Két rendellenességet is észrevettek a 21 hetes terhes sógornőm babájánál (Vesekamra és a fejében egy ciszta) amniocentézisre vár. Mennyi az esélye, hogy mégis egészséges és nem down kóros lesz?
A cisztáknak nincs köze a Down korhoz, én úgy tudom. Nálam mindkét terhességemnél a fiaimnál volt a fejükben ciszta, az egyiknél a 16.héten látták, utána már nem, a másiknál viszont a 36.hétig látszódott, a 38. heti UH-n már nem, és 5hetesen nézték a koponyáját UH-val akkor sem látszódott.
Ezeknek a cisztáknak a 90%-a felszívódik, ha az orvos úgy itéli meg - nálam ez volt- többször megnézik UH-val követik, hogy mekkora, hol helyezkedik el.
NÁlunk az agyi ciszta azért nem volt olyan "vészes", mert a mérete nem haladta meg a kórosat és csak az egyik agyféltekében látszodott. Akkor gond van, ha mindkettőben van- nekem ezt mondta akkor az orvosom.
A vese cisztához nem volt szerencsém- azt nem tudom hogy működik- de valami hasonló lehet, mint a agyinál.
Az amnión a down-kort kiszűrik 100%-ra, a cisztákat meg majd figyelni fogják.
Ha most 21 hetes és most veszik le a magzatvizet, akkor az eredmény nem lesz kész a 24. hétig és így sajnos semmit nem lehet már csinálni. Ne haragudj, hogy ezt írom, de sajnos én is így jártam.
A fizetős engem is érdekelne!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!