Van itt olyan, aki semmilyen terhesvitamint nem szedett, és mégis szép, egészséges babája született?
Figyelt kérdés
Nagyon ellene vagyok a terhesvitaminnak, és úgy gondolom, megfelelő táplálkozással bár nem annyi,de épp elegendő vitamint be tudok juttatni a szervezetembe, ami a kicsinek is elég. Mi a véleményetek? Pozitívat, negatívat egyaránt szívesen fogadok.2012. okt. 25. 12:44
1/22 anonim válasza:
Én nem szedtem, elég volt a sok gyümi, amit minden nap ettem. Van egy 6és fél, és egy 3 éves fiam, most 32 hetes terhes vagyok, most se szedtem semmit.
2/22 anonim válasza:
Régen sem volt terhesvitamin, mégis egészséges babák születtek. Ha nem szeretnéd, ne szedd, figyelj jobban az étkezésre, és a vitamin pótlásra. ennyi. bár én azért szedem. jön a tél, oviban dolgozom, jobb ha nem kapok el semmit, hátha ez segít :)
3/22 anonim válasza:
Első kettőnél szedtem, Maternát, de a harmadiknál semmit, mert nem esett jól, folyamatosan hányingerem volt tőle. Amúgy is hánytam sokat anélkül is, így nem szedtem, inkább tejtermékeket, gyümölcsöket stb.ettem többet.Teljesen egészséges lett mindhárom babám.
4/22 anonim válasza:
Az első babánknál egy pár szem elevitet vettem be a 9 hónap alatt, max. 10-et, szóval lányegében semmit. Viszont törekedtem arra, hogy minél több zöldséget, gyümölcsöt egyek. Gyönyörű, egészséges kislányunk született, 3100 grammal. Most várjuk a kistesót, vele félidő körül beszedtem egy doboz gravidát. Most is ügyelek arra, hogy megfelelően táplálkozzak. Nem vagyok ellene a terhesvitaminoknak, de azt gondolom, felesleges 9 hónapig minden nap szedni. Persze aki rengeteget hány, vagy javarészt a téli-tavaszi hónapokban kismama, annak jobban van szüksége ilyen formában is a vitaminpótlásra.
5/22 anonim válasza:
A terhesvitamin nem a babáért van. Ő elveszi magának, mai kell. A vitamin azért van, h az anya szervezete ne merüljön ki a 9. hónap végére, mert akkor jön a szoptatás, ami elég megterhelő a szervezetnek.
6/22 anonim válasza:
Első terhességemnél nem szedtem, ő sajnos 6 hetesen elment. Most, a második terhességemnél szedem, bízom benne, hogy segít. Nem azt mondom, hogy az első azért ment el, mert nem szedtem vitamint, de akarom hinni, hogy segíti a babát. Most vagyok a 9. hétben, és lekopogom, eddig minden rendben. Édesanyám idejében sem volt vitamin (vagyis biztos volt, de nem volt ilyen elterjedt) és mégis 3 gyermeknek adott életet. Ha úgy döntesz, hogy nem szeded, akkor minden nap egyél sok gyümölcsöt!
7/22 anonim válasza:
Kálcium, és magnézium, kell a gyerknek, a többi nem annyira fontos hacsak orvos nem irja
8/22 anonim válasza:
Én semmi ilyet nem szedtem. Mégis 4400 grammos 56 centis kisfiam született makk egészségesen.:)
9/22 anonim válasza:
Szia! Én nem szedtem terhesvitamint, egyedül magnéziumot írt fel a doki. Most 2 hónapos a ksfiam és teljesen egészséges :) A lényeg, hogy lehetőleg minden nap egyél gyümölcsöt vagy zöldséget!
10/22 anonim válasza:
Én se szedtem semmit.Csak vasat írt a doki.Ettem mindennap sok gyümölcsöt.Egészséges kislányom született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!