Hogy mondjam meg az anyósomnak, hogy ne bántsam meg?
először is a névkérdés... azt találtuk ki, hogy legyen ugyanaz a monogramja a kislányunknak, mint az apukájának. szóval L betűs lánynevek közül válogatunk. anyósom elkezdte Lucának hívni, viszont nekem nagyon nem tetszik ez a név...
a másik, meg hogy páromnak van egy nővére, és tőle elég sok mindent elrakott az anyósom (ruhákat). és most tukmálja rám, hogy majd ezt adjuk rá, meg azt adjuk rá. viszont ezek a ruhák sem tetszenek (mivel legalább 36-37 éves ruhák)... aranyosak, meg minden, de a kislányomra nem adnám rá.
hogy tudnám ezeket finoman közölni vele? a név miatt már szóltam, de mintha meg sem hallotta volna..
Ez a ti döntésetek. Ha akarja, hívja Lucának a kislányt, egy idő után rájön, hogy csak égeti magát:)
A ruhákat pedig fogadd el, és tedd el valahová:)
Komolyan, én lesz*rnám, ha ennyire nem fogja fel a dolgokat.
Úgyis te leszel bent a szülésen, te mondod meg a nevet, nem ő.
Ahogy itt leírtad, ugyanúgy világosan mondd meg neki, hogy rendes tőle, hogy felajánlotta a ruhákat, de manapság már másféle stílus a divat és amúgy is elég régiek már a ruhák, ki tudja, mennyire bírná a használatot az anyaguk.
Ha nem fogja fel, vagy megsértődik, az az ő baja, a baba viszont a te gyereked.
Én biztos nem mennék bele ebbe az utcába. Hagyd rá és kész. Majd rájön, hogy mégsem úgy hívják és had higgye azt, hogy ráadod majd a ruhákat. Nem kell mindenről tudnia és nem kell mindent megbeszélni vele. Ez az én tapasztalatom. Én így csinálnám, ha most újra kezdhetném. Nagyobb lett volna közöttünk a békesség és mindenki boldogabb lett volna.
3 gyerekes
És Ti milyen nevet adtok a gyerkőcnek?
Honnan jött a "Lucázás" anyós részéről?
Szerintem, ha megvan az általatok választott név, mondjátok meg neki, hogy megtaláltátok azt a nevet, amit mindketten szeretnétek: L..... ! Aztán kész.
Nem is értem... miért nevezné ő másnak?
Egyébként én minden alkalommal - ha tényleg nincs más bajod vele - szelíd mosollyal kijavítanám, hogy nem Luca lesz, hanem L.... (amit választottatok)
A ruha kérdés nagyon kényes nálunk is, én mindent mosolyogva átvettem, elraktam a szekrénybe, két év múlva mosolyogva visszaadtam, és megköszöntem.
Soha nem voltak a kislányomon, mert több, mint 30 éves ruhákat még kismosni sem mertem, annyira foszlott a gumi bennük, meg hát annakidején nagyon fura anyagokból is tudtak gyerekruhát készíteni... (pl: nyári ruha teljesen műszálas anyagból... csoda, hogy rá nem olvadt annakidején a gyerekre...)
köszönöm a válaszokat.
azt hiszem megkérem párom előbb beszéljen vele ő, hátha tőle jobban elfogadja. a baj csak az, hogy még nem választottuk ki a nekünk tetsző nevet. ha már sikerül úgy könnyebben elfogadja majd.
a ruhákat átveszem majd tőle, de nem adom rá, mert tényleg nagyon műszálasak, de megbántani sem szeretném őt, de tényleg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!