Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy mondjam meg az anyósomnak...

Hogy mondjam meg az anyósomnak, hogy ne bántsam meg?

Figyelt kérdés

először is a névkérdés... azt találtuk ki, hogy legyen ugyanaz a monogramja a kislányunknak, mint az apukájának. szóval L betűs lánynevek közül válogatunk. anyósom elkezdte Lucának hívni, viszont nekem nagyon nem tetszik ez a név...

a másik, meg hogy páromnak van egy nővére, és tőle elég sok mindent elrakott az anyósom (ruhákat). és most tukmálja rám, hogy majd ezt adjuk rá, meg azt adjuk rá. viszont ezek a ruhák sem tetszenek (mivel legalább 36-37 éves ruhák)... aranyosak, meg minden, de a kislányomra nem adnám rá.

hogy tudnám ezeket finoman közölni vele? a név miatt már szóltam, de mintha meg sem hallotta volna..

2012. okt. 12. 12:01
 1/10 A kérdező kommentje:
nagyon szeretem egyébként, egy tündér, csak vannak ezek a dolgai :)
2012. okt. 12. 12:01
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Ez a ti döntésetek. Ha akarja, hívja Lucának a kislányt, egy idő után rájön, hogy csak égeti magát:)

A ruhákat pedig fogadd el, és tedd el valahová:)

2012. okt. 12. 12:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan, én lesz*rnám, ha ennyire nem fogja fel a dolgokat.

Úgyis te leszel bent a szülésen, te mondod meg a nevet, nem ő.

Ahogy itt leírtad, ugyanúgy világosan mondd meg neki, hogy rendes tőle, hogy felajánlotta a ruhákat, de manapság már másféle stílus a divat és amúgy is elég régiek már a ruhák, ki tudja, mennyire bírná a használatot az anyaguk.

Ha nem fogja fel, vagy megsértődik, az az ő baja, a baba viszont a te gyereked.

2012. okt. 12. 12:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Névvel kapcsolatban nem tudok mit mondani, nálunk nem volt ilyen, de a ruhákkal kapcsolatban: ha nem laktok együtt, egyszerű, elveszed a ruhákat, és nem adod rá, mikor jön, és kérdi, miért nem az a ruha van rajta, megmondod, hogy nemrég volt, most épp más van rajta, és nemsoká ki is növi, ne aggódj :) Így ő is megnyugszik, te is. Névvel, csak simán adjátok a nektek tetsző nevet, és mikor hazajöttök a szülészetről, a mama úgyis megőrül, nem fogja nézni a nevet :D
2012. okt. 12. 12:06
 5/10 anonim ***** válasza:
jaj, de ismerős!!!! :-) a névkérdés nálunk tabu volt ugyan, a férjemmel egyszerre böktünk rá a nekünk tetsző névre,egyértelműsítettük mindenkinek, hogy ne is agyaljanak más néven, de a ruhák.... rózsaszínű tipegőt kaptunk. A FIUNKNAK! Férjem szépen összefogta a lányos ruhákat és felvitte a padlásra. Ami meg nem tetszett a férjemnek sem, nekem sem, egyszerűen elfogadtuk, de nem adtuk rá. Ebből megértette, hogy még itthonra sem adunk rá olyat, így attól fogva engem visz anyósom vásárolni a gyerekeknek! Egyszerűen én is megmondtam neki, hogy ami nem tetszik, nem adom rá, fogadja el. Ti lesztek a szülei a babátoknak, a ti döntésetek, felelősségetek, jogotok nevet választani neki. Előbb-utóbb csak megérti..amúgy én is szeretem anyósomat, de tiszteletben tartja most már, hogy a fia az én véleményemet fogadja el és nem az övét. Amég ezt nem értette meg, addig nálunk is ő akart mindent jobban tudni.
2012. okt. 12. 12:13
 6/10 anonim ***** válasza:
én nem is gondoltam volna, hogy máshol is vannak ilyen problémák, de ez már a második kérdés, ami ezzel foglalkozik. nálunk anyám volt olyan erőszakos, hogy minden nap mondott x nevet, csak hogy nehogy úgy nevezzük el, ahogy megbeszéltük. annyira idegesítő volt, hogy el sem tudom mondani. hónapokon át csinálta és fikázta az általunk választott nevet. ez annyira bunkóság sztem, hogy hihetetlen... anyósodnak mondd meg, hogy neked nem tetszik ez a név és pont. a ruhák meg régiek, ezért nem adnád rá. én nem kertelnék az biztos.
2012. okt. 12. 13:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Én biztos nem mennék bele ebbe az utcába. Hagyd rá és kész. Majd rájön, hogy mégsem úgy hívják és had higgye azt, hogy ráadod majd a ruhákat. Nem kell mindenről tudnia és nem kell mindent megbeszélni vele. Ez az én tapasztalatom. Én így csinálnám, ha most újra kezdhetném. Nagyobb lett volna közöttünk a békesség és mindenki boldogabb lett volna.

3 gyerekes

2012. okt. 12. 13:37
 8/10 anonim ***** válasza:

És Ti milyen nevet adtok a gyerkőcnek?

Honnan jött a "Lucázás" anyós részéről?

Szerintem, ha megvan az általatok választott név, mondjátok meg neki, hogy megtaláltátok azt a nevet, amit mindketten szeretnétek: L..... ! Aztán kész.

Nem is értem... miért nevezné ő másnak?

Egyébként én minden alkalommal - ha tényleg nincs más bajod vele - szelíd mosollyal kijavítanám, hogy nem Luca lesz, hanem L.... (amit választottatok)

A ruha kérdés nagyon kényes nálunk is, én mindent mosolyogva átvettem, elraktam a szekrénybe, két év múlva mosolyogva visszaadtam, és megköszöntem.

Soha nem voltak a kislányomon, mert több, mint 30 éves ruhákat még kismosni sem mertem, annyira foszlott a gumi bennük, meg hát annakidején nagyon fura anyagokból is tudtak gyerekruhát készíteni... (pl: nyári ruha teljesen műszálas anyagból... csoda, hogy rá nem olvadt annakidején a gyerekre...)

2012. okt. 12. 16:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha meg sem hallotta, akkor nem érdemes szajkózni.Esetleg még kérdezz rá, ha legközelebb mondja, hogy "ki az Luca?", mert őt így meg így fogják hívni.A ruhákat meg tényleg fogadd el és legfeljebb nem adod rá. :) Én is kaptam "agyonmosott" body-t...hát tuti nem adom rá, de szépen megköszöntem és eltettem.Ha elmegy látogatóba ráadsz egy darabot mutatóba. :D
2012. okt. 12. 17:29
 10/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

azt hiszem megkérem párom előbb beszéljen vele ő, hátha tőle jobban elfogadja. a baj csak az, hogy még nem választottuk ki a nekünk tetsző nevet. ha már sikerül úgy könnyebben elfogadja majd.

a ruhákat átveszem majd tőle, de nem adom rá, mert tényleg nagyon műszálasak, de megbántani sem szeretném őt, de tényleg. :)

2012. okt. 12. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!