Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyed-Tgyás kérdésben - akik...

Gyed-Tgyás kérdésben - akik értenek hozzá - válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Gyeden vagyok itthon másfél évesemmel, és kb 2-3hét mulva születik a kistesó. 2011-ben max gyedet kaptam, a fizetésem br.240e ft volt. 2012-ben- a kicsi születésével fogok kapni tgyást? Mennyi lehet az összege?

VÁltzok a gyed és tgyás, azt hallottam én is, és hogy azok járnak jól, akiknek a bruttó fizetésük 170ezer ft felett volt. Nekem a br.240et veszik majd figelembe, vagy csak a tavaly évi max gyedet, mert az jóval alatta van a 170ezer ft-nak.

aki tudja meg tudná mondani mennyi lesz a tgyás- ha lesz, és a gyed- kb?

Köszi

2012. jan. 27. 22:41
 1/2 anonim ***** válasza:
nem vagyok teljesen hozzáértő, de én a következőket tudom: kapni fogsz tgyást is meg gyedet is, a gyeded alapja a régi fizud lesz, (aztán hogy az adójogszabályok változásával hogy alakul a nettója azt nem tudom) és még úgy tudom, hogy a 2. babánál a tgyásnak van egy felső korlátja, ez talán annyi mint a max gyed (de ez már nem biztos)
2012. jan. 28. 00:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha még él a munkaviszonyod, akkor jár a tgyás, majd a gyed is.

A tgyás a minimálbér kétszeresének figyelmebevételével lesz meghatározva, max. 103200Ft lehet.

A gyed alapja bérezett nap híján ugyanaz lesz, mint a tgyásé, vagyis az is max. 103200 lesz.

2012. jan. 28. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!