Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet hajat festeni terhesen?...

Lehet hajat festeni terhesen? 5-6 hetes kismama vagyok.

Figyelt kérdés
Évek óta szőkére festetem a hajam. Árthat-e a babának? Vagy a fejbőrön nem szívódik fel annyi káros anyag? Esetleg a belélegzett gázok? Annyi festett hajú anyukát látok...
2008. máj. 19. 06:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Fodraszatot vegeztem,es most 14 hetes terhes vagyok.Biztosithatlak hogy nem szivodik fel vagy ilyensmi..arra vigyaz csak hogy nyitott ablaknal fessel hajat,ha fodraszatba mesz szolj elore hogy terhes vagy es kerd meg hogy legyen nyitva ajto vagy ablak,de ha nagy a terem az sem baj ha zart.Az a fontos hogy ne szivd be az amonia szagot!Gratulalok a babahoz!
2008. máj. 19. 07:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia. Én is festetem a hajam, bár nekem Anya szokta festeni, és van lehetőségünk kimenni az udvarra, így nem lélegzem be az ammóniát. Egyebekben káros dolog nincs benne, nyugodtan festesd. Ha nincs lehetőséged szabad levegőn festeni, a helyiség jól szellőző legyen! Boldog babavárást!
2008. máj. 19. 07:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezt olvastam egy másik honlapon és ez szerint lehet hajat festeni: beillesztem neked:

Kérdés:

Azt olvastam, hogy a várandósság időszaka alatt nem tanácsos a hajfestés. Arra azonban nem találtam információt, hogy ez milyen veszélyeket rejt. Azt szeretném kérdezni, hogy ez csak a festésre vonatkozik, vagy a gyengébb színezésre is? Mind a 9 hónapra érvényes, vagy csak az első 3-ra?

Válasz:

A hajfestékek bizony a gyakori allergiát okozó ágensek közé tartoznak. A terhesség viszont egy immunhiányos állapot, a szervezet (éppen a félig-meddig testidegen magzat védelme érdekében) csökkent ellenálló képességgel bír. Ez az állapot igazából a szoptatás befejeződése után áll csak helyre.

Dr. Nagy László

A terhesség alatti hajfestéssel kapcsolatban (és ugyanez érvényes például a műkörömre is) nem az a gond, hogy a felvitt festékanyag esetleg felszívódna, és így okozna károsodást, hanem az, hogy a festés időtartama alatt az oldószer gőzeit-gázait szívja be a kismama. Ezért, ha jól szellőző helyen történik a művelet, akkor különösebb baj nem származhat belőle.

Dr. Ács Nándor

2008. máj. 19. 09:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is festem a hajam, de a nőgyógyászom és a védőnőm HATÁROZOTT UTASÍTÁSÁRA meg kellett várjam, hogy elteljen a 12. hét, ugyanis utána már nem káros a babára.

Előtte a belélegzett, és felszívódó anyagok fejlődési rendellenességet okozhatnak.

Nem biztos, hogy okoz, de nagy az esélye.

Érdemes mérlegelni. ÉN meg tudtam várni, és rajtam kívül jó néhány kismama.

2008. máj. 19. 09:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Volt egy spontán vetélésem tavaly, így én most nem kockáztatok, pihenek amennyit tudok (8 hetes vagyok), és a hajamat is majd csak 12. hét után festem be. Addig is széles hajpántokat szereztem be, hogy ne látszódjon a lenövés. :)
2008. máj. 19. 12:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Mindenképpen az udvaronfogjuk csinálni, szerencsére házhoz jövő fodrászom van! És várok a 12hétig. Biztos ami biztos.
2008. máj. 19. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!