Miután hazahoztátok a babátok a kórházból (szülés után) mit csináltatok először? Hova raktátok? Egyből kiságyba? Milyen érzés volt hogy ott volt, láttátok? Meséljetek!
Nekünk bedöglött a kocsi amikor a párom jött értünk,igy taxiba ült át és azzal jöttünk haza.A baba elaludt a hordozóba igy azzal vittük.Mivel nem tudtam szoptatni első utunk a gyógyszertárba vezetett a tápszerért,közben 5x hívtam a védőnőt,hogy hogy kell elkészíteni.Otthon sterilizálás,pakolás,közben végig a hordozóban aludt.
Várt még otthon egy csokor rózsa a férjemtől,a hazaérkezésünk tiszteletére.:D
Otthon nagyon jó volt de egyben ijesztő is,hogy most már rám van utalva ez a picike:))
Hazafelé úton megálltunk a tescónál, megnéztük, van-e dinnye. :) Nem volt, így maradt a paradicsom, meg a paprika, lecsót terveztem aznapra. Férjem ment be, én kint ültem a kocsiban. Ez a 3. napon volt szülés után. Ahogy ültem, és néztem a fiamat, belövellt a tejem, és kiestek a cicik a melltartóból, akkorák lettek. :)
Otthon kipakoltam mindent a szennyesbe, a fiamat leraktam a kiságyba, aludt, mi meg elkezdtünk ebédelni a férjemmel, rántott sajt volt. :)
Addig hagytamm aludni 4 hetes koráig, ameddig akart. A védőnő mondta, hogy 4,5 óránként azért egyen, ezt tartottuk is nagyjából, de ha nem, hát nem. Kicsit besárgult, és aluszékony, meg lusta nagy baba volt. (4,3kg-mal született) Lefeküdtünk mi is a férjemmel, összebújtunk (bábivel egy szobában van az ágyunk), és a szülés élményeiről sutyorogtunk, - ő is bent volt velem. Aztán egész nap aludtunk-szoptattam felváltva. A férjem mindig hozta nekem a vizet, meg a szendvicset az ágyba, mert a tejtermelés beindulása miatt az első 3 hétben majd éhen haltam, megehettem 3 tábla csokit is, csak fogytam és fogytam. Sajna azóta eltelt 4 hónap, és már oda kell figyelnem, hiába szoptatok... :S
Jah, a mellszívót sterilizáltam délután, mert annyira feszes volt a cicim, hogy az egyiket, amelyiken kisebb a mellbimból, nem tudta még akkor bekapni a babám, így abból le kellett fejnem egy kicsit szopi előtt...
Mikor beértünk a lakásba, annyit mondtam a fiamnak,hogy Isten hozott itthon, itt fogsz lakni, itt fogsz felnőni. :)
Lelkesen fürdettünk együtt, azóta is együtt csináljuk.
Estefelé aztán lesett, hogy ő már mindig itt lesz, nem visszük vissza, örökre így marad, - akkor félni kezdtem egy kicsit, hogy mennyi feladatom van, lesz, de azért bíztam magamban, hogy meg tudom csinálni. :)
jajj, nagyon jó volt. Holnap lesz 4 hónapja, és olyan, mintha tegnap történt volna...
Köszi a kérdést, nagyon jó! :)
Szia!
5 nap múlva 1O hónapja történt... A H1N1 miatt látogatási tilalom volt a kórházban, így nem jöhettek be értünk az osztályra. Császáros voltam, a takarító néni segített kicipelni Somát a hordozóban, ahol apa és nagyi várták. Beültünk a kocsiba, ekkor éktelen ordításba kezdett a Manó, pár percig bírta, aztán elaludt. Otthon a másik nagyi, a nagypapák, és még páran vártak minket. Megcsodálták a kicsit, levetkőztettük, és beletettük a kiságyba, aludt tovább... Én is átöltöztem, mindenki megszeretgetett (4 napig teljesen egyedül voltam egy szobában a babával, és még látogatók sem jöhettek, ráadásul kicsit begyulladt a sebem, nagyon fájt). Ettem valamit, de nem volt étvágyam, aztán lefeküdtem és mindenki az én kívánságaimat leste...:) Nagyon boldog nap volt.
Épp ma van 1 éve, hogy hazajöttünk a kórházból (28-án volt 1 éves a kisfiam). Hazahoztuk dél körül, betettük a kiságyba, és édesen aludt. Szopi, böfi, tisztába tétel, alvás. Ez ment este 7-ig, akkor rákezdte a szirénázást. Én már bőgtem a tehetetlenségtől, párom forgatta a szemeit, hogy na wazze, ezt jól kikaptuk... Szomszédasszony és a tesója, aki csecsemős volt, átjöttek segíteni, megfürdették a gyereket, és megmutattak mindent, mit hogyan csináljak a következő naptól kezdve. Persze közben is óriási sziréna. 9-re végeztünk, akkor hasra tették a gyereket az ágyába, és azonnal elhallgatott. Hajnal 3-ig egyhuzamban aludt. :)))
Olyan furi az egész, hogy szinte tegnap történt, és mégis ott figyel az első szülinapi tortája a hűtőben, a holnapi zsúrra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!