Van itt olyan aki többször vérzett, és mégis egészséges kisbabája született?
Figyelt kérdés
Most vagyok 7 hetes, és már kétszer véreztem. A második ma volt, bár nem volt valami nagy vérzés, de megijesztett. Az előző után voltam a dokinál, azt mondta minden ok, nem lát bevérzésre utaló jelet, a nyálkahártya ép, és volt szívhang. Most megint meg vagyok ijedve, de nem járhatok hetente dokihoz emiatt. 2 hét múlva kell mennem, de ez nagyon sok idő!2011. nov. 4. 13:14
1/9 anonim válasza:
De bizony menj el orvoshoz. Oka kell, legyen a vérzésnek. Inkább menj feleslegesen, két hét az még rengeteg idő, addig ne várj.A várandósság alatti vérzés nem játék, ne aggódj nem fognak emiatt letolni.
Nekem a 10.héten volt egy kis vérzés , de én gondolkodás nélkül mentem orvoshoz. Szerencsére nem tartott sokáig , de azért 3 napig kórházban voltam. Azóta minden rendben az UH szerint, mert még nem született meg, ugyan már csak 4 napja van a kiírásig, remélem minden oké lesz nálunk és nálad is.
2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos volt ilyen akkor is amikor a kislányomat vártam, de szerencsére nem lett gond. De az a 25. héten volt. Addig mondjuk rengeteget barnáztam. De nem tudták akkor se megmondani mitől. Lehet hogy vérzékenyebb vagyok ilyenkor? Este ha hazajön apa, lehet hogy bemegyünk az ügyeletre.
2011. nov. 4. 14:06
3/9 anonim válasza:
Ha csak kis vérezgetés van az sztem nem gond, én mindkét gyerekemmel végig véreztem a terhességet, ha baj van úgyis több és darabos lesz a vérzés na akkor kell menni, de még az sem jelenti, hogy gond van, adnak gyógyszert és elmúlik, nekem a második babámmal 10 hetes voltam mikor nagyon elkezdtem vérezni ráadásul a tengerparton voltunk itthontól elég messze-gondolhatod azonnal-ahogy tudtunk jöttünk haza akkor már nagyon véreztem....írtak gyógyszert és feküdtem 2 hétig. Én a helyedben nem csinálnék semmit csak pihennék és türelmes lennék, nem lesz gond!:-)
4/9 anonim válasza:
Szia! Mindenképp inkább többször lásson feleslegesen doki, és nyugtasson meg, mint baj legyen! Nekem volt vérzésem, kb a 8-9.-ik héttől a 12.-ig folyamatosan! Nem is vérzés volt az, hanem barnázás! Volt, hogy erősebb, volt hogy nagyon gyenge! Néha volt rendes vér, amúgy barna volt! Soha semmi bajt nem találtak, sokat mentem dokihoz, akkor még nem érezem rúgást, semmit, így biztosra akartam menni, hogy nincs gond! Nekem volt hányingerem nem is kicsit, azt mondta a doki, amíg a terhességi tünetek megvannak, addig fennáll a terhesség! Amúgy kiírt akkor táppénzre, meg írt fel valami gyógyszert, csak már a nevére nem emlékszem! Én nem várnám meg a 2 hetet, tuti elmennék minél előbb dokihoz, engem nem érdekelne, mit szól, inkább vizsgáljon meg feleslegesen, és nyugtasson meg, hogy minden rendben van! Itt a gyereked a legfontosabb! Tesóm barátnője pl. csak egyszer barnázott, és nem sokat, másnap ment a dokihoz, és már nem volt szívhang! Én nem izgulnám végig a 2 hetet! Elmennék még ma dokihoz! Jó egészséget! Majd írd ki azért, mi volt!!! Minden jót! (ja, amúgy végül nekem a vérzés/barnázás ellenére egészséges gyermekem született, csak koraszülött lett, de nem hiszem, hogy a koraszüléshez lenne köze a terhesség első részében lévő vérzésnek)
5/9 A kérdező kommentje:
Még nem tudom elmenjek-e, mert úgysem tud semmit csinálni az ügyeletes se. Utrogestant már szedem 2 hete. Hamar elmúlt a vérzés, ami nem is volt nagy mennyiségű, csak megtöröltem magam és akkor látszott. Szóval csak annyit tudna tenni, hogy befektet napokra (ezt már eljátszottuk a kislányomnál is feleslegesen), most viszont nem tudom kire itthon hagyni a kislányomat napokra. A múltkor azt mondta a doki, hogy valszeg egy hajszálér repedt meg, és az vérzett. Szerintem most is erről lehet szó, mivel annál sokkal kevesebb vér volt. Tüneteim vannak, eléggé hányingerem van, tegnap pl citromos vízen éltem, és ma délután is folytatnom kell, mert kezd megint előjönni. Ezt jó jelnek veszem. Próbálok vigyázni magamra, pihenek, amennyit tudok fekszek. (már amennyit lehet egy 22 hós mellett) Ennél többet nem tudok tenni sajnos. A két hetet meg kivárom, lesz ami lesz. Addig meg reménykedem a legjobbakban.
2011. nov. 4. 15:28
7/9 A kérdező kommentje:
Igen szedek természetesen, miért kérdezed?
2011. nov. 4. 21:22
8/9 anonim válasza:
Én nem is értem! Felteszed a kérdést, és utána amikor mindenki mondja, hogy menj el dokihoz, ne játsz ilyennel, akkor azt írod, hogy nem mész dokihoz! Le lehet pontozni, hogy kiakadok! Amiért kiakadok: barátnőm most volt ugyanígy, vérzett, de csak egy minimálisat! Másnap ment el dokihoz, mert aznap ő azt mondta, nem megy ügyeletre! Amire másnap ment, már nem volt szívhang! Én nem értem, hogy tudsz várni 2 hetet, bocsi! Nem hinném, hogy befektetnének, amikor én véreztem, ügyeletre mentünk, mert már rendelés nem volt akkor, megvizsgáltak, és meg is ultrahangoztak, egy szóval nem mondta az ügyeletes doki, hogy miért mentem be! Rendben volt az ultrahang, és minden más is, írt fel valami gyógyszert, meg magne B6-ot kellett szednem, és haza is engedett! Nekem annyit mondott, hogy pihenjek, és a nemi életet hanyagoljuk egy-két hétre! Ennyi volt, szóba se került, hogy befektetnének! De ha te ki bírod várni a két hete, akkor várd! Mondjuk az jó jel, ha megvannak a terhességi tünetek! Jó egészséget!
9/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Kedves, hogy aggódsz, de nem az volt a kérdés, hogy menjek-e be az ügyeletre vagy sem! Mindössze azt akartam megtudni hogy mennyi esély van, hogy minden oké. De azóta szerencsére semmi gondom nincs, sőt már érzem hogy kezdenek szűkülni a nadrágjaim, szóval növekszik a baba. Tünetek ugyanúgy megvannak, sőt! Jövő héten megyek uh-ra, és most úgy érzem, hogy ki tudom várni, mert érzem hogy minden oké!
2011. nov. 7. 18:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!