Árthat a babának?
Bocs, de muszáj offolnom, kétfajta kismama van, aki amint teherbe esik, rögtön úgy gondolja, az a gyerek meg is fog születni, lelkesen közli a hírt mindenkivel és vásárolgat is elég hamar stb. A másik típus óvatosabb, vagy azért mert olvasott róla,hallott rémtörténeteket vagy mert vele történt már baj és tudja. Ez a két típus homlokegyenest másképp gondolkozik az egész terhességről, élvezik vagy félnek, de egyik sem fogja tudni meggyőzni a másikat az "igazáról". Én szerettem volna optimista kismama lenni, de egy könnyű kezdet után elég hamar kijózanított egy doki (szerinte elhalt a babám), aztán véreztem, feküdtem és egész terhesség alatt visszaszámoltam, csak a kritikus 12hetet érjük meg, aztán a 24.iket, onnantól már meg tudják menteni, csak 36. hétig húzzuk ki, onnantól nem koraszülött, stb. Tudtam hogy nem így kell hozzáállni, de nehezen ment úgy gondolni rá h milyen édes dolog a kismamaság. Nem rettegtem és nem ez töltötte ki a mindennapjaimat,de tény h nem élveztem az egészet. Amikor már kint volt a baba, jóval kevésbé voltam paramami.
Második gyerekem ugyanígy indult, vérzéssel, még több fekvés, de már volt tapasztalatom hogy ilynkor mi történik és nem volt időm azon morfondírozni hogy esetleg mi van ha nem marad meg. Az elmúlt 24 hét gyorsan elszállt, jóval könnyedebben veszem a dolgokat, mert lefáraszt a gyermekem. Ezeket csak azért írom le, hogy lásd 64%-os, nem mindenki úgy áll ehhez ahogy te,te vagy a szerencsés, nem kell persze eltúlozni az aggódást de egy első terhesnek, aki agyalósabb mint az átlag, ezzel nem segítesz, pedig biztos h olyan szándékkal írtad. Majd a tapasztalatai rávezetik, de ha parázgat is terhesség alatt, semmi baja nem lesz a babának. Gondolom nem ül 4 napja zokogva egy sarokban hogy Úristen mit tett a hegymenettel vagy az átfázással.
6-os, 8-as és 10-es vagyok. A kérdező szerintem már nem az a kategória, aki a babájáért aggódik.
Az én első babám is elhalt, és a második terhességem is elég problémás volt. Sokat aggódtam én is, naponta csekkoltam a babát otthoni szívhanghallgatóval, remegve mentem be minden ultrahangra stb.
De olyasmiért nem jutott volna eszembe aggódni, hogy én most "elfáradtam", ezért biztos baja lesz a babámnak. Én úgy gondolom, hogy ez a dolog már egy másik kategória, nem is igazán a babáról szól, vannak azok a típusú kismamák, akik egy kissé hasra vannak esve maguktól, hogy úristen ők most terhesek, ezért nekik most a kisujjukat sem szabad megmozdítaniuk, leginkább mindenki ugrálja körül őket.
De ez csak az én véleményem, és ezzel be is fejeztem az offolást :)
kerdezo ne haragudj de te nem dolgozol es nem szexelsz es hazimunkat sem vegzel? mert az mind faraszto dolog En az egesz terhesseget vegigguriztem kemeny fizikai munkaval 3x szultem 4 kg folotti gyereket mind munka mellett faradtan minden nap. A gyerekeknek semmi bajuk nem lett szep eros tuhordott nagy babak lettek.
A terhesseg nem betegseg egszseges allapot termeszetes allapot Nem cukorbol vagy ha egy hegymaszastol elmegy a baba akkor nem volt eletkepes a terhesseg.
A terhesseg alatt szabad sot ekll mozogni uszni sportolni es normalis eletet elni kulonben elhizol es lusta tunya leszel es enm fogod tudni megszulni azt a gyereket!! Jo kondicio rovid szules es konnyu terhesseg titka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!