Ti honnan tudtátok mit kell csinálni miután hazahoztátok a babát a kórházból?
felvilágosítottak titeket mindenről pontosan??
anyai ösztönök ??
Ilyenekre gondolok..én alig tudok valamit a babákról és már most félek 9 hetesen mi lesz..
Életemben nem volt baba a kezemben a sajátomon kívül, úgyhogy "hatalmas" tapasztalattal bírtam. Mégis mikor hazaértünk a kórházból, valahogy úgy jött minden magától, ösztönösen és jól. Nem volt semmi baj.
Nem volt segítségem, a védőnő itt felénk csak dísznek van.
Nem tudtam, de belejöttem :)
A kényszer megtanít rá :)
Rengeteg könyv, újság létezik, az internetről nem is beszélve, ahol azért utána lehet olvasni a dolgoknak, fel lehet készülni. Nem árt, ha az ember már tudja előre, nagyjából mire kell számítani, mi az, amire oda kell figyelni. Persze nem azt mondom, hogy könyvből kell nevelni a gyereket, mert ennek egyáltalán nem vagyok híve, de az alapvető információkkal, pl. csecsemőápolás, kisgyermek fejlődési ritmusa azért illene rendelkezni, mire megszületik a baba.
A konkrét fogásokat meg (hogyan fogjuk meg, hogyan tartsuk, hogyan pelenkázzuk, fürdessük, stb.) szülészeten a csecsemősnővér, a védőnő, a gyerekorvos is megmutatja.
Én is sokat olvastam a témában még terhesen!
De valahogy jött minden. Jó, voltak bakik. Mint pl. amikor üvöltött már 20 perce, nem tudtuk mi lehet a baj, már ugráltunk neki az apjával, mint a bolondok, énekeltük, aztán ránéztünk az órára és rájöttünk,hogy éhes szegény, mert úgy eltelt 3 óra,hogy észre sem vettük!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!