Segítene valaki tgyás és gyed kérdésben?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a tgyás 168 napig jár, de ha a várható szülés előtt 28 nappal igénylem, utána a gyed akkor is a gyermek 2 éves koráig jár és akkor is, ha a tgyást a szülés napjától kérem?2012. okt. 7. 21:53
2/5 anonim válasza:
Nem. Csak akkor jár a gyed 2 éves koráig, ha van annyi biztosításban töltött napod.
Ha pl. 500 napod van, és hamarabb kéred a tgyást 28 nappal, akkor a kicsi 640 napos koráig jár a gyed.
Ha 590 vagy több napod van, csak akkor jár 2 éves koráig tgyástól függetlenül.
3/5 A kérdező kommentje:
Kedves második! Látom jól értesz hozzá, én nem nagyon... A munkahelyemen 2010 novembere óta dolgozom, ahol csak 50%-os táppénzt kapok, mert picit több, mint 1 hónap megszakítással csak 1,5 év munkaviszonyom gyűlt össze addig, amíg táppénzre jöttem. Most 4. hónapja vagyok itthon és majdnem napra pontosan a két éves munkaviszonyom betöltésekor fogok szülni. Így akkor érdemes kérni 28 nappal a várható szülés előtt a tgyást? 70% mégiscsak több az 50%-nál...
2012. okt. 7. 22:21
4/5 anonim válasza:
Akkor jelenleg 1 év 10 hónap munkaidőd van?
Akkor nyugodtan eljöhetsz hamarabb tgyásra, mert már most is megvan az elég napod ahhoz, hogy 2 éves koráig kapd a gyedet.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Plusz mínusz néhány nap és pont 2 év lesz az egybefüggő munkaviszonyom jövő hónapban (vagyis ha a táppénz is beleszámít), mikor megszületik a Babuci. Akkor bátran igénylem a tgyást előbb!
2012. okt. 8. 14:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!