Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vesetágulat a magzatnál?

Vesetágulat a magzatnál?

Figyelt kérdés
Mi okozza? Legtöbb esetben valóban kinövik a babák? Mert nekem 19 hetesen 4mm-es volt most 22 hetesen 5.5 mm tágulat van a kisfiam mindkét veséjében :(

2012. okt. 18. 20:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Általában fiúknál fordul elő, mert hoszabb a húgycsövük mint a kislányoknak, nehezebb pisilniük, ezért a tágulat. Nekem ezt a nőgyógyászom magyarázta el, az én kisfiamnál s volt, megszületett már nem volt gond.
2012. okt. 18. 21:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamnak 3 hónapos korában derült ki, hogy a bal veséjében van egy 5 mm-es tágulat, novemberben megyünk vissza uh-ra, de azt mondták ne aggódjak kinövi!
2012. okt. 18. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
10 mm alatt kár aggódni, ez felszívódik mire megszületik több mint valószínű. Ne aggódj, teljesen felesleges!!!
2012. okt. 18. 21:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak is volt, de semmi probléma nem volt vele születés után. Valószínűleg kinőtte,már nem kell nézetni. 5,5 éves.
2012. okt. 18. 22:04
 5/8 anonim ***** válasza:

nekünk 4D-n mondták, hogy van egy 2mm-es vesetágulat. de azt is elmondták, hogy ezt kinövik.

az orvosom nem is mondta, szóval szerintem nincs probléma, mert ha lenne, akkor jelezte volna. nagyon alapos dokit választottam. ja és mi kislányt várunk!!

2012. okt. 19. 08:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Kislányoknál is előfordul, csak náluk ritkább.
2012. okt. 19. 09:18
 7/8 anonim ***** válasza:

igen előfordul. de hiszek az orvosoknak, hogy kinövik.

kislány leendő anyukája :)

2012. okt. 19. 09:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam bal veséjében is volt egy 8*4mm vesetágulat. Ezt a 38heti uh-n vették észre. Most 5 hónapos, két havonta járunk ellenőrzésre, uh-ra. Legközelebb most novemberben megyünk mi is. Nekem is azt mondta a főorvos úr, hogy addig ameddig nem lesz 10mm-nél nagyobb, addig ne aggódjak. Eddig változatlan a fiamnak.
2012. okt. 19. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!