Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Benti cipő kérdésben nem...

Benti cipő kérdésben nem tudom, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

A lányom már megtesz egyedül 5-6 lépést. A gyógytornász szerint ha már többet is megy, akkor kell bentre szandál. Most vettem neki egy 19-est, de az még nagy, húzza a szandi elejét, ahogy lép.

De a 18-asban meg éppen végigér a lába. Abból nem mertem venni, mert félek, hogy hamar kinövi. De eddig olyan lassan nőtt a lába. Néztem Vaterán egy szandit, amin látszik is, hogy szinte nem is használták. A belső talpbélés meg sincs kopva. Vegyem meg azt átmenetileg? Vagy vegyek egy újat?

2012. jan. 19. 14:02
 1/10 anonim ***** válasza:

érdekes!!!

nekem pont azt mondta h amikor csak lehet vegyem le a cipőt mert alapból nem való cipő az ember lábára

és mikor járni tanul akkor jobb is h nincs mert nem tanul meg rendesen egyensúlyozni

az enyém is most tanul járni és nem adok cipőt rá

anno a nagyobbakra sem adtam -- nem is volt baj a lábukkal :-)

2012. jan. 19. 14:05
 2/10 A kérdező kommentje:

Nekem a gyógytornász mondta, meg olvastam is azóta, hogy kell. Nem egész nap, kb. fele-fele arányban. Azért kell, mert elfárad a lába, és nincs ami megtámassza olyankor, így alakul ki a bokasüllyedés.

Én sokat voltam babaként mezítláb, és lúdtalpas is vagyok rendesen. De a gyógytornász szerint éppen ez kerülhető el egy jó cipővel.

2012. jan. 19. 14:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Tökéletesen igaza van az elöttem szólónak. Javaslom a szilikon talpas zoknit, (ez csúszásgátlós), vagy olyan m amuszkát, aminek bőr talpa van és amúgy zokniként funkcionál.Ezekben a láb szabadabban mozog,jobban fejlődik bennük az egyensúlyérzék,kevesebb a méret probléma, és nem fázik benne az apró lábacska.
2012. jan. 19. 14:11
 4/10 anonim ***** válasza:

Tényleg érdekes ez az egész. Ki ezt mondja, ki azt. És mindkettőnek igaza van, de csak együtt. Mert az a jó a talpnak, ha minél többféle felülettel találkozik.

A lakásban nincs túl sok változatú felület, mert szinte minden sima, lapos. Ezért szokták javasolni a lúdtalpbetétes cipőt. De az se jó, ha csak az van a lábán, mert akkor elkényelmesedik a talp.

Én amikor tanult járni a fiam, a lakásban naponta váltogattam a sima talpbélésű cipőt, a betétes szandált és a csúszásgátlós zoknit. Amióta stabilan jár az utcán is, azóta csak zoknit kap itthon, mivel az utcai cipőjében van betét, és már nem csak dísznek van a lábán, hanem jár is benne sokat.

2012. jan. 19. 14:15
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi neked is, ment a zöld kéz.

De a kérdésem nem ez. :D

Mindenképp adni szeretnék rá, ha csak napi pár órára is. De ma a dokink is mondta, hogy akkor ideje nézni neki lábbelit.

2012. jan. 19. 14:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi, kedves utolsó. Én is így gondolom, ahogy te. Éppen ezért kellene bentre is cipő. Na de melyik? Szerinted vegyek újat, vagy átmenetileg jó az a "használt" is?
2012. jan. 19. 14:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Azt kifelejtettem, h ha jó árban van a vaterás szandi, akkor én biztos megvenném. Azért lehet jó az állapota, mert ebben a méretben még nem nagyon szoktak járni a babák, így nem tapossák ki. Mi is 20assal kezdtünk. Nyugodtan vedd meg.
2012. jan. 19. 14:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha gondolod, priviben küldd át a szandi linkjét, és megnézem én is, h szerintem milyen állapotú. Én is gondban voltam pont ezzel a nyáron. Egyel kisebb kellett volna, de az meg már szinte rövid volt. Ami meg volt, abban meg bukdácsolt. Már bánom, h nem vettem meg akkor a kisebbet. A nagyobbik eleje tisztára kikopott emiatt.
2012. jan. 19. 14:23
 9/10 anonim ***** válasza:

a lúdtalp és a cipő nem függ össze :-)

de ahogy gondolod

ha már cipő akkor egy nem legyen használt

mert a cipők arra a lábra idomulnak aki viseli őket

vagyis felveszi annak a lábnak az alakját ezért is lesz előbb-utóbb egy jó cipő nagyon kényelmes :-)

és ez a babacipőkre is vonatkozik

2012. jan. 19. 14:23
 10/10 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy újat kellene venni. De az, amit láttam, az szinte nem is használt.

Amiket tesóméktól örököltünk, azokon látszik, hogy itt-ott kopott, és persze ki van taposva. De ezen semmi nem látszik, úgy írja az eladó is, hogy nagyon keveset használták.

De mindenkinek ment a zöld kéz, köszi a hasznos válaszokat! :D

2012. jan. 19. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!