedig már 5 éve próbálkozik.
23 évesek vagyunk mindketten és kissé elbizonytalanodtam, mert egyszerűen az anyagi, érzelmi háttér nincs teljesen meg, de annyira boldog vagyok, hogy mégis sikerült és anya lehetek, ahogy kiskoromban elképzeltem és félek is, hogy a negatív dolgok miatt nem fogom tudni megadni a gyerekemnek mindazt, amit megérdemel....
Pár jótanács vagy véleményt szeretnék kérni...
Nagyon köszönöm!
Szia!
Szerintem tartsd meg, lehet hogy soha többé nem lehet majd gyereked. Ezt nem bántásból akartam mondani. Én mindenképpen megtartanám a helyedben. A szüleid nem tudnak segíteni az anyagiakban? Vagy más hozzátartozód, ismerősöd?
Ezt nézd meg, és olvasd el, most rakta ki egy kérdező!!!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Nézd, szerintem a boldogságot nem pénzben mérik. Én szaladgáltam télen lyukas talpú cipőben, de semmit sem változtatnék az életemen, mert látom a gazdag ismerőseimet, vágják az ereiket, depressziósok, minden bajuk van. Mára összeszedtem magam, a magam ura vagyok, kisbabát várok, akit terveztünk. Én azt mondom neked, hogy egy gyereknek nem az a lényeg, hogy honnan van a plüssnyuszi. Az a lényeg, hogy szeretet legyen. Én már bekészítettem sok zokniból varrható egyszerű figurát, amit majd a babámmal együtt csinálok meg, hogy teljesen az "övé" legyen, és szeresse azt a kis autót vagy nyuszit. Teljesen mindegy egy picinek, hogy mennyi volt amit kap.
Turiban teljesen új ruhák is vannak, hiszen a kicsik gyorsan nőnek. Ágyat, bútort, ingyen is kaphatsz, ha utánajársz. Ez a sok sok dolog mind megoldható, ha nem csak keseregsz, hanem boldog vagy, hogy anya leszel, és úgy látom az vagy.
Nem azt mondom, hogy nem kell a pénz, félre ne értsd. De az induláshoz nem kell milliókat beképzelni, hogy erre kell meg arra kell... Ha nincs, akkor nincs, de ez megoldható később. Ha szerencséd van, a babád anyatejes lesz néhány jó hónapig, a gyest addig is kapod, költeni nagyon nem kell semmire, ha előre mindent beszereztél. Amire mégis kell, arra ott az egyszeri anyasági, és utána kezdhetsz anyatigrissé válni, és stabil megélhetést bitosítani neki/nektek. Nem könnyű, de abszolút nem lehetetlen, a családod támogat, más nem kell:) Ügyesen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!