Egy császáros szülés után, ha választhatnál, simán
vagy császárral szülnél?
szia!
én az elsőt simán majd a másodikat császárral szültem toxémia miatt. most várom a 3. babát és a császárt választom. engem sokkal jobban megviselt a sima szülés.testileg és lelkileg is.
..és sztem ne kockáztass a heg miatt sem..
menj a tutira!
2012. okt. 16. 15:00
Én is a császárt választanám. A kisfiam sürgősségi császárral született tachicardia miatt. Nem vajúdtam semmit. Eredetileg nagyon nem akartam császárt, de ma már azt mondom, ha lesz lehetőségem választani a másodiknál, akkor a császárt választom. Nekem a felépülésem is nagyon gyors volt, 3 nap után már haza is mehettünk, már simán tudtam járkálni, csak a felkelés-lefekvés volt még nehéz, de egy héttel a műtét után már nem is fájt semmi.
2012. okt. 16. 15:01
Megpróbálnám simán. Sok ismerősömnek életük legszebb élménye a "normál" szülés. Nem hagynám ki, de nekem mást dobott a gép... Mindegy egészségesek és ez a lényeg. Két lányom van, 1,5 év különbséggel születtek és mindketten császárral. Az első csajszinál 13 napot hordtam túl és meg sem indult a szülés... azonnali császár lett. A második lánykámnál pedig fenyegető hegszétválás miatt lett progis császár. Mindkettejüket gerincvelőbe adott epidurális érzéstelenítővel szültem, szóval teljesen ébren voltam. Hallottam minden szusszanásukat, első sírásukat. Csodás volt. És utána is velem voltak. Csak addig vitték el őket, amíg a légutakat kitakarították. Még a megfigyelőbe behozták utána. Hát a felépülés ... kényes téma. Átlagban nálam is két hét volt, de kb a 5. naptól már nem akkora gáz. Inkább nekem a másodiknál a nagyobb gyerekkel bánni volt a nehéz. Jópár kilót kellett emelgetni :D üdv
2012. okt. 16. 15:03
Programozott császárral szültem a kislányom, nem tudom milyen ha megkezdődnek a szülési fályások...Vasárnap bementünk szülni a megbeszélt időpontban. 2 hét után semmi bajom nem volt.Csak az első felállás a rossz, utána percről percre jobb.Még jó, hogy így volt, mert kétszer volt rátekeredve a köldökzsinór a nyakára...
2012. okt. 16. 15:06
Első sürgősségi császár volt, most a 2.-nál progis lesz. És örülök is neki, mert én nem akarok ott órákat szenvedni, és nem értem mi jó abban, ha majd megdöglesz a vajúdóban, ki vagy szolgáltatva, stb. Attól még a gyerekemet ugyanúgy szeretem, és semmivel nem érzem magam kevesebbnek tőle. Nekem 2 hétig féjt, ebből 1 hétig nagyon, de Algopirynnel ki lehetett bírni.
2012. okt. 17. 08:14
Nem tudom a helyedben hogy döntenék, én szeretném megpróbálni a sima szülést, dokim pedig támogat benne, most már csak a körülmények legyenek adottak, nagyon sajnálnám ha kimaradna ez az élmény az életemből, akkor is ha végül nehezebb lesz.
2012. okt. 27. 00:13
húúúúúú hogy megy a lepontozás!!!!
2012. okt. 27. 07:25
No én pont nem tudom... Programozott császárral szültem toxémia miatt, viszont utána műtéti szövődmény miatt az intenzíven kötöttem ki és kihagytam pár hétre a babázást, ami nagyon rossz volt. Ez persze ritka eset, és mindkét féle szülésnek meg van a kockázata. Gyanítom, a terhesség vége felé már figyelik a heget és úgyis menet közben dől el, melyik a jó döntés. És természetesen a baba az első. Ugyanakkor be kell valljam, ha az ember már egyszer úgyis fel lett vágva a hasán, nem biztos, hogy máshova is akar még esetleg nyavalyognivaló "emléket", bár ez lehet, önző szempont.
A műtét maga egyébként esetemben ébren történt és nem volt nagyon rossz élmény - kicsit olyan, mintha elraboltak volna az ufók :) - és szerintem jóval kevesebb volt, mint egy óra.
2012. okt. 27. 07:48
Furi dolgot mondok. Magyarországon a fekve szülés, a gátmetszés miatt a rendes szülésnél is varrnak, hegek maradnak, repedsz, vágnak... A császár ennél komolyabb hegeket produkál, hason van. De egy nőnek szerintem elég nehéz feldolgozni, ha ott alul "tönkremegy". Ha már lenne egy hasi hegem (amivel nem lennék elégedett), akkor újra a műtétet választanám, hisz ott rögtön korrekciót is végeznek. Hüvelyi sérülésnél is korrigálnak, de ettől még nem marad olyan az ember. Nekem nem volt császárom, rendesen szültem, és ha befejeztem a szoptatást, megyek vissza korrekciós műtétre. Ha valakinek már van valahol sérülése, lehet, hogy jobban jár, ha nem két helyen van. Engem megviseltek a sérüléseim, és nem tudtam regenerálódni rendesen.
2012. okt. 27. 10:04
20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, én nem pontoztam le senkit, nem is értem, hogy akinek már volt császára valamilyen okból kifolyólag, azt MIÉRT kellett Lepontozni???
Én is úgy gondolom, ahogyan sokan közületek, hogy ha már az első úgy alakult, hogy császár lett belőle, félnék egy kicsit a hegszétválástól, ráadásul azt mondják, elég szép fejlett, nagy baba lesz... szóval hajlok a császár felé. Attól is tartok, hogy a méretei miatt több órás szenvedés után így is, úgy is császár lenne a vége, és ha baj van, vagy hirtelen kell, az még rosszabb. Szóval a császárt fogom választani úgy gondolom, bár tényleg szerettem volna megtapasztalni a hagyományos szülés élményét is.
Kapcsolódó kérdések: