Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha kiderül, hogy beteg a...

Ha kiderül, hogy beteg a kisbabád még a terhességed alatt elvetetnéd?

Figyelt kérdés
Mondjuk ha tudod, hogy dawn-os lesz akkor,vagy ha hiányzik az egyik karja?Mindkét esetben?Volt valaki így?

2012. okt. 22. 10:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%
Dawn-kórosan tuti nem tartanám meg. Ismerősöméknek dawn-os volt a gyerek, állandó felügyelet,pürésített kaja neki meg ilyesmi végül 10 évesen evés közben otthon megfulladt. Soha nem tudnám feldolgozni h a gyerekem akit évek óta nagy keservesen nevelek a szemem előtt meghal.
2012. okt. 22. 12:10
 12/19 anonim ***** válasza:

Ha megmondanák az első 12 hétben, hogy súlyos fogyatékossággal, betegséggel születne, valószínűleg igen, elvetetném.

Utána kizárólag akkor, ha teljesen életképtelen lenne.

2012. okt. 22. 13:25
 13/19 anonim ***** válasza:
13%
Abortuszellenes vagyok, de ha Dawn-kóros, el. Ha csak egy karja lenne hát... ha meg is tartanám, nem nevelném fel. Isten-bizony nem. Sőt, akkor talán már jobb is neki, ha elvetetem, mint azzal a tudattal élni, hogy az anyja azért hagyta el, mert nem kellett nyűgnek a nyakába.
2012. okt. 22. 13:54
 14/19 anonim ***** válasza:
40%
abortusz ellenesseg azt jelenti minden esetben megtartod a gyereket.A fiam uszocsapataban van egy kislany akinek mindket karja csonkocska nincs keze es megis okos uszik tanul teljes eletet el karok nelkul.Ha megolte volna az annya nem ismertuk volna ezt a csodas gyereket akit szulei kinabol fogadtak orokbe.Minden elet szent csak azt a terhesseget szabadna megszakitani ahol a magzat szuletes utan szenvedne es meghalana ( edward syndrom.es szivelegtelenseg vagy vesek hianya).Minden antanak maganak kell eldonteni tudja vallalni a gyereket betegseggel de ezt csak akkor tudod ha egy ilyen babat varsz addig meg eljepzelni sem tudod.Ismerunk olyan down synd gyereket is aki rendes alt iskolaba jar es alt inteligens nincs szivelvaltozasa vagy belproblemaja igaz max 50evig elnek de lehet az elete jo elore senki nem tudja megmoonda. ezert nehez a dontes.
2012. okt. 22. 16:06
 15/19 anonim ***** válasza:
52%
Igen, elvetetném - mondom ezt úgy, hogy szerencsére nem voltam ilyen helyzetben. 4 egészséges fiam van, így biztosan másképp beszélek, mint akinek mondjuk 40 évesen nagy nehezen összejött egy baba. Szóval nyilván sok mindentől függ.
2012. okt. 22. 16:52
 16/19 A kérdező kommentje:

Végig olvasva eszembe jutott 1 kérdés!

Ha a baba az anyaméhben beteg, elvetetnék az emberek. Ha esetleg egy betegség mondjuk influenza, gyulladás (mondjuk agyhártya gyulladás) következtében fogyatékossá válna, akkor megölnétek őt?

2012. okt. 22. 16:57
 17/19 anonim ***** válasza:
96%
Te beteg vagy. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
2012. okt. 22. 17:16
 18/19 anonim ***** válasza:
91%

Először is Down-kór, nem dawn!

Egyébként szerintem ez személyiségfüggő is. Én speciel tudom,hogy gyenge lennénk felnevelni egy sérült gyereket. Az én babám hipotón, 10 hónapos és 8 hónapja járunk Dévényre. Ennyi idő alatt számtalan kiborulásom volt,hogy miért kell nekem rángatni a gyereket tornázni, főleg,amikor végigüvöltötte az egészt, miért kell nekem egy ekkora emberkét ennek kitenni stb. Pedig ez még egy apróság, hiszen szellemileg nincs gond vele és nyilván a mozgása is helyre fog jönni.

Egy Down-os baba nem csak annyi, hogy szellemileg nem ép, és kész. A legtöbb ilyen baba szívrendellenességgel születik. Hurcibálni kell orvoshoz, ugyanúgy tornára stb. A Dévényen múltkor egy Down-os baba volt előttünk. Míg tornáztatták a picit, beszélgettünk. Mondta,hogy most is éppen mennek dokihoz a szívével, meg,hogy sokat vannak kórházban, elég messzire kell hurcolni a babát, mert nem pestiek stb. És bár láttam,hogy imádja a lányát, idegileg felőrlődött.

Ahogy elmentek, mondta is a kezelő,hogy rég ismeri őket, mert az első gyereket is kezelte, bár neki csak késett a mozgása, más gond nem volt. Mondta,hogy kb. 30 kilóval volt több és egy vidám, erős asszony volt, aki belebetegedett a küzdelembe. Ráadásul azt sem tudja,hogy megéri-e a gyereke a 18 éves kort.

Szóval üssön agyon bárki, én tudom,hogy nem bírnám ki ezeket! És nem tenném tönkre sem az ő,sem a saját, sem a férjem életét! Mert az tuti,hogy sem jó anya, sem jó feleség nem tudnék lenni ilyen körülmények között!

2012. okt. 23. 06:42
 19/19 anonim ***** válasza:
76%
Most miért kell lepontozni? Egy egészséges babáért minden áron harcolnék, és még az is elkaphat, vagy örökölhet bármit... De ha előre tudom, hogy nem lesz egészséges, elvetetném. Én kizárólag ebben az egyetlen egy esetben nem ítélem el az abortuszt. A sajátom mellett is végig kiálltam, úgy, hogy senki sem támogatott engem. Mikor anyám azzal példálózott, hogy ilyen idősen neki is volt egy abortusza, nem hogy nem győzött meg, hanem gyilkosnak neveztem. Annak tartom őt azóta is. Megölette a bátyámat. Egész életemben biztos voltam benne, hogy kellene lennie egy nagy testvéremnek. Mindig is akartam egyet, mindig is hiányzott. Most már tudom, hogy volt is...
2012. okt. 23. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!