Ha kiderül, hogy beteg a kisbabád még a terhességed alatt elvetetnéd?
Ha megmondanák az első 12 hétben, hogy súlyos fogyatékossággal, betegséggel születne, valószínűleg igen, elvetetném.
Utána kizárólag akkor, ha teljesen életképtelen lenne.
Végig olvasva eszembe jutott 1 kérdés!
Ha a baba az anyaméhben beteg, elvetetnék az emberek. Ha esetleg egy betegség mondjuk influenza, gyulladás (mondjuk agyhártya gyulladás) következtében fogyatékossá válna, akkor megölnétek őt?
Először is Down-kór, nem dawn!
Egyébként szerintem ez személyiségfüggő is. Én speciel tudom,hogy gyenge lennénk felnevelni egy sérült gyereket. Az én babám hipotón, 10 hónapos és 8 hónapja járunk Dévényre. Ennyi idő alatt számtalan kiborulásom volt,hogy miért kell nekem rángatni a gyereket tornázni, főleg,amikor végigüvöltötte az egészt, miért kell nekem egy ekkora emberkét ennek kitenni stb. Pedig ez még egy apróság, hiszen szellemileg nincs gond vele és nyilván a mozgása is helyre fog jönni.
Egy Down-os baba nem csak annyi, hogy szellemileg nem ép, és kész. A legtöbb ilyen baba szívrendellenességgel születik. Hurcibálni kell orvoshoz, ugyanúgy tornára stb. A Dévényen múltkor egy Down-os baba volt előttünk. Míg tornáztatták a picit, beszélgettünk. Mondta,hogy most is éppen mennek dokihoz a szívével, meg,hogy sokat vannak kórházban, elég messzire kell hurcolni a babát, mert nem pestiek stb. És bár láttam,hogy imádja a lányát, idegileg felőrlődött.
Ahogy elmentek, mondta is a kezelő,hogy rég ismeri őket, mert az első gyereket is kezelte, bár neki csak késett a mozgása, más gond nem volt. Mondta,hogy kb. 30 kilóval volt több és egy vidám, erős asszony volt, aki belebetegedett a küzdelembe. Ráadásul azt sem tudja,hogy megéri-e a gyereke a 18 éves kort.
Szóval üssön agyon bárki, én tudom,hogy nem bírnám ki ezeket! És nem tenném tönkre sem az ő,sem a saját, sem a férjem életét! Mert az tuti,hogy sem jó anya, sem jó feleség nem tudnék lenni ilyen körülmények között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!