Nagyon szeretném titokban tartani a terhességemet a 12. hétig. Nektek, hogyan sikerült?
Sehogy.
A szűk családi körnek amúgy is elmondtuk, de mivel feküdnöm kellett a 9-11 .hét között egyy haematóma miatt, amúgy is kiderült volna.
Mikor mentem dolgozni a 3. hónap végén a munkahelyemen meg már mindenki tudta, mivel amit 1 ember tud, azt tudja mindenki, holott megkértük rá, hogynem mondja el (férfi volt az illető)
Egyedül a főnökömnek mondtam el, de ő nem kürtölte világgá.
Szia! Nekem is volt egy korai vetélésem, akkor sem mondtuk el senkinek és másodszorra sem. Az első 12 hétben csak a férjem tudta. A védőnőnek meg nyugodtan szólj, hogy még nem publikus a dolog, őket amúgy is köti a titoktartás. Én is faluban élek, és volt, hogy engem is megláttak, hogy megyek hozzá. Persze a kíváncsiskodóknak füllentettem valamit, és egyértelműen letagadtam, hogy babát várok. Elvégre amúgy sincs senkinek semmi köze hozzá. :)
Munkahelyen meg nem vették észre, szerencsére én nem voltam rosszul sem. De ha mondjuk hánysz, hivatkozz egy gyomorrontásra. Nyár van, meleg is, hányhatsz a napszúrástól is. :)
De a férjednek azért szólj szerintem.
A helyzetem pont ugyanez volt mint neked. A mostani terhességem előtt 4 hónappal volt egy vetélésem 10 hetesen, mindenki tudta azt a babát és utána még hónapokkal is kérdezgettek, hogy hol a pocakom. Nagyon kellemetlen volt. A mostani babát még a férjemnek sem mondtam el amíg meg nem erősítette a doki, hogy minden rendben, dobog a szíve. Akkor mondtam el neki, kb 7 hetes voltam. A munkahelyen a 13. héten mondtuk el és a családnak is, miután a 12. heti genetikai uh-on jó volt minden érték, egészségesnek tűnt a baba.
22 h
Szia!
Hát megértem a kétségeidet a védőnővel szemben,én is falun lakom,ezért csak akkor jelentkeztem nála,mikor már betöltöttem a 10.hetet!Falun tényleg gyorsan terjed a hirek és hiába a titoktartási kötelezettség,ezt nem mindenki tartja be!Az emberek szeretnek pletykálni,de ez ellen sajnos nem tehetünk semmit se!Ebben nincs jó tanács szerintem!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!