Vesetágulat a magzatnál?
Figyelt kérdés
Mi okozza? Legtöbb esetben valóban kinövik a babák? Mert nekem 19 hetesen 4mm-es volt most 22 hetesen 5.5 mm tágulat van a kisfiam mindkét veséjében :(2012. okt. 18. 20:54
1/8 anonim válasza:
Általában fiúknál fordul elő, mert hoszabb a húgycsövük mint a kislányoknak, nehezebb pisilniük, ezért a tágulat. Nekem ezt a nőgyógyászom magyarázta el, az én kisfiamnál s volt, megszületett már nem volt gond.
2/8 anonim válasza:
Az én kisfiamnak 3 hónapos korában derült ki, hogy a bal veséjében van egy 5 mm-es tágulat, novemberben megyünk vissza uh-ra, de azt mondták ne aggódjak kinövi!
3/8 anonim válasza:
10 mm alatt kár aggódni, ez felszívódik mire megszületik több mint valószínű. Ne aggódj, teljesen felesleges!!!
4/8 anonim válasza:
Kisfiamnak is volt, de semmi probléma nem volt vele születés után. Valószínűleg kinőtte,már nem kell nézetni. 5,5 éves.
5/8 anonim válasza:
nekünk 4D-n mondták, hogy van egy 2mm-es vesetágulat. de azt is elmondták, hogy ezt kinövik.
az orvosom nem is mondta, szóval szerintem nincs probléma, mert ha lenne, akkor jelezte volna. nagyon alapos dokit választottam. ja és mi kislányt várunk!!
6/8 anonim válasza:
Kislányoknál is előfordul, csak náluk ritkább.
7/8 anonim válasza:
igen előfordul. de hiszek az orvosoknak, hogy kinövik.
kislány leendő anyukája :)
8/8 anonim válasza:
Az én kisfiam bal veséjében is volt egy 8*4mm vesetágulat. Ezt a 38heti uh-n vették észre. Most 5 hónapos, két havonta járunk ellenőrzésre, uh-ra. Legközelebb most novemberben megyünk mi is. Nekem is azt mondta a főorvos úr, hogy addig ameddig nem lesz 10mm-nél nagyobb, addig ne aggódjak. Eddig változatlan a fiamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!