Ez mennyire nagy baj? Vesetágulat magzati korban?
nem írtad mekkora a kisbaba hány hetes terhességnél van ekkora tágulat de van ref. tartomány.
ha megszületik nefrológus meg uh-za és ha kell további kezelés lesz.
de nem árt és most még félni pláne nem kell.
na akkor leírom nálunk hogy volt.
én is III. trim. ben voltam uh-n ott látta a szonográfus hogy van vesetágulat és beutalót íratott a nőgyógyásszal a klinika genetikai uh-jára. még azon a héten mentem is . ott a prof meguh-zott a leletet továbbküldték a nefrológiára ott értékelték és további megfigyelés követte még több uh kéthetente. bár a vesetágulat is jóval nagyobb volt. mivel a férjem oldaláról volt már veseprobléma kellett genetikai vizsgálat és jav. hogy feküdjek be mert le is állhat a veséje. akkor az volt hogy befeküdtem a t. patológiára és hetente uh-ztak plusz mivel az utcsó 4 hétben voltam már az nst is ott volt. érdemesebb volt befeküdni mint minden 3. nap bemászkálni.
ha leállt volna a veséje azonnal császár lett volna de nem nagyon nőtt már a tágulat és term. úton született. hazajövetel napján volt egy kontroll uh amit továbbküldtek és pár óra múlva kiderült hogy gáz és még nagy stb. egy hónap múlva kontroll aztán 3 hós volt a baba amikor volt egy branülös kontrasztanyag vizsgálat ott már nem volt gáz és az évenkénti ellenőrzésen is jól látszott hogy növi ki folyamatosan . 3 évesen lett tünetmentes.
első pár v. adó vagyok . nekem genetika miatt apai ágon van minden és a babám kislány.
a fiamnál semmi de semmi gond nem volt. pedig egy apától születtek a férjem mindig viccel vele hogy nem is az övé mert rendben van a veséje de ez csak vicc mert halálosan boldog hogy nincs baj. anno mi is megíjedtünk én is bújtam a netet .
Jó egészséget!!!!
#6-os vagyok. Nem érdemes nagy energiákat fektetned a neten való keresgélésbe, mert a végén találsz valamit, ami még jobban megriaszt:) Ha egyébként egészséges a baba és nincs vizeletlabor eltérése sem, általában rövid idő alatt megszűnik a tágulat. Nagyon gyakori eltérés ez, majdnem minden héten 2-3 újszülött babát vizsgálunk emiatt. Hogy épp mekkorának mérik a tágulatot, az függ a vizsgáló orvos gyakorlatától, vehemenciájától:) 6 mm az nagyon pici, inkább 15-20 mm fölött kellene kezdeni aggódni.
Tehát várd ki türelemmel a következő UH kontrollt, biztosan nem lesz semmi gond.:)
nálunk 17.5 mm volt a másikban 12 mm.
és tényleg . én se találtam semmit a neten csak ilyesmit mint amit Te is tettél fel.
a gyermeknefrológus irtó jó fej volt tudott magyarul beszélni megértette a kétségeinket a félelmeinket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!