Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Két rendellenességet is...

Két rendellenességet is észrevettek a 21 hetes terhes sógornőm babájánál (Vesekamra és a fejében egy ciszta) amniocentézisre vár. Mennyi az esélye, hogy mégis egészséges és nem down kóros lesz?

Figyelt kérdés
Van itt olyan anyuka aki így járt és mégis egészséges a pici? Nem bírjuk kivárni a 3 hetet az eredményért.És ha ott mindent rendbe találnak, akkor is még lehet beteg.....
2011. ápr. 14. 13:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok: nekem ilyet nem mondtak,úgy tudom, hogy ma Mo-on a törvények alapján a 24 hétig van lehetőség "probléma megoldásra". A Down-szindrómán kívül még sajnos sok betegség van amit nem szűrnek.

Pozitívan álljatok hozzá és nem lesz semmi baj!

2011. ápr. 14. 19:55
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia! Belinkeltem a mi kálváriánkat!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Olvassátok el, ha van vmi kérdésetek nyugodtan tegyétek fel. Én jelenleg 25 hetes vagyok. És eljutottam odáig, h egy darabig orvost sem akarok látni, elég volt belőlük.

Hol csináltatja az amniot?

2011. ápr. 15. 01:37
 13/17 anonim ***** válasza:
A 14.38-as válaszoló vagyok.A Telkiben csináltattuk meg,mivel mi is féltünk,hogy kifutunk az időből,ráadásul nem bírtam volna ki 4 hét várakozást.Kedden csinálták meg az amniot,és pénteken!!!este hívott is a doki,hogy minden oké,és e-mailben is küldi az eredményt.Ők Prágába küld9k az anyagot,és ott-az újfajta-fluoreszkálós módszerrel vizsgálják.Természetesen tovább is tenyésztik,de mondta,amiatt már ne aggódjunk.A kisfiam megszületett azóta,makk egészséges csemete.Az előzményről annyit,hogy Ő a 2. babám,a nagynál semmi rossz leletem nem volt,és a családban nincs semmilyen öröklődő,vagy genetikai betegség.Esetleg akit még fel lehetne hívni,a Dr. Hajdú Krisztinát,Ő az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban (is)van(meg az ÁEK-ben,ha jól emlékszem),és nagyon-nagyon jó genetikus.Azt tudom,hogy Ő is végez ilyen beavatkozásokat(ha jól tudom a CVS-t 60000 ft-ért,szerintem amniot is csinál).És ha az Istenhegyin végzi az magánútnak számít,ergo gyorsabban van eredmény.
2011. ápr. 15. 07:31
 14/17 anonim ***** válasza:
14:38as válaszoló! Teljesen igazad van,én írtam el! Uh és vérvétel alapján tényleg nem lehet kizárni a Down-kórt. Ha itt rossz eredmény jön akkor szoktak továbbküldeni!
2011. ápr. 15. 09:05
 15/17 anonim ***** válasza:
A 14.38-as vagyok!Kedves utolsó válaszoló!Írtad,hogy Nálatok 2 Down kóros családtag is van...nem tudom,hány éves vagy(én 35 éves voltam a 2. babánál,amikor kijött az integrált teszt borzasztó eredménye),de én nem mertem NEM bevállalni az amniot,pedig-mint írtam fentebb-semmiféle családi terheltség nem áll fenn(és az UH is tökéletes eredményt mutatott).Idén tervezzük a 3.babát(38 évesek múltunk),és úgy döntöttünk(a férjemmel egyetértésben),hogy a CVS-t csináltatjuk meg(azt már ugye kb. a 10. héttől megcsinálják,és 1-2 hét alatt eredmény van),és a Hajdu Krisztinához megyünk az Istenhegyi útra.Lehet,hogy részemről gyávaság-el is ismerem-de én nem tudnám bevállalni a beteg babát.Te viszont-szerintem-nagyon erős,és optimista vagy!
2011. ápr. 15. 14:53
 16/17 anonim ***** válasza:
24éves vagyok! Két nagynéném (súlyos) down-kóros,rajtuk kívül nem volt a családban down-os! Az orvos és a védőnő is azt mondta,hogy ha a 12i,és 16 heti eredményeim is rendben vannak,nem érdemes tovább mennem! De ha kiderülne,hogy beteg a babám,nem tartanánk meg!
2011. ápr. 15. 15:22
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi lett az eredmény, kérdező?
2018. jún. 16. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!