Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor kell bentre cipő...

Most akkor kell bentre cipő vagy nem?

Figyelt kérdés

Kisfiam 13 hónapos lesz mindjárt, 1-2 lépést már megtesz magától.

Kéne bentre haránt emelős cipő vagy nem?

2011. nov. 8. 08:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha szonyeg van, akkor nem. Ha padlo, akkor a csuszasveszely miatt vagy nagyonjo csuszasgatlos zokni vagy cipo, de a legjobb mindig az, ha otthon csak zokniban van a gyerek.

Az en 13 honaposom is most tanulgatja a jarast, itthon csak zokni van rajta, a bolcsibe direkt vettem hiperszuper extradraga elsolepesek cipot, aztan kozoltek velem, hogy ugy is csak zokniban van egesz nap, mert az a legjobb ilyenkor.

2011. nov. 8. 09:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen,erre voltam kíváncsi mi a jó:)

Mert ugye jön a tél, és annyira drágák ezek a cipők, hogy "fölöslegesen" nem akarok venni...mert ha bent úgyis az a jó, ha zokniba van, akkor fölösleges szandit/félcipőt vennem, tavaszra úgyis kinövi.Kintre van cipője, amit kapott nagyszülőktől, nem a legjobb, de mivel kint még nem mászkál úgy gondoltam jó az, aztán mikor elkezd menni veszünk neki egy komolyat.

Amúgy nem értem miért ilyen marha drágák ezek a cipők...:(

2011. nov. 8. 10:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Na, én kaptam a dokitól egy kis fejmosást.Úgy tudtam az a jó, ha minél többet van a baba mezítláb.Na igen ám, de nem bent a lakában, hanem kint.Jó ha a kavicson szaladgál, és a füvön.A kemény sima felület nem tesz jót a lábuknak.

Én sem adtam bentre a babámra, csak vastag zoknit.És tessék.Lehet, hogy ennek köszönhetjük, hogy supináló cipőt kell most kétévesen hordania, aminek horror ára van.

A következő babám csakis cipőben fog megtanulni járni, az tuti.

2011. nov. 8. 12:44
 4/7 anonim ***** válasza:

12:44-es. Nekünk az orvos mondta, hogy az a legjobb, ha minél többet van mezítláb. Bárhol. A lakásban is, legalábbis amikor elkezdett járni akkor a mi gyerekorvosunk azt mondta. Most, hogy költöztünk új gyerekorvosunk van, és ő is azt mondta, hogy minél többet mezítláb. És, hogy ha lesz valami a lábacskájával, az inkább genetika (öcsémnek van nagy lúdtalpa), és örökli, de mivel a szülőknek nincs baja, szerinte neki sem lesz.

Most akkor melyik orvosnak kell hinni. A tiednek vagy az enyémnek? :)

2011. nov. 8. 13:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja, és azt mondta akkoriban a gyerekorvos, hogy harántemelős cípőben nincs edzve a gyerek harántja és ezért "elsorvad" nem tud magától abba a pozícióba állni, amibe kell neki, ezért nem szabad az éppenhoz elinduló gyerekre cipőt adni, ha nem muszály. Egyébként a lányom most 3,5 éves, tehát azért nem volt ez olyan régen.

Bocsi, hogy hosszú voltam.

2011. nov. 8. 13:09
 6/7 A kérdező kommentje:
na akkor így legyen okos az ember...szüleim is mondják,hogy kéne neki bentre cipő,én meg mondom, hogy mostanában "más szelek fújnak" nem az a divat min régen.De ezek szerint van ez is az is...
2011. nov. 8. 14:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Ebben is legyen okos az ember lánya, mikor a dokik sem értenek egyet....

Én is sokat nézelődtem, kerestem az infókat tavaly télen, mikor aktuális kezdett lenni.

Nekem annak idején siesta, harántemelős cipőim voltak, akkor az volt a minőségi cipő. Semmi baja nem volt a lábamnak, azóta sincs. Mégis a harántemelő nélküli mellett döntöttem a fiamnál. Ahol a cipőjét vesszük, az eladó szakképzett, övé a cipőbolt, ő elmagyarázta, hogy azért kell cipő bentra, mert a kicsik, amikor járnak, még nem figyelnek, hogy szépen tegyék a lábukat, odacsapják a sarkukat a parkettához, kőhöz, stb kemény felülethez ami nem tesz jót az izületeknek és a csontoknak.

Azóta van benti cipője a fiamnak, de a nap kb. harmadában adtam rá itthon. Azóta az a bölcsis benti cipője, itthon már nem vettem neki, gondolván, hogy így is állandóan cipőben van a bölcsiben (amibe beleizzadhat a lába). De van a magyarázatban ráció, ezért tartok egy arany középutat. Majd meglátjuk mire lesz elég. Nem lehet okos az ember én azt mondom itt sem, hiszen nem tudod kipróbálni, hogy mi lett volna, ha a másik módon csinálod. Lehet, ha nem adsz rá cipőt bentre semmi baja nem lesz, de ha meg mégis lesz valami baja, nem tudhatod, hogy azért e, mert nem adtál rá cipőt... ez sajnos túl sok dologban így van a babás/kisgyerekes témában...

2011. nov. 8. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!