Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13+6 hetesen fogok menni a 12...

13+6 hetesen fogok menni a 12 hetes UH-ra. Nagy gond? Mutathat down kórt tévesen?

Figyelt kérdés
2012. okt. 24. 15:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Sok kismamának (köztük nekem sem mondták el)hogy a 12 hetes uh csak egy támpont a down szűrésben teljesen nem kizárható vele.Mi csináltattunk kombinált tesztet,külön,ott mutatták ki h minden rendben.12 hetesen csak ráírják a papírra h megvan e az orrcsont és mennyi a tarkóredő.De ne izgulj,én is izgultam és minden rendben!Max akkor izgulhatsz picit ha már 35 felett vagy.
2012. okt. 24. 15:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Fiatal vagyok, csak úgy szimplán izgulok, mert annyit hallom, hogy pontosan 12 hetesen kell menni.
2012. okt. 24. 15:57
 3/10 anonim ***** válasza:

gondnak azért gond, mert 12 hetes UH a neve.. a szűrés lényege a szervek áttekintésén túl, hogy kimutatták, hogy a downos gyerekek nagy százalékának a 12. héten MÉG nincs kifejlődve az orrcosntja. Tehát a 14. héten már teljesen mindegy hogy elvégzik-e és azt mondják hogy juhhu van orcsont, mert amúgy is lenne, ha netán beteg lenne a babád. :( Tarkóredőt szintén ilyen alapon néznek, és az afp eredménnyel együtt nézik a genetikai eredményeket.

Tehát kérdésedre válasz, nem, épp ez a baj hogy nem mutatja ki a down kór lehetőségét, mert téves a kor a diagnózihoz. De egyik vizsgálat sem 100% egyébként sem. Én elmennék azért korábban..

Üdv, 24hkm

2012. okt. 24. 16:00
 4/10 A kérdező kommentje:
De hogyan menjek el korábban, ha akkorra kaptam időpontot?
2012. okt. 24. 16:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Nincs fogadott orvosod?Ha van hívd fel és mond ezt el neki, hogy későbbre kaptál,már majdnem 14 hetes leszel amire mész.
2012. okt. 24. 16:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Nincs dokim sajnos:(
2012. okt. 24. 16:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Én kaptam egy tájékoztatót a kombinált tesztről amiben ezt írják. A vizsgálat a terhesség 11.hét +1 napjától a 13.hét +6 napjáig bármikor elvégezhető, optimális ideje a 12. terhességi hét. Ennek ellenére az én dokim összesen három dátumot mondott hogy azok közül valamelyikre kérjek időpontot. Én esetleg felhívnám őket mégegyszer és "könyörögnék" egy kicsit. Néha szokott hatni. :)
2012. okt. 24. 16:23
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem értem az egészet, mert 10 hetesen azt mondta a védőnő, hogy majd ő kér időpontot. Erre ma(11+1 hetes vagyok) küldte az időpontot, hogy november 12-én kell mennem, mert előbb már nincs időpont:(
2012. okt. 24. 16:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Nincs esetleg egy másik kórház/város ahol megpróbálhatnád? De ilyenkor mindig azt gondolom hogy csak tudja a védőnő hogy mi a jó. Vagy esetleg próbáld meg felhívni te a kórházat ahova a védőnő kérte az időpontot és meséld el hogy te már akkor majdnem 14 hetes leszel és nem e gond. Hátha mégis tudnak adni korábban.
2012. okt. 24. 17:17
 10/10 anonim válasza:
Én is lecsúsztam a 12.hetes ultrahangról mert már a 13.-ban járok,sajnos most olvastam utána, hogy miért lett volna fontos. Nekem ezt nem mondták el. Nem kaptam tájékoztatót. Minden annyira egyértelmű annak aki benne van (nővér, orvos, védőnő) és olyan kevés az a "beavatott" aki normálisan, türelemmel el tudja magyarázni a dolgokat. Eddig csak a diabetológián találkoztam ilyen orvossal. De miért van ez így?
2014. márc. 10. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!